Вистинско другарство, постои ли?

M

**MEMORY**

Гостин
Постои.
Само за жал, кај мене повеќе тоа го нема.
Убав пример дава Сатори, само што јас немам да кажам такво нешто, ниедна другарка не направила нешто слично за мене. Напротив, пред некој ден ми требаше другарка ми да биде до мене, и ја молев да дојде, ама јок, од неа ни трага ни глас... Колку патетичен пример од моја страна.

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
И јас целиот мој живот мислев дека постои вистинско другарство. Затоа беше премногу болно кога сватив дека не е така.Бевме заедно од прво едделение, 12 години поминтати низ добро и лошо. Првиот бакнеж, првиот дечко, првото излегување во град, првиот одмор сами, првото пијанчење, првите солзи за некој, првата забрана за излегување..се буквално се. само спиењето не делеше. И мислев дека никогаш нема да заврши. преку ноќ се смени, фати еден дечко кој и го упропасти животот. немаше време за мене ни да ми се јави на 1 мин да ме праша како сум. после некое време се откажав. немав сили да ја молам да остане со мене.после точно една година се видовме пак, и еве сеа се гледаме понекогаш, но никогаш нема да биде така како што било.ми фали. секој ден ми фалеше.Сепак мислам дека и да останевме заедно тогаш, најкасно оваа година ќе се раздалечевме. самите обврски го прават своето. но сепак ќе бевме поблиски од она што сме сега

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Штоо знам има ! Еве јас имам другари кои ми се веќе 10 г и имало се и кавѓи и убави моменти ,нормално зашто истото не било провидно и неискрено....

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Сигурно постои ама е голема реткост.

Јас уште не сум го пронашла. Да ме прашавте пред година дена одговорот ќе беше поинаков, ама за оние за кои сметаш дека цел живот ќе ти останат другари, дека ќе те поддржуваат во сешто, најчесто изневеруваат многу подоцна и не можеш да се свестиш и да веруваш дека те нашло такво нешто од оној на кого највеќе си му верувал. Многу е тешко на почетокот кога ќе се соочиш со реалноста, после се навикнуваш и сфаќаш дека можеби е подобро што така испаднало.

Во секој случај верувам дека постои такво нешто и мило ми е за луѓето што го одржуваат како такво.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ретко се наоѓа но постои и истото е еднакво на блискоста која ја има само во семејство. :pipi:

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Постои, да, ама за жал е многу ретко.

Како и повеќето овде, ни јас сеуште не сум го пронашла. До пред некоја година верував дека сите ми се вистински пријатели, искрени и верни, ама одеднаш се разбудив и сфатив дека не е така.

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
Другари?????Што беше тоа????На времето за нив се гинеше,денес никој не те ебааа,никој доколку нема интерес не те глеа не те мари,али нејсе доста е еден али да вреди за сите останати,за среќа ја имам двајца и фала му на бога досега се е ок што не значи дека понатаму нема нешто да се смени убаво е додека трае после тоа ќе видиме.:3: :3: :3:

Член од
4 декември 2007
Мислења
515
Поени од реакции
22
Не постои вистинско другарство!!!
Во одредени ситуации можеби ќе речеш ЕЕЕ ОВА Е ВИСТИНСКО ДРУГАРСТВО, во следниот миг сваќаш дека си се за*бал.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Не верувам во вистинско другарство зошто никогаш не сум имала вистински другар/ка. Вистинскиот пријател е со нас и кога сите други не оставаат. Искрено, вистинското пријателство се базира на верноста. Имам пријатели, но не можам да ги наречам вистински :toe:

Член од
1 мај 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
imam jas dve najbolji drugarki koi se tuka pokraj mene koga mi trebaat i normalno jas sum pokraj niv i postoi vistinsko drugarstvo dokolku postojano se nadgraduva i se ceni..ps:imas pecatni greski vo tekstot:)

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.377
Постои. Но прво дефиниција што е тоа вистински пријател. Тоа е некој кој ќе те вади од гомната кога си во безизлена ситуација. Тоа е некој кој ќе те искара кога нешто ќе погрешиш. Тоа е некој кој никогаш нема да те понижи пред другите, со намера да си го воздигне егото. Тоа е неој по караницата со вас секогаш ќе ви прости и за него не постои “кантарот’’ за да ви префрлува. Тоа е вистински пријател и знам дека постои. Имам таков иако е еден, вреди многу повеќе отколку сурија другарчиња.

Член од
3 мај 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Mislam deka postoi vistinski najdobar drugar, ama kako sto nekoi pisaa prethodno, nemozes da bides najdobar drugar so sprotiven pol, seka prerasnuva u nesto drugo.

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Да постои и јас го имам. Значи најдобар другар според мене е некој со кој се дружиш цело време, ја се знам со него 10 год и со него сум бил и у лошо и у добро и сум зимал пари и сум губел и сум се тепал за него и он за мене и мило ми е што го имам

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Postoi...dokaz za toa se moite 3-ca najdobri drugari...:back:

E

elence*$

Гостин
Mislam deka postoi vistinski najdobar drugar, ama kako sto nekoi pisaa prethodno, nemozes da bides najdobar drugar so sprotiven pol, seka prerasnuva u nesto drugo.
колку само немат врска ова шо го пиша... јас имам ДРУГАР веќе појке од 10 години, и никогаш не сум се разочарала од него, заедно сме биле во се`, и секогаш ми дава правилни совети, и плус никогаш не сум се замислила со него како нешто друго освен другар(а замисли не е педер:)). многу повеќе му верувам него одколку на било која другарка.хепи сум шо го имам:pipi:

иначе сум имала некои „другарки“ ама покажа времето колку тие ме ценат како другарка... то е то

Kajgana Shop

На врв Bottom