~*~
Postoi li drugarstvoto....postojat li vistinski dugai na svetov ili sekoj si gleda samo za sebe....mi teba vase mislenje na temava.
Iskeno spored mene denes ne postoi iako nekogas mozebi postoelo denes retko ke sretnes nekoj vistinski drugar.Mozebi ti se pavi dugar za da postigni nesto....no vistinskiot drugar se pepoznava vo najlosoto ...koga ke ti pomogne. Sto mislite ....postoi li?:smir:
Имам милион пријатели, личности со кои што да речеме сум блиска се повеќе од прстиве на двете раци, но најдобри пријателки, абе и тоа имам.
Викица моја, заедно сме 8 години, со неа пораснав, беше покрај мене од најлошото до најдоброто, а тие што ме познаваат знаат дека кај мене лошото е навистина лошо.Тоа што таа девојка го има напревно за мене, од какви места се ме има вадено, со какви опасни луѓе се има расправано за мене, буквално го има ризикувано она што никој за никого на денешно време не би го ризикувал ... друг да бил на нејзино место до сега многу пати ќе се откажел од мене.Секогаш кога плачам, се јавувам кај Викица, и од едниот до другиот крај на Велес се има случено да дојде за 5 мин. само за да ме види.
Тоа оди во двата правци, имам трчано на штикли до кај неа до дома затоа што не била океј, а да бидам реална, тешко е мене да ме натераш на штикли да го претрчам Велес.
Там Там исто, како што знае она да ме крене, никој не знае, 3 години сме заедно, само она може да ми ја лупне една(буквално) и да рече Аман собери се!
Цеца, која секогаш кога ми е лошо е тука за мене, толку многу пати ме има извадено од глупости, премногу се за да ги бројам и притоа не се случило да заборави нешто поврзано за мене.
Тоа се луѓе кои, ми го прават животот полесен, поубав, пообоен, луѓе кои што ме трпат кога сум депресивна, философски настроена или еуфорично среќна.
Најдобрите пријатели, исто, Станче посебно, еххх тешко е да ме истрпи човек мене кога имам ПМС или да ми прости за сите мали саркастични коментари кога ќе се решам да бидам злобна.
Така да, да, вистинско пријателство постои и секој ден одново има луѓе кои што тоа ми го докажуваат и ме сакаат и ме мазат и ме пазат дури и кога знам да бидам промискуититна садистичка кучка.
:devojce:Ги обожавам моите пријатели!