Вие и кафето

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Се е до навиката на човекот. Има луѓе кои по цел ден не пијат кафе па можат да функционираат подобро и од оние кои пијат:)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
utrinskoto kafe go pijam nakaj 12 ili 13 casot veke pladne me faka,toa mi e prvo kafe ustvari:pipi:

Б

Бат Елохим

Гостин
Јас и кафето - најдобри другари! :)
и тоа кафе, кафе! без шлагови, пењи, сладолед.

Blue_Boy

THE WAY I AM
Член од
29 октомври 2009
Мислења
345
Поени од реакции
33
Порано се дружевме повеќе сеа послабо.

Dead Wrong

Love United Hate Glazer
Член од
8 септември 2007
Мислења
220
Поени од реакции
1
Јас и кафето ... секојдневие :smir:

BloodyTampon

Works in deep&dark places
Член од
8 август 2009
Мислења
798
Поени од реакции
60
Деновиве се повеќе и повеќе. Обожавам кафе.

К

Кики.

Гостин
слабо порано почесто ама почна да ми смета и не пијам веќе.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Неможам без кафе.
Турско кафе не пијам, одвратно ми е. Пијам само нес кафе, и после долгогодишното конзумирање, сега имам големи проблеми со спиењето.

H

^HITMAN^

Гостин
Се е навика. Како е можно немому кафето да му е неопходно за да добие енергија или да се расони а некому да не му е? Најпрво кафето почнуваме да го конзумираме од забава но потоа преминува во потреба, нешто слично како терапија. И да, навистина ствара зависност доколку се пие во поголеми количини.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Јас и кафето - најдобри другари! :)
и тоа кафе, кафе! без шлагови, пењи, сладолед.
Мој тип на кафеџија. Се знај шо е кафе. Црно, жешко, јако. Толку.

А си се дружам со кафето салам во последно :)

Член од
6 август 2008
Мислења
46
Поени од реакции
21
vo edna godina moze da ispijam dve do tri kafinja,znaci ne pijam mnogo,ama sepak koga pijam,pijam crno i toplo :pos2::pos2::pos2:

almostanangel

...за малку =)
Член од
22 декември 2008
Мислења
121
Поени од реакции
13
Порано не пиев кафе, не дека не сакав или дека ми штетело - едноставно не ми текнувало да си сварам.
Од неодамна, заради друштво - сите пијат па ајде и јас да почнам...
Така почнав со по едно кафе на ден (турско) а потоа почнав да експериментирам со другите кафиња: еспресо, нес, макијата. . .
Еспресото ме бута, го мразам и не го пијам веќе, ми го суши гласот и ми прави вртоглавица и малаксаност.
Макијатото го сакам, големо нарачувам секогаш кога одам на кафе во кафетерија, ама пак МРАЗАМ кога ми го прават со мноогу вода без капка млекце.
Нес обожавам, си правам по дома и од она со пена, и од она инстант-нескафе, голдкафе и сличните инстант-кафиња во стил-лажичка зрнца кафе,топла вода и шеќер.
Турското кафе знае највеќе да ме расони и да ме разведри. Кога пијам турско кафе знам дека сум пиел кафе. Другите ми е како млеко со малку кофеин, не знам зошто.

Инаку, не сум зависен од кафе. Нема кај мене правило кога да пијам, па од таму и не морам да се напијам ОБАВЕЗНО кафе секое утро за да се разбудам. Тоа ми е чудно кога некој го каже. Иако, за распустов секое утро го пијам, ама не од потреба, туку од адет.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Морам секој ден да си ја земам дозата, порано пиев по 3 до 4 филџани турско кафе сега пијам по 1 филџан турско дневно секој ден.

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Јас и кафето - неразделни другари, по цел ден сме заедно :) Од сабајле, после школо, попладне и вечер. Кафе, те сакам !! <3

Kajgana Shop

На врв Bottom