Владиниот потег за бесплатен интернет

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Jakov напиша:
1. Ageism - ова е посебен вид на предрасуда според која се верува дека луѓето на поголема возраст не се способни да одговорат на предизвиците, работните обврски, па дури и на секојдневните физички и општествено-социјални активности.
2. Nobel prize - Награда за вонредни постигнувања во неколку научни и општествени области. Носители на оваа награда се многу познати личности во светов од кој 1/3+ биле на пензионерска возраст кога ја добиле наградата. Наградата никогаш не се доделува за животно дело и постхумно.
3.Ingvar Feodor Kamprad - Сопственикот на ИКЕА светски познатата индустрија за дрвни производи. Овој сипматичен 81годишник, минатата година одлучи да го намали своето работно време од 18 на 14 часа во денот. Тој во исто време ги одби сите совети и сугестии да замине во пензија.

Уште бе дете?

Сигурно Компрад избегал од Шведска во Швајцарија затоа што Швајцарците давале бесплатни интернет услуги.:)

Член од
16 јуни 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
The Blob напиша:
Хани, злато.....душо.....оди мило играј си во играчница и остави големите батковци да бистрат политики, ок? :pos2: За девојче од 15 години имаш бааги мислења на политички теми. Да не е татко ти некој олигарх па сега малце free PR? :pos2:
Pa,mene moze da me interesira politikata i na dve godini,ok?Toa kolku godini imam ne moze da go ospori faktot deka sum pozrela od nekoi drugi.Tatko mi ne gledaj go ti,puli si se vo tatko ti.A i inace,verojatno ti na 15 god. si igral vo igracnica...E,pa toa ne znaci deka i jas treba da go pravam istoto.Znaes,nekoi pobrzo se razvivaat od drugi,a nekoi voopsto ne se razvivaat...I pri toa ne mislam fizicki,ke me sfatis znam,golem batko si ti...Mislam,znam deka zenskite pobrzo sozrevaat od maskite,ama ova tvoevo,epten e zakasneto...

Член од
16 јуни 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Jakov напиша:
1. Ageism - ова е посебен вид на предрасуда според која се верува дека луѓето на поголема возраст не се способни да одговорат на предизвиците, работните обврски, па дури и на секојдневните физички и општествено-социјални активности.
2. Nobel prize - Награда за вонредни постигнувања во неколку научни и општествени области. Носители на оваа награда се многу познати личности во светов од кој 1/3+ биле на пензионерска возраст кога ја добиле наградата. Наградата никогаш не се доделува за животно дело и постхумно.
3.Ingvar Feodor Kamprad - Сопственикот на ИКЕА светски познатата индустрија за дрвни производи. Овој сипматичен 81годишник, минатата година одлучи да го намали своето работно време од 18 на 14 часа во денот. Тој во исто време ги одби сите совети и сугестии да замине во пензија.

Уште бе дете?

Lele,aman,ne mora tolku da filozofiras...Gledaj na toa malku poprakticno,napravi anketa kolku od penzionerite vo Makedonija znaat sto e toa internet i posle ke diskutirame....

Член од
16 јуни 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
rymz напиша:
Лол и се сипавме на девојчето...ми паѓа жал некако :)
Nema potreba da ti e zal,mi se dopaga da upagam vo konflikti...Edinstveno sto me nervira e sto me potcenuvaat zatoa sto imam 15 godini...Ne mi e problem da im pokazam deka sum vo pravo...pa duri i ako ne sum...

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
линиите се постојано преоптоварени значи има голем интерес кај граѓаните. факт е дека луѓето се „гладни“ за интернет и затоа ја подржувам владата што прави нешто околу тоа. лично би сакал да видам други проекти за да се зголеми бројот на интернет корисници во Македонија како на пример да се стимулираат интернет провајдерите да инвестираат повеќе во опрема (помали даноци), малку да се олабават законите кои се во полза на телекомот за да се потикне нормална конкуренција, стратешки инвестиции во проекти поврзани со еВлада (рестуктурирање на државните служби за да можат поефикасно да извршуваат одредени услуги преку интернет) и слично.
а никаде не прочитав колку всушност кошта „бесплатниот“ интернет и по кој критериуми е биран интернет провајдерот за оваа акција

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
honey-boney напиша:
Nema potreba da ti e zal,mi se dopaga da upagam vo konflikti...Edinstveno sto me nervira e sto me potcenuvaat zatoa sto imam 15 godini...Ne mi e problem da im pokazam deka sum vo pravo...pa duri i ako ne sum...
Не е проблемот во твоите години. Овде имало и помали од тебе па биле предизвик за дискусии (Фантом, Маринче итн итн). Работата е во тоа што немаш капацитет да ги анализираш контрааргументите на соговорниците кои ”филозофираат” со тебе. Ама не губи надеж. Види го АБС, колкав го израснавме и пак с`штото та с`штото.
:helou:

T

The Blob

Гостин
honey-boney напиша:
Ne mi e problem da im pokazam deka sum vo pravo...pa duri i ako ne sum...
:pos2: :zver: :smir: :zver: :pos2:
p.s. Мислев Играчница темата, не играчница кај што одат Counter Strike да играат :)

Член од
16 јуни 2007
Мислења
117
Поени од реакции
1
Jakov напиша:
Не е проблемот во твоите години. Овде имало и помали од тебе па биле предизвик за дискусии (Фантом, Маринче итн итн). Работата е во тоа што немаш капацитет да ги анализираш контрааргументите на соговорниците кои ”филозофираат” со тебе. Ама не губи надеж. Види го АБС, колкав го израснавме и пак с`штото та с`штото.
:helou:
Heh,znaes i Gruevski ednas rece deka Crvenkoski ne e vazen...:tapp:
Ama sepak toj e premier,a Crvenkoski pretsedatel...?!?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да се надеваме дека владата ќе продолжи со вакви бесплатни акции и ќе овозможи сите граѓани да имаат бесплатни услуги од секаков вид.Значи да се очекува од оваа влада да им обезбеди бесплатен леб и сите други видови храна на граѓаните,може и пиво и по некое ладно сокче на оваа жештина.Исто така владата требаше да им обезбеди бесплатни студии на сите студенти како приоритет,бесплатен превоз на граѓаните и скоро се за што досега дававме пари.Можеби интернетот беше на последно место ама како што оваа влада се работи обратно од потребите на своите граѓани воопшто не треба да ве зачудува фактот доколку за брзо време се сврти муабет дека оваа влада е "обратна".

jon

Член од
20 јуни 2007
Мислења
287
Поени од реакции
0
„Обратен” е малку претежок збор за цела влада има во неа и доста еблии да не се претерува сега. Земи го Тачи, мене и не ми личи на „обратен” многу, а изгледа и на Американците исто.
Него ќе има ли слична кампања за оние блгарките затоа што откако станаа ЕУ од 50 поскапеа на 100 ЕУР, а тие од 100 на 200ЕУР.
Советникот на премиерот од БГ Соломон Паси вероватно знае за овие тектонски пореметувања, па доколку го чита форумов еве еден апел, да се изврши интевентен увоз (така тоа се вика кога треба нешто да се забашоти, а да му се даде тежина и да не се прашува многу) на една група на онакви како од Планета од источната нам сосетка еве може и еден месец тоа да биде бесплатно како и интернетов на владата, мислам дека е фаир еноугх а? :sekss:
Ова го пишувам затоа што имам 24- часовен Интернет околу 10 години кој го плаќам и не ми е толку неопходен бесплатниот од 1 месец, а и јас сум даночен обврзник и колку што знам (барем така мислам) имам исти права како и останатите.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
jon напиша:
„Обратен” е малку претежок збор за цела влада има во неа и доста еблии да не се претерува сега. Земи го Тачи, мене и не ми личи на „обратен” многу, а изгледа и на Американците исто.
Него ќе има ли слична кампања за оние блгарките затоа што откако станаа ЕУ од 50 поскапеа на 100 ЕУР, а тие од 100 на 200ЕУР.
Советникот на премиерот од БГ Соломон Паси вероватно знае за овие тектонски пореметувања, па доколку го чита форумов еве еден апел, да се изврши интевентен увоз (така тоа се вика кога треба нешто да се забашоти, а да му се даде тежина и да не се прашува многу) на една група на онакви како од Планета од источната нам сосетка еве може и еден месец тоа да биде бесплатно како и интернетов на владата, мислам дека е фаир еноугх а? :sekss:
Ова го пишувам затоа што имам 24- часовен Интернет околу 10 години кој го плаќам и не ми е толку неопходен бесплатниот од 1 месец, а и јас сум даночен обврзник и колку што знам (барем така мислам) имам исти права како и останатите.
Те разбирам што сакаш да кажеш ама зборот бесплатен е уште потежок од зборот обратен,бесплатноста значи самата по себе нешто што се коси со здравиот разум во овој свет,таа може да предизвика консеквенци како што никој не може да очекува,таа дури ја повредува личноста на секој кој е засегнат од понудената "бесплатност".

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
ABC, aj што си смешен со твојот сарказам, веќе станува досадно и неинтересно за читање. Опушти се чоече, тоа што некој добил гага дајл ап нема да те доведе до просјачки стап, нема да ти пропадне нет кафето. Има луѓе кои немаат компјутери воопшто дома, сеуште ќе имаш клиентела.

@ honey-boney:
Среди си ги мислите и стави ги во еден пост, наместо во десет постови еден под друг.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
honey-boney напиша:

Auuu...15???? I upagas vo konflikti??? Ako ne se samo vakvi virtuelni, vednas
da si im gi istrgala toa usite na tato i mama....do zar crveno......i po edna-dve zvrcki da im udris..........tie si znaat zosto..:):)!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom