Вистинско другарство, постои ли?

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Btw, мене ако ме прашаш редовно постои тој "друг другар/ка" кој што "ги отвара очите на сите.". Нема везе ова со тебе, само ме потсети колку се факани таквите. Сепак не реков јас дека другарка ти те лажела тебе, нема везе. =)
Знаев дека одма некој ќе помисли на ова :)
Не е од тој тип на друга другарка,туку се имам дружено со неа од порано и знам дека ја кажува вистината,зошто таа “другарка ни“ не моташе двете на ист начин ;)

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Постои. .. мрзе ме да пишам, ама у мојов случај постои (=

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Иако е ретко, сепак мислам дека постои вистинско другарство. Тоа се гледа во тешки моменти и ситуации, кога доста е другарот само да ти даде подршка. Јас си имам доста добро друштво, сите сме со различни ставови и гледишта, но кога се работи за нешто сериозно, сите сме спремни да помогнеме!

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Не би рекол дека постои.

Или си ги засилуваме мааните со тие другари (наркомани со наркомани се дружат и слично) или само површно се познаваме ради реда и не е тоа вистинско другарство. Повеќето луѓе другаруваат во нијансите на овие две карактеристики и затоа опстојуваат тие “пријателства“. Не сум сигурен и дека другарството некогаш имало некои алтруистички примеси.

Член од
13 септември 2007
Мислења
5.785
Поени од реакции
4.028
epa ja mislam deka postoi vistinsko drugarstvo,jas imam tri najdobri drugarki, sto gi sakam kako sestri,se im kazuvam,se mi kazuvaat...sekako na sekoja na razlicen nacin zs site 3 se razlicni karakteri.se praime zaedno...spieme,se banjame,jademe,se pijancime:)izlagame,na kompjuter sme zaedno,samo krvta ni e razlicna
sekako deka ponekogas se karame a gluposti ama brzo resavame se.fala bogu do sega me nemaat iznevereno...bitni sme nie 4 a drugite ne ni znacat...nas svet,i nikoj ne uspeal da se popreci megu nas najmalku masko...
sega ke si napravam tetovaza tri dzvezdicki i ke im ja posvetam niv....gi sakam najmnoguuuuuu

StiX

Why so serious?
Член од
13 февруари 2008
Мислења
100
Поени од реакции
19
Не за сите , ама за некои луѓе има. За мене постои , зошто ја имам другари во кои што имам бескрајна доверба и би им го доверил животот.

sonne

војвода
Член од
26 мај 2006
Мислења
2.664
Поени од реакции
123
postoi - mojot odnos so "drugarcinjata" e ko semeen
mislam deka site sme kako "semejstvo" + skoro site sme ( koi pomali koi postari kolegi od na fax + cimeri .. ) imame doverba , kompromisi , sila da ja prebrodime sekoja kriza - makar i na profesionalno nivo .
znam deka nikoj ama bas nikoj ne e "povrzan" zaradi nekoj polza ! toa mi e dovolno da sum gord sto imam vistinski drugari , + nekoi se na fax "vamu tamu" ama koga ke se videme se gleda ljubovta sto sekoj e spremen da mu ja posveti na site . posakuvam site da go "vkusite" toa .
pozZ

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
imam mnogu prijatelki i drugarki so gi pocituvam i si ziveam, no nemam ni edna bliska... za best frend da ne zboram.. nikogas ne sum imala.
zatoa mislam deka 99% nema vistinsko drugarstvo, toj 1% se drugarkite so se znaat od 80-90tite od deca i si ziveat... a sea da stvoris drugarstvo.. ne

na pr ja... nemam best frend, i da imam moZnost da steknam, od strav nema da se zblizam.. mnogu me imat povredeno i zatoa veke sum ladna, najtesko e bez prijatel, no koga ke razmislam, zosto da me povredi nekoj?
lugeto denes ne znaat da mislat so svoja glava... sve koj so kazal slusaat, a svoe mislenje nikoj ne oformuva i zatoa ne postoi drugarstvo.. sve e od korist

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Jas mislam deka postoi vistinsko drugarstvo. Imam drugarka so koja se gledam ednas vo 5-6 meseci ama koga ke se videme toa e nesto najubavo taa ke mi kaze sto se slucilo, sto bilo kako bilo, znam deka me razbira i me ceni za toa sto sum pred nea sum taa sto sum ne sum druga licnost, znam deka e sekogas tuka da me soslusa i da mi dade ovet za rabotite bez zadni nameri, normalno i jas sum tuka za nea sekogas koga i trebam!
Te sakam Irinche!:)

K

kat.<3

Гостин
верувам дека a best friend постои зашто си го имам до мене, или си ја имам мојата прекрасна krist.и знам колку секогаш се грижи, ме разбира и знам дека се грижам за нејзе јас, никогаш не можам да се грижам помалку, таа го има најпосебното место на прекрасна личност во моето срце како best friend и секогаш на тоа ќе остане.

love u krist. soOooo much
kaTty.

Член од
9 февруари 2008
Мислења
542
Поени од реакции
15
верувам дека a best friend постои зашто си го имам до мене, или си ја имам мојата прекрасна krist.и знам колку секогаш се грижи, ме разбира и знам дека се грижам за нејзе јас, никогаш не можам да се грижам помалку, таа го има најпосебното место на прекрасна личност во моето срце како best friend и секогаш на тоа ќе остане.

love u krist. soOooo much
kaTty.
hehe......da jas sum tuka za tebe...:smir:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Вистинско другарство постои, само треба да се пронајде и истото да се чува, пази и негува. Вистинскиот пријател тука е за тебе не само во добро туку и во лошо, те сака баш каков што си, те почитува без оглед на се. Имам вистинско другарство и некој неможе да ми каже дека не е такво, со поглед се разбираме, знаеме што како. Не мора да се гледаш секој ден со другарот/ката за да ти остане вистинска и најдобар/ра. Вистинско другарство е кога се чувствува тажен и ти природно исто да се чувствуваш заради тоа, без глума и обратно за радост. Но имам само 2 такви другарства што ќе ми останат до крај на живот и верувам во истите. Ги почитувам и сакам неизмерно.
Вистинско другарство постои само ако знаеш да го чуваш.

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
како прво, ако сте премногу блиски и незнаете да се контролирате секогаш сте заедно, секогаш се сложувате - се разбира дека некогаш и најмалиот конфликт ќе направи омраза меѓу вас, затоа што ќе бидете навикнати да се сложувате цело време еден со друг.

јас си имам вистински бест френд или френдови (ама тие две понекад забегуваат со дечковците и мувачите) значи ке ми остане постојан френд само една типка, не се сложуваме воопшто ама секогаш исто мислиме :)

Член од
7 декември 2007
Мислења
67
Поени од реакции
1
Јас мислам дека постои, јас имам неколку другарки и другари кои многу ги сакам и ги почитувам. Секогаш биле тука за мене кога ми биле потребни, сме поминале многу заедно, и многу ми недостасуваат бидејќи во последно време поретко се гледаме, за разлика од порано кога немаше ден да не се видиме и да пиеме кафе :3: ... Се разбира имам и најдобар другар кој го знам околу 20 години бидејќи се дружиме од малечки, и за кој би направила сеЈас мислам дека другарството треба да се гради трпеливо и искрено и секако дека постои .:icon_bigg

„Вистински другар е оној што знае многу работи за тебе, но сепак и понатаму те сака“

Kajgana Shop

На врв Bottom