Вистинско другарство, постои ли?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
821
Поени од реакции
301
Имам само една вистинска пријателка
сум поминала мн работи со таа личност
сме се жртвувале двете за доброто на другата
сме си помагале постојано
нема не можам не сакам...
всушност ние сме како едно :)

и Harry the dog има мн убаво напишано

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.807
Поени од реакции
1.559
Апсолутно така. Знаеш што е најинтересно кај мене ? Со машко никако не можам да бидам пријателка бидејќи досегашното искуство покажало дека кај некој мора да се појават чувства и почнува да се губи пријателството бидејки некој ќе инсистира на врска :( А што се однесува до женските во МАКЕДОНИЈА, значи потенцирам во Македонија, до сега апсолутно секоја со која имам излезено на кафе секоја гледа конкуренција во мене.......не знам што е работата , јас сум толку незаинтересирана и ладна за да потпрашувам било што, но македонките ( значи оние кои до сега ги имам запознаено во живо и со кои имам излезено) мислат дека ќе сум им го превземала дечко им и постојано постои некој страв, несигурност кај нив , хммммм чудна работа

Е затоа пак братучетките се тука постојано за кафе шема, бидејќи на нив им е доволно јасно дека сум личност која не се меша во туѓ живот , така да, со нив имам разбирање ( изгледа поради роднинската врска ќе да е :cautious: )

Чудно е тоа колку чуден народ е нашиот, изгледа културата, менталитетот, сфаќањата, размислувањата на нашите се ептен обратни кон сите останати нации и затоа мене ми е полесно да се социјализирам со странци отколку со македонци.
Со тоа што гледат конкуренција во тебе ти признават дека си поубава од нив. Што се однесува до машко - женски пријателства мислам дека постојат со оглед дека повеќе се дружам со жени отколку со мажи и тука секогаш бил проблемот кога сум имал женска. Зборот ми е си налетала на погрешни момци ок некогаш се прашуваш може ли да има нешто повеќе од пријателство? Или пак се започнува со пријателство а подоцна се развива љубов или останувате само пријатели

Член од
16 јуни 2011
Мислења
684
Поени од реакции
1.193
Со тоа што гледат конкуренција во тебе ти признават дека си поубава од нив. Што се однесува до машко - женски пријателства мислам дека постојат со оглед дека повеќе се дружам со жени отколку со мажи и тука секогаш бил проблемот кога сум имал женска. Зборот ми е си налетала на погрешни момци ок некогаш се прашуваш може ли да има нешто повеќе од пријателство? Или пак се започнува со пријателство а подоцна се развива љубов или останувате само пријатели
Зависи до карактерот на двајцата ако решиле да бидат пријатели ќе останат.....нема ништо да биде помеѓу нив...јас сум сведок за машко женско пројателство :)
Имам другар веќе 5 години и мноогу убави моменти имаме поминато заедно :)

С

Спенсер

Гостин
Слабо слабо... немам некој,на кој што можам да се ослонам 100% :confused:

K

kalimer0

Гостин
Имам јас еден добар е, како партнер на херој во акционен филм.

С

Спенсер

Гостин
до сега апсолутно секоја со која имам излезено на кафе секоја гледа конкуренција во мене.......не знам што е работата , јас сум толку незаинтересирана и ладна за да потпрашувам било што, но македонките ( значи оние кои до сега ги имам запознаено во живо и со кои имам излезено) мислат дека ќе сум им го превземала дечко им и постојано постои некој страв, несигурност кај нив , хммммм чудна работа
шо се секираш,со самото тоа ти укажуваат дека си нај нај женска :)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Имам само вистинска која ја знам 8 години....едноставно можам се да и кажам и ништо не издала, се разбираме иако останатиот дел од светот не не разбира баш :icon_mrgr: интересно ни е заедно, можам со неа да ќутам и пак да не ми биде незгодно и е единствениот човек на светот на кој не ми срам ништо да ми кажам

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Вистински пријател е измислен лик на кого мислиме дека му веруваме до крај. Само фикција од нашиот мозок.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Имам неколку. Малку повеќе се, вакви, такви ама така Господ ги дал и тоа е, судбина. Цел живот се дружиме веќе и да не се сакаме, пак си станавме навика. Имам еден другар на сите визити/родендени ќе ја крене празната чинија и ќе рече "е Коле гледаш кој ти е другар", а останатите 7 души не сме јаделе цел ден за да изедиме се кај него.
Затоа и ги имам. Можеби не се нешто вистински пријатели ама пак замислата за "вистинскиот пријател" е субјективна. Кога ќе размислам каков е мојот идеален вистински пријател тогаш ќе имам големи побарувања, а тоа е луксуз.
Сите одиме да исцепиме дрва кога ќе стигнат кај некого за греење. А никој не сакаме да слушнеме кога другите имаат што да се пофалат.
Недај Боже да си кажал дека си имал секс, другиот ден никој на фудбал нема топка да ти подаде. Можеби тоа е завист, себичност, љубомора, ама луѓето на светот се делат на два вида - јас и сите останати. Па по таа логика единствено вистински пријател си сум сам на себе, а другите околу мене се останатите кои треба/не треба да ги имам.

Член од
27 март 2011
Мислења
361
Поени од реакции
160
sakam da sretnam takov covek!!
--- надополнето: Sep 16, 2011 5:03 PM ---
imam prijateli ama do tolku vistinski sakam da imam barem eden i nikogas da ne go izgubam.i zenata bi mu ja dal samo ako se vljubi vo nea,samo da ostaneme pjjrateli.znaete kako se veli,prvin brakata pa posle kuckite:)hahaha,se salam pozdrav do site zeni vo mojot zivot ve sakam<3

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Имам, со неа се карам, можам и да се степам со неа ама ја сакам како сестра и би дала живот за неа, иако во некои моменти ме излудува а и јас неа, ама на крај секогаш знам да ја насмеам а она секогаш знае да ме смири :) лав му крејзи френд

BOJ@N

Штрумф Текнувало
Член од
30 ноември 2008
Мислења
884
Поени од реакции
489
Има, но за жал се помалку.
Генерално гледано на секого му требаш само додека има некаков интерес.

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Си задржав една другарка асална и за неа не се откажувам за ништо на светов,др испаднаа биле само една лажна сенка што на некој начин сум им благодарна што ми дале до знаење дека не вредат!!

Среќа имам и некој другари што можам да се потпрам и на нив !!

Член од
12 април 2010
Мислења
10.058
Поени од реакции
15.027
постои но е ретко....и ќе ти биде забоден нож во грб кога најмалку очекуваш​
секоја чест за исклучоци

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Да постои , јас сум сведок. Со другарка ми се дружиме веќе 8 години и се гледаме секој ден и никогаш не сме си здосадиле. На неа можам се да и кажам без да се осетам глупаво, а и никогаш не ми издала ниедна тајна, имаме слични размислувања и ми е една од ретките со кои можам стварно да се разберам. Сега има некои навики кај неа што ме нервираат, имам и јас навики кои ја нервираат и сме се карале за тие , али онака ни траеле 10 минути и после сме се смееле....никогаш се немаме искарано за нешто сериозно. И со сестраи сум многу блиска , а и семејствата ни се блиски, едноставно ја чуствувам како сестра

Kajgana Shop

На врв Bottom