Вистинско другарство, постои ли?

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Да, постои.

Тоа е една од малкуте работи за кои во животот сум комплетно сигурен, во постоењето и егистирањето на вистинско, реално и право другарство.

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Нормално дека постои. Барем јас познавам такво другарство. Имам неколку, се познаваме повеќе од 10 години, никогаш не сме се карале или слично (освен за џамлии ко копиљаци :)).

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Се помалку....

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Postoi jas imam 6 drugarki sto mnogu si gi sakam no moram da ja izdvojam mojata najdobra drugarka sto ja sakam najmnogu i mi e BEST FRIEND FOREVER I Love D.T. :love2:

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Постои! Со мојата најверна другрка сме од раѓање, дури и можам да речам ми е како сестра. Мноогу си ја сакам!

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.784
Поени од реакции
11.339
Постои, како не постои...имам само неколку вистински другари, кои ги сакам и почитувам такви какви што се а и тие мене, па после сетоа тоа помагање, наоѓање во секаква ситуација и слично... :) ама бројот со тек на време се повеќе и повеќе се стеснуваше и остана на само неколку, јбг тоа е.

mile_panikaaa

Нормален
Член од
28 април 2008
Мислења
348
Поени од реакции
9
Постои другарство,во мој случај верувам на другарите ги знам многу убаво,знам дека ми веруваат и ги ценам многу за тоа.Иам еден другар со кој што до сега ниеднаш не ми згрешил и нишо лошо не ми напраел многу го ценим и затоа се знае другарство јебига постои.и то.

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Се разбира дека да. Ја имав таа среќа да налетам на личност со која функционирам речиси беспрекорно. Велам среќа, зашто таков спој на особини немаше да најдам ни да барав сто години. Имам најдобра другарка каква човек би можел само да посака.
И тврдам дека никогаш нема да се распадне она што го имаме. Немам објаснување, ниту верувам дека некогаш ќе имам. Едноставно, знам. А и не сум приврзаник на девизи од типот на "никогаш не вели никогаш".

Не велам дека секој ден ни поминува во смеење или дека не се караме. Не е така. Само, сме нашле начин на кој функционираме веќе долго време, и сигурна сум дека тоа е тоа. Нашето другарство е далеку од перфектно. Ама е многу, многу длабоко, што прави да исчезнат сите неправилности, па и покрај тоа што се присутни, можам да го наречам совршено.
Компромисот и толеранцијата се движечката сила на убавите нешта во животов, меѓу нив и другарството. Непишано правило, ама се` што вистински вреди, има тон недостатоци, најчесто непоправливи. И секој божји ден истите ќе ти се качуваат на глава, и ќе ти одат на нерви. Ама вреди да научиш како да поминуваш преку нив, одново и одново. Неблагодарно е човек да се двоуми пред да рече дека другарството или љубовта се вистински, уште помалку да се прашува дали постојат.

JFK

Член од
9 март 2007
Мислења
966
Поени од реакции
52
Понекогаш да, ама сепак почесто не. Сведок сум на големи неправди, лаги и не-чување на тајни.

a_n_a

...TotAllY n LovE...
Член од
9 мај 2008
Мислења
89
Поени од реакции
1
mozebi postoi no mnogu retko, jas veruvav do pred nekoe vreme deka postoi se dodeka celata moja doverba, otvorenost i iskrenost ne bea pregazeni....

Член од
21 јуни 2007
Мислења
50
Поени од реакции
2
Da postoi. Jas imam nekolku najdobri drugari koi znaem deka ke bidat so mene i vo loso i vo dobro

Член од
21 септември 2007
Мислења
5
Поени од реакции
1
Да, постои другарство

Kajgana Shop

На врв Bottom