D
Deleted member 55587
Гостин
Секако дека постои,само како и се друго и пријателството треба да се негува.Јас имам другарка со која се знам 11 години од деца сме заедно и да не подречам добро се сложуваме затоа и уште се дружиме. Нормално е и да постојат караници и слично инаку не би било верно другарството нели.Убаво е чувството да знаеш дека имаш до тебе подршка,со кој да споделиш важни работи,со кој да се смееш,кога треба и да се исплачеш,човек пред кои си најприроден,пред кој секогаш ќе бидеш свој,со кој се споделуваат секогаш откачени моменти и човек со кој се смеете на работи кои другите не ги разбираат затоа што само на вас ви се смешни.Некој со кој се разбирате и без муабет и со кој ќе се сфатите со поглед и во сала помеѓу 50 души.Човекот е програмиран да живее и споделува работи со други луѓе тешко кој опстанува сам,а кога сме сигурни дека до нас е вистинскиот пријател се чувствуваме сигурно и на некој начин безбедно,смирено.Имам уште една блиска другарка и за неа сум сигурна дека е вистински пријател затоа што тоа го докажала.Се појавила во мојот живот покасно,но за мене е битно што останала до мене кога требало без разлика што не се знаеме цел живот.