Setsuko
Модератор
- Член од
- 29 јануари 2006
- Мислења
- 6.406
- Поени од реакции
- 5.969
Учителката: Џокица, зошто доцниш на училиште?
Џокица: Морав да ја носам кравата кај бикот. Учителката: А не можеше ли татко ти да ја заврши таа работа?
Џокица: Јас мислев дека сепак, бикот подобро ќе ја заврши таа работа!
Мујо: Замисли, некој ми напишал писмо... ми се заканува дека ќе ме убие ако не престанам да се гледам со жена му.
Хасо: Па престани човеку, може да настрадаш!
Мујо: Не можам. Идиотот не се потпишал!
Мујо: Оној, финансовиот, пак нешто мати. Го видов платниот список со свои очи.
Хасо: И што виде?
Мујо: Мати нешто ти велам. Видов дека сите 100 вработени замаме загарантирана плата од по 5.000 денари, а само некој Салдо 500.000!
-Мамо, зошто невестата е облечена во бело?
-Затоа што белата боја е боја на среќата. Венчалниот ден е најсреќниот ден во животот на жената - одговорила мајка му.
-А зошто младоженецот е облечен во црно?
Хасо: Како зошто, па кога веќе не се познава црната точка, време е за перење на чорапите!
-Учителе, зошто моето дете има едница по математика? - прашува родителот.
-Сега ќе Ви се разјасни - вели учителот. Го вика ученикот и го прашува:
-Колку се 1+1?
-Три.
-Колку се 2+2?
-Пет.
-Колку се 3+4?
-Шест.
Потоа учителот го прашува родителот:
-Дали сега Ви е јасно зошто има единица? -Учителе, и сами видовте колку блиску беше, па не барам јас петка...
Одговор: Годините и килограмите.
Одговор: Затоа што го мразат и професорите и учениците.
Одговор: Да не му падне нешто на памет.
Одговор: Четири службеници и вентилатор.
Одговор: Лекарот му рекол да става облоги таму кај што се удрил.
Одговор: Затоа што на таа страна има повеќе гуски.
Џокица: Морав да ја носам кравата кај бикот. Учителката: А не можеше ли татко ти да ја заврши таа работа?
Џокица: Јас мислев дека сепак, бикот подобро ќе ја заврши таа работа!
Мујо и Хасо седат во својата кафеана и разговараат:Мујо: Замисли, некој ми напишал писмо... ми се заканува дека ќе ме убие ако не престанам да се гледам со жена му.
Хасо: Па престани човеку, може да настрадаш!
Мујо: Не можам. Идиотот не се потпишал!
Мујо: Оној, финансовиот, пак нешто мати. Го видов платниот список со свои очи.
Хасо: И што виде?
Мујо: Мати нешто ти велам. Видов дека сите 100 вработени замаме загарантирана плата од по 5.000 денари, а само некој Салдо 500.000!
После првото венчавање на кое присуствувал, Џокица ја прашал мајка си: -Мамо, зошто невестата е облечена во бело?
-Затоа што белата боја е боја на среќата. Венчалниот ден е најсреќниот ден во животот на жената - одговорила мајка му.
-А зошто младоженецот е облечен во црно?
Мујо: Е навистина си купил добри чорапи. Само не сфаќам, зошто на бели чорапи ставиле црна точка? Хасо: Како зошто, па кога веќе не се познава црната точка, време е за перење на чорапите!
-Учителе, зошто моето дете има едница по математика? - прашува родителот.
-Сега ќе Ви се разјасни - вели учителот. Го вика ученикот и го прашува:
-Колку се 1+1?
-Три.
-Колку се 2+2?
-Пет.
-Колку се 3+4?
-Шест.
Потоа учителот го прашува родителот:
-Дали сега Ви е јасно зошто има единица? -Учителе, и сами видовте колку блиску беше, па не барам јас петка...
Прашање: Што постојано се зголемува а не се намалува?Одговор: Годините и килограмите.
Прашање: Зошто директорот на училиштето не сака да оди на училиште?Одговор: Затоа што го мразат и професорите и учениците.
Прашање: Зошто полицаецот носи капа?Одговор: Да не му падне нешто на памет.
Прашање: Што е тоа - петмина в канцеларија а само еден работи?Одговор: Четири службеници и вентилатор.
Прашање: Зошто полицаец со мокра крпа го кваси зидот?Одговор: Лекарот му рекол да става облоги таму кај што се удрил.
Прашање: Зошто кај дивите гуски летајки во формација на латинската буква ”В”, едната страна е поголема?Одговор: Затоа што на таа страна има повеќе гуски.