Владиниот потег за бесплатен интернет

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
знам против правила е да се навредува, ама ти човек си гомнојадец прве класе...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
ABC напиша:
Па оваа акција со таканаречениот бесплатен интернет ке допринесе да се намалат посетителите во интернет клубовите дефинитивно но исто така ќе допринесе да се намалат корисниците на интернет услугите од Унет,Он-нет, и сите други провајдери кој продаваат интернет пристап.
Не би рекол. Ниту еден корисник на WADSL, АDSL и т.н. не би се откажал од него во замена за бесплатен дајл ап. Но, има толку многу луѓе кои не можат да си дозволат и за кои бесплатниот дајл ап интернет е вистински потег на владата.

T

The Blob

Гостин
ABC Rulez! Типот е толку песимист и мрчатор што и да измислат лек за AIDS ќе ја обвини индустријата за лекови дека им го намалува профитот на гробарите. Ваква комедија само во Македонија може да се чита!

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мистичен напиша:
Не би рекол. Ниту еден корисник на WADSL, АDSL и т.н. не би се откажал од него во замена за бесплатен дајл ап. Но, има толку многу луѓе кои не можат да си дозволат и за кои бесплатниот дајл ап интернет е вистински потег на владата.
Многу јасно....одамна го кажувам ова. НЕ верувам дека некој ќе се симне од коњ на магаре уствари на земја бе, јас се симнав од коњ на магаре:kesa:али тоа е друга песна. АВС стварно муабетиве не ти држат вода ама ни 2%

EDIT:>
Највисоката цена на интернет пристап беше 60 денари од час,траеше неколку месеци па откако конкуренцијата си го стори своето(само во 1000м квадратни во Прилеп имаше 22 интернет клубови)цената падна на 30 денари,значи можеш одма да си го пресечеш.
абе друже нит се тераш нит се водиш, шо не се буниш за конкуренцијата што ти краде муштерии бе А? Туку се буниш за оваа влада зашто ти си ваљда со книшка од другите и ќе мрсиш сега тука криви политики за тоа зашто пуштиле гага интернет. Да живееше у Етиопија и да имаше продавница за леб, ќе пцуеше по сите хуманитарци што даваат за безпари таму. ПУ БЕЕ

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
ABC напиша:
Па оваа акција со таканаречениот бесплатен интернет ке допринесе да се намалат посетителите во интернет клубовите дефинитивно но исто така ќе допринесе да се намалат корисниците на интернет услугите од Унет,Он-нет, и сите други провајдери кој продаваат интернет пристап.Со намалување на корисниците од таквите услуги сигурно и сопствениците на одредени провајдери ќе мора да отпуштат дел од своите вработени.На тој начин со една блентава и лажна информација за бесплатен интернет имаме неколкукратна штета иако нејзините ефекти се минорни во поглед на вистинските вредности од самата акција на владата.
АБЦ дефинитивно си шампион во хиперболизирање на работите, па дури и бетер од мајка ми си.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Bacillus gagous напиша:
АБЦ дефинитивно си шампион во хиперболизирање на работите, па дури и бетер од мајка ми си.

Hmmmmm...znaci koga ke dojdes na godinite na majka ti i ti ke bides ist ABC.....:)
jadni bacillusi gagousi... koi ke se muvaat po internet, ako nesto takvo i togas postoi...:):)!!!

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Bacillus gagous напиша:
:pos2: :pos2: :pos2: :pos2: :pos2: Trgna denov na smeenje! FALA!

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
concrete напиша:
Hmmmmm...znaci koga ke dojdes na godinite na majka ti i ti ke bides ist ABC.....:)
jadni bacillusi gagousi... koi ke se muvaat po internet, ako nesto takvo i togas postoi...:):)!!!
НЕ со тие куршуми НЕ, конкретен, мајка ми одсекогаш хипеболизирала, дури и на моја возраст, јас се обидувам да ги погледанм проблематикит од повеќе реални и возможни аспекти.
Освен тоа ако ти си го наследил карактерот од мајка ти не значи дека и сите други ги наследиле нивните карактери од нивните мајки.

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
dobra ideja, ama uste da imase internet ke nemase kako niv, a ovie pederive od telekom, demek nemale dovolno razviena mreza, pa ne mozele da postignat za site da imaat internet.Pa dobro be, 500 milioni evra godisno zemaat od graganite, a nemaat pari za da ponudat internet za barem polovina od naselenieto

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Aleee напиша:
dobra ideja, ama uste da imase internet ke nemase kako niv, a ovie pederive od telekom, demek nemale dovolno razviena mreza, pa ne mozele da postignat za site da imaat internet.Pa dobro be, 500 milioni evra godisno zemaat od graganite, a nemaat pari za da ponudat internet za barem polovina od naselenieto

Со тие пари можеа и по некој сендвич и сокче да обезбедат бесплатно за оние кој не ги интересира интернетот,или за оваа влада не е приоритет да се сузбие гладот кај сопствените граѓани,овде е приоритет граѓаните да ги платат сметките за телефон со што би се стекнале со шанса да добијат таканаречен "бесплатен" интернет.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
По еден сендвич и сокче и толку, наредниот ден сендвичот и сокчето ќе отидеа во Егејско море.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Мистичен напиша:
По еден сендвич и сокче и толку, наредниот ден сендвичот и сокчето ќе отидеа во Егејско море.
Вака отидоа на и онака дебелата сметка од Телеком кој не ни ја дава дивидендата веќе три години,па згора на се владата треба да им помогне на глаучите од Телеком во кампанјата за наплата на заостанатите сметки од граѓаните доколку сакаат на своите деца да им овозможат шанса за "бесплатен интернет".

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
А добро што сте се фатиле за тој интернет и граѓаните што сурфале со бесплатниот диал-уп. Капацитетот е само 500 конекции, така што ни од далеку нема да бидат покриени реалните потреби. Ова му доаѓа како една чешма со вода да очекуваме да напојува град. Мислам дека интернет провајдерите ќе си продолжат со работа најнормално, како и интернет кафеата, кој тоа ќе премине на сурфер сурфер или како веќе беше логинот на Телеком, а трае еден месец, после се по старо.
Во моментов имаме три бесплатни работи : интернет - 1 месец, папаниколау тест за жени на клинички центар се врши - мислам нема рок и бесплатен систематски преглед што се состои од пар рутински лекарски прегледи кај матичните лекари.
Позитивно е што СДСМ не го правеа ова, поточно абер немаа од вакви кампањи, кои што барем делуваат некако оптимистички. Но некако многу површински ми личи барем мене (јас нити сум , нити имам потреба да сакам некоја партија или личност или да правам лице некому и за нешто, се обидувам да ценам само добри и лоши активности во корист на мојата држава и да следам како е кај државите во развој).
Btw оние 100,000 компјутери сепак ќе ни ги испорача Кина, btw македонскиот посредник е Fonko . Сепак драги сограѓани ќе се сложите дека секој од вас чул барем за три македонски фирми кои се занимаваат токму со хардвер и оперативни системи и кои се бескрајно далеку пред Фонко во тој бизнис. А и така и така го чувме министерот за информатика како јавно кажа дека незнаел на пример во Куманово колу училишта воопшто имало, а пак министерот за образование исто така јавно изјави дека немал поим за точна бројка на училишта, а од нив колку се исправни за инсталација, а колку неисправни тоа вероватно освен самите јадници кои работат таму и децата што учат никој не го знае. Толку за прецизната организација и координација.
Вакво арчење на 24,000,000.00 ЕУР ми е многу недомаќинско. Да сме држава ќе ги задржевме парите дома и можеа да се вложат во приватниот сектор, каде што се најпотребни. Од нив цицаат 120,000 службеници, а вероватно и ќе продолжат така.
Поентата ми е ќе се направат пар кампањи за да се каже еве нови работи драги граѓани кои досега ги немаше , а од друга страна 24М што кутриот Никола Поповски - Скржавиот ги штедеше неколу години - брада. :)

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Bacillus gagous напиша:
НЕ со тие куршуми НЕ, конкретен, мајка ми одсекогаш хипеболизирала, дури и на моја возраст, јас се обидувам да ги погледанм проблематикит од повеќе реални и возможни аспекти.
Освен тоа ако ти си го наследил карактерот од мајка ти не значи дека и сите други ги наследиле нивните карактери од нивните мајки.
De bre ...vednas oci vadis...nema veza......, a sakal nesakal nesto si nasledil...., a baska sto im fali na hiperbolite:):)!!

Eve jon, isto ni otvori oci za edna takva : FONKO.....:):)!!! Uste da ni kazese , koj gazda.....tie po dobar Makedonski deloven obicaj se podelija ...:):)!!!

Neznam sto ima poveke da se pravi muabet...ostanuva samo da si cekame...mozebi megu ovie koi sega ke se opismenuvaat ke bide i klinecot koj KE GI SREDI RABOTITE ....:)!!

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
Uste da ni kazese , koj gazda.....tie po dobar Makedonski deloven obicaj se podelija ...:):)!!!

Оној од газдите што повеќе беше по компјутерите, а помалку по климите :zlo:

Kajgana Shop

На врв Bottom