Вистинско другарство, постои ли?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Другарството постоело некогаш но денес не.

Член од
15 октомври 2012
Мислења
193
Поени од реакции
49
zenite nemozat daimat drugarka sekogas nakraj kebidat prevareni akosi ubava i pametna samo politika keti pravat ketigo ukradat deckoto ili biznisot aiza mazite istoto vazi mnogu retko ima prav drugar itoa akoste ist kalibar nanikoj nemu veruvajte ako mudades sansa gotovsi testirajgo ike vidis dali tie drugar ili drugarka.maz so zena prijatel nemozat dabidat nikogas legnete vo krevet puka kaisot odma pamislete sega dali ima drugar?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Имам ја дваица вистински другари, друго све е пролазно. Немам јас материјални работи околу мене, па да сумњам дека некој е со мене за некој интерес, возење во добра кола, да се изгребе неке пиче покрај мене, да влезе у дискотека покрај мене, да запознае јако друштво покрај мене. Такви работи не поседувам. Да, за мене постои вистинско другарство.

Член од
3 септември 2012
Мислења
127
Поени од реакции
117
Конечно не верувам. Верувам дека може да постои максимално почитување меѓу двајца или повеќе другари. Такви имам повеќе, ама секогаш постојат точки на разединувања у мислења, у сфаќања, у постапки и конечно у интелигенција. Имам другари шо се паметни, а расипани, други добри по душа, ама за жал глупави. Некој те разбира, ама не му е гајле, на друг му е гајле, ама нема капацитет да те сфати и сл.
Иначе постои помагање, услужување и поддржување (иако е реткост), ама за вистинско пријателство мислам дека треба повеќе, а тоа денес е тешко да се очекува од секого

R

redhead

Гостин
Постои ама многу многу ретко. Обично тоа се луѓе со кои сме израснале. Имам јас такви две, цел живот сме заедно и буквално знаеме што мислиме. Али денес луѓево се се од корист. А и доаѓаат моменти кога секој гледа да си го среди животот, па и од обврски милион да не се наоѓа време за нови другарства. Ептен се ретки тие луѓе што знаеш дека можеш да сметаш на нив во секој момент.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Пријателите се како цицки, некои се вистински, а некои не

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.517
Поени од реакции
4.400
Можам да кажам дека имам само 1 вистински другар.И двајца така некако што ги сметам за пре блиски.Другите се како ветрот денес се тука утре ги нема.Се е пролазно.За жал.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
После одреден период каде што експериментирав,собирав прибелешки,глумев наивен и дузина други глупости за да видам на што сум и кој е позади мене а кој не,заклучив дека постои вистинско другарство ама само треба внимателно да одбереш а тоа што не чини,секако да го тргнеш.

Имам двајца другари на кои им верувам и дека знам ако го свртам грбот нема да има потреба да го вадам ножот потоа.
Се ни е кул,имаме исти интереси и дружбата ни е баш онака таман..
Ќе играме сони? Ќе играме :D
Ќе пафкаме? Ќе пафкаме :D
Ќе идеме на рап журче? Ќе идеме :D
Ќе пукаме фристајл по улици у 2-3 вечер? Ќе пукаме бе :D

Времето и трудот кои ги изгубив во потрагата по нив и отфрлање на лажните на крајот сепак се исплатеше.

Меѓусебната доверба е многу битна,а ние го имаме тоа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Никој нема/не може да даде објективен одговор....секој си гледа свое искуство...или ај, можеби и искуство на најблиските.

Ако родителите (пример) ти се морбиди некои и со никој во влез не прават муабет а притоа ќе ти зборат дека сите комшии се ѓубриња, ти ќе го мислиш истото за нив, без притоа да приметиш дека твоите родители се единствени кои не прават муабет со луѓето што живеат во цел влез.

Слично/исто ти е и за другарство. Ако немаат (пример) блиски пријатели и повторно, ако ти се морбиди некои ќе ти тупат како на никој не можеш да му веруваш, зошто татко ти/мајка ти имале некои пријатели на кои им дале се во животот, само они за некоја глупост им се скарале...а они се и сешто преживеале со нив. Можеби и ти си морбида некоја, која нема другари а бара изговор во таквото нешто со фразата "абе, такво време дојде...на никој не можеш да му веруваш...се од корист" а во меѓу време заебал пола населба, испаднал "циган за безпари" а другата половина го одбегнува поради исти причини како и првава половина. После тој ќе се ожени и на децата ќе им тупи, како нема другарство, не постои...сите од корист....итн итн итн.

Јас 10 години имам 4ца другари, се караме, се смееме, се пијанчиме, лути сме еден на друг (најдолго 3 месеца) стално за глупости ама, на крај...пак сме тука еден за друг и затоа ќе кажам ДА, ПОСТОИ ВИСТИНСКО ДРУГАРСТВО ВО МОЈОТ ЖИВОТ....сега за сега, се надевам дека така ќе остане до крај.

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Bez razlika kolku kreteni ke se vrtat po svetot drugarstvo imalo i ke se ima. Koga samo mi teknuva sto se ne nekoi luge napravile za mene vo tekot na vremeto, samo toj odgovor mi doaga na pamet. Treba samo da se znae deka nikoj, ama bas nikoj ne mora da ti napravi usluga, plati pijacka itd itd itd ama sepak lugeto go pravat. E sega, kolku sme nie na samite sebe drugari e druga poenta i fala kurcu se na toa se sveduva. Se dodeka nas ni e dobro sekoj i sesto ni e drugar, a pak da ni go "skrsat kejfot" odma se predavnici i sto ti ja znam sto.
Bidete si drugari na samite sebe, samo taka bi mozele da imate drugari bez razlika od kade i kako i vo koja sostojba na drustvo.
Vice versa, drugarstvo e vid na energija...ne se raga nitu pak se gubi, tuku samo smenuva oblik.

E to. Jebiga filosofski malku. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom