Лолални идат , мора да се купат изборите и да глумиме дека блескаме. Плус треба дупките од оваа година да се закрпат."Според проекциите на буџетот, до година државата ќе се задолжни нови милијарда и 250 милиони евра.
868 милиони евра ќе се задолжи на меѓународниот пазар на капитал, а покрај еврообврзница се планира и повлекување на кредити од странски финансиски институции. На домашниот пазар кај деловните банки и пензиски друштва државата ќе се задолжи над 370 милиони евра, преку издавање на домашни хартии од вредност."
Машала.
договорот Моллов-Кафандарис од 1927 решава спорот помегу Бугарија и Грција за бегалците од Грција во Б'лгарија ,добиват или пари или куки или имот на грци во Б'лгарија има и размена на население тогаш.До дежурните Бугари овдека, имам едно прашање:
Кој е официјалниот став на Република Бугарија за "бугарското" население во Грција? Нивното протерување? Нивниот одземен имот? Дали Бугарија се бори за отстварување на нивните права денеска и кој проекти се водат на тоа поле?
Ама сите го знаеме одговорот нели. Гниди бевте, гниди сте и гниди и ќе бидете. Јас лично немам никаква омраза кон Бугарија, јас едноставно не сакам на никој начин да бидам асоциран со вас и ми е срам да имам каква било поврзаност со вас дека сте црви.
Олабај малку од Апасиев и немој вака да звучиш неписмено. Ги помеша малку буквите у зборот и не е баш печатна грешка пошо тоа н-то четири места поназад ти е.квинслишка
да беше Македонија бугарска како што тврдите немаше да потпишувате договор за поделба на Македонија, да беше ВМРО ваше (како што тврдите) немаше да потпишувате договор со Србија против ВМРО, и исто немаше да правите размена на население со Грција, на никој нормален не му разбирливо тоа што си го пишал погоре, "го спасив едниот брат што дојде во бугарија, ме боли куров за тој што избегал во Србија", брат е брат. Ај сега шетај.договорот Моллов-Кафандарис од 1927 решава спорот помегу Бугарија и Грција за бегалците од Грција во Б'лгарија ,добиват или пари или куки или имот на грци во Б'лгарија има и размена на население тогаш.
За тие што избегали во Србија или после во југославија ,одговор барај кај Србија или Тито што се избореле за нивните права.
Денес Бугарија не може да се бори за луге во Грција кои не се определуват како бугари.
Может има Бугарски брат од две мајки па од тука заедничката историја поред него. Туку нормално е со соседна држава и народ да има теми кои ги опфаќаат и двете. Германија и Полска имаат заедничка историја, едните ги окупираа и колеа другите. Прашање на дефиниција.
Абе забеган еден оружјето од Украина стигна преку Грција, и тогаш бевте мизерни па не дозволивте да премине преку ваша територија.Се дури не почнат да ве решаваат Албанците. Само при евентуален нов конфликт воената помош од братјата ќе отиде кај Албанците.
Ви кажаа Русите, кој е Мисирков. Така да ќути поарно, оти Русија ве створи, Русија ќе ве растури.Се дури не почнат да ве решаваат Албанците. Само при евентуален нов конфликт воената помош од братјата ќе отиде кај Албанците.