Вистинско другарство, постои ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Lil-Krist**
  • Време на започнување Време на започнување
Постои, но ретки се тие другарства. Повеќето ти се од корист.

Секое другарство е производ од вечен интерес, порано или подоцна сите сфатиле.
До одреден степен си во право, јас имам најдобар другар кој ми е како брат, се почитуваме меѓусебно, има караници меѓу нас но секогаш се површни за небитни работи... Иначе другаров ми е од забавиште останат (само 14 години се знам со него џД). Многу ретки се такви другарства и јас сум среќен што сум еден од ретките кои имаат бест френд!

Другар како другар,можеби постои,но ниту еден неможе да е или да се рамни како дел од фамилијата,секогаш кога се спомне бест френд,си мислиш на брат,ама не е исто,другарствата се од интерес повеќе,освен оние како во случајот на кинг славчо,кој исто така како мене има бест френд,само мојот бест френд е женско,во иста вода сме биле крстени оти и на исти ден сме родени,плус куќите ни се лепенки и чувствата обостранно се само пријателски.За неа знам дека не би ми завртила грб никогаш :)

Виситнско другарство? Што беше тоа?
ехх сега неверувам дека постои некој на кој можеш да му веруваш како на своите очи.Сите еод корист сите гледаат само нешто да искористат и да те заебат кога си им потребетн те сакаат а кога не им требаш те мразат.Во денешно време све е улизување и лицемерие.

Вистинско другарство би рекол дека постои,но јас мислам дека има временски период.Се додека не му здосадиш или престане да има било каква корист од тебе,тој/таа ќе те смени со некој друг другар/ка.
Секој кој е изневерен од својот пријател си мисли дека сите од почеток се со тебе од корист,зависи...
Пример јас имав другар од прво одделение сме заедно и во исто училиште учиме сега (4та година сум сега) отсекогаш сме биле заедно,но ете излегоа некои "поинтересни" другари и тој со тек на време ме отфрли на некој начин. Се помалце и помалце комуницираме и исто така ме "користи" кога му се зафатени другарите,а тој е слободен и нема со кого да излези и ми се јавува ме бара да одиме до чаршија ова-она...
После ова,јас си научив од грешката да не се верува премногу на другарот,затоа што навистина ме повреди многу...

Постои.Не можеш да га очекуеш од много и да мислиш дека сс свакога можеш да се зближиш или да те поштуев.Збору еве лично ја имам 4-5 особе у живот за кои руку би дала а и они за мене.Викав стари дека другар се познава у лошо..епа ми имасмо свакакви моменти и ги преживемо.Рука у огањ за њима у 3 преко ноќ ако треба.И захвална сам што ги имам.
Познаници колко ми душа сака а мои људи на едну руку и више него довољно.

постои...секако дека постои но не е она ко што беше порано
а и ништо не е ко порано(за жал)
се сменија времињата

Постои постои ама од корист.Додека има корист има и другарство,после тоа се бара друг другар или пријател

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom