Вистинско другарство, постои ли?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не постои денес, можда постоело порано, но не и денес. Секој си гледа за себе. И од тој што не очекуваш ќе ти забие нож во грб.

Б

Бат Елохим

Гостин
Постои, ама во никој случај не е мерило дали се гледаш секој ден или не.

Со моите 3 најдобри другарки, инаку сеуште така ги нарекувам, а се многу далеку, се гледам еднаш-двапати во годината, се слушам почесто благодарение на скајпот.

Секогаш биле тука за мене, иако двете се горе на север, другата на блискиот Исток. Еднаш-два пати годишно тераме целодневно кафе во живо и се надевам дека така ќе биде уште 30-40 години. И многууу ми недостасуваат некогаш!

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Секое другарство се базира врз интереси и корист (не мора да се тоа материјални интереси или корист). Ако нема меѓусебни интереси и корист, тогаш нема да има ни другарство. Колку едно другарство ќе биде цврсто зависи од сличноста на интересите и меѓусебната доверба која се гради со време. Ако не постои доверба, тогаш повторно нема другарство. Реално гледано, малку луѓе знаат што е тоа вистинско другарство.

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.737
Поени од реакции
4.489
Postoi li drugarstvoto....postojat li vistinski dugai na svetov ili sekoj si gleda samo za sebe....mi teba vase mislenje na temava.

Iskeno spored mene denes ne postoi iako nekogas mozebi postoelo denes retko ke sretnes nekoj vistinski drugar.Mozebi ti se pavi dugar za da postigni nesto....no vistinskiot drugar se pepoznava vo najlosoto ...koga ke ti pomogne. Sto mislite ....postoi li?:smir:
Да.

Член од
3 октомври 2011
Мислења
167
Поени од реакции
78
До пред некое време мислев дека "поседувам" вистинско другарство, но увидов дека и не е баш така. Или јас и тој/таа од другата страна направивме да се намали довербата и помалку да веруваме во вистинското другарство.
Иначе да, верувам дека постои, само треба да ја пронајдеш вистинската личност. Не секоја дружељубива, фина и отворена личност кон тебе е вистинската другар/ка. Има и дволични другари/ки.

Член од
9 октомври 2011
Мислења
88
Поени од реакции
15
Верувам дека постои. Најдобар другар не значи и совршен другар нели? ;) Сите си имаме некои недостатоци, и преминувањето преку нив ја прави личноста совршена. Одлично стојам со старо друштво од основно, но вистинските пријатели ги најдов во средно. Постојат такви на кои може целосно да им се отворам, и кои ќе ме разберат, зашто и тие поминуваат низ истото. Којзнае, можеби утре ќе сфатам дека и не ми се најдобри пријатели, но засега мило ми е што уште не дошол тој ден. Се молам и да не дојде.. :cool:

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.226
Поени од реакции
14.520
Се е добро додека не почнете да се расправате со најдобрите другарки на ФБ. :)

DRUGA su vremena, danas se tipu koji te prevari s prijateljicom ne poklanja šamar, već analni seks. U Golfu. Pa neka cijela škola zna čiji je Stefan, biatch!

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Како што имам забележано за женските, обично со нивното другарство е се во ред се додека едната не фати дечко. Тогаш почнуваат кавгите. Е сега, кај некои може да е ради љубомора, а може и причината е тоа што тогаш таа што си фатила дечко не и обрнува внимание на другарката па на оваа и е криво и уште 350 глупости.
Како и да е, девојќите се тие што не знаат баш најдобро да го негуваат и чуваат другарството.
А посебно во тинејџерските години кога мислат дека се што лета се јаде.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Како што имам забележано за женските, обично со нивното другарство е се во ред се додека едната не фати дечко. Тогаш почнуваат кавгите. Е сега, кај некои може да е ради љубомора, а може и причината е тоа што тогаш таа што си фатила дечко не и обрнува внимание на другарката па на оваа и е криво и уште 350 глупости.
Како и да е, девојќите се тие што не знаат баш најдобро да го негуваат и чуваат другарството.
А посебно во тинејџерските години кога мислат дека се што лета се јаде.
Машките се поголеми другари, а девојките се каде каде пољубоморни

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Машките се поголеми другари, а девојките се каде каде пољубоморни
Па добро сега, тоа не значи дека и машките не знаат да бидат љубоморни едни на други. Јас и лично познавам такви машки кои љубоморат на другарите затоа што овие имаат повеќе другарки, пари, им се пуштаат повеќе женски и сл. И ако не си видел, тогаш немаш појма колку очајно изгледаат тие личности во очите на другите.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Па добро сега, тоа не значи дека и машките не знаат да бидат љубоморни едни на други. Јас и лично познавам такви машки кои љубоморат на другарите затоа што овие имаат повеќе другарки, пари, им се пуштаат повеќе женски и сл. И ако не си видел, тогаш немаш појма колку очајно изгледаат тие личности во очите на другите.
Точно не можеме сите да ги ставиме во ист кош, но сепак девојките се пољубморни:)

Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.059
Поени од реакции
2.684
Точно не можеме сите да ги ставиме во ист кош, но сепак девојките се пољубморни:)
Добро, ајде нека биде така, кога веќе си запнал како магаре на мост :)

Kajgana Shop

На врв Bottom