Вие и вашите другари/пријатели

Nina

Ange ou Demon
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.256
Поени од реакции
4
pravoto drugarstvo postoi definitivno i jas sum si ja nasla mojata najverna/najdobra drugarka i mn mi e zal sea so ne ideme u isto sredno ali toa ne znaci deka tuka ke prekineme se.a inace drugarstvo megu masko i zensko postoi samo dokolku i dvete strani go sakaat toa,na pr. ja iam drugari so koi se znam mn dolgo i sum ostanala drugarka so niv zosto znam so sakam t.e. da im bidam SAMO drugarka.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Nina напиша:
pravoto drugarstvo postoi definitivno i jas sum si ja nasla mojata najverna/najdobra drugarka i mn mi e zal sea so ne ideme u isto sredno ali toa ne znaci deka tuka ke prekineme se.a inace drugarstvo megu masko i zensko postoi samo dokolku i dvete strani go sakaat toa,na pr. ja iam drugari so koi se znam mn dolgo i sum ostanala drugarka so niv zosto znam so sakam t.e. da im bidam SAMO drugarka.
А дали они сакаат да им бидеш само другарка? Сигурна си дека никој од нив потајно не сака да си му нешто повеќе од тоа?
Значи не треба само ти да знаеш што сакаш,тука има две страни:pipi:

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
Pa imam mnogu drugari i drugarki. No samo 5 mi se najbliski. Se desilo nekad da se skarame ali se se sreduvalo. MIslam deka ne sum dovolno zrela za da mozam da kazam deka ova sto go imam jas so niv e vistinsko prijatelstvo. Se nadevam deka ke stane ponataka, mlada sum i imam uste mnogu godini pred mene. KOga jas bi birala ne bi se razdelila od niv nikogas. No ke vidam sto ke mi donese zivotot.
A za prasanjeto na temava mislam deka da postoi PRIJATELSTVO. Iako mnogumina postari mi rekle deka nema pravi drugari, deka site se sebicni i slicno. Veruvam deka ima lugje koi sto se prijateli do krajot na nivniot zivot

Nina

Ange ou Demon
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.256
Поени од реакции
4
RealGirL напиша:
А дали они сакаат да им бидеш само другарка? Сигурна си дека никој од нив потајно не сака да си му нешто повеќе од тоа?
Значи не треба само ти да знаеш што сакаш,тука има две страни:pipi:
ako go procita mojot tekst dobro t.e.
samo dokolku i dvete strani go sakaat toa
ke sfatese deka zborime za istoto.

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Nina напиша:
ako go procita mojot tekst dobro t.e. ke sfatese deka zborime za istoto.
ај читни си го уште еднаш крајот ок?:wink:

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Па.... доста деликатно прашање.... мое лично мислење од тоа што сум видел досега во мојот живот е дека... да... постои... но тоа е повеќе изразено кај мажите отколку кај жените..... едноставно на жените многу брзо своите најдобри другарки им се претвараат во најголеми непријателки.... што не е толку чест случај кај мажите.... ваљда ние не ги љубомориме толку нашите другари дека имаат толку убава девојка па не се трудиме да им ја одземеме.... или пак не ги оговараме нашите најдобри другари со други "обични" пријатели.... и тнт.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Postoi, no vistinski prijatel tesko se naoga i tesko se zadrzuva.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Верувам во вистинско пријателство...Секогаш сум велела подобро е да имаш помалку пријатели ама да ти бидат најдобри и секогаш да бидат покрај тебе.(и ти покрај нив се разбира)
Зошто кога се смееш и кога си среќен сите се покрај тебе,ама кога ти е тешки и кога си несреќен - тогаш се гледа кој ти е пријател.
Се сметам себеси за најсреќната особа на светот зошто ги имам најдобрите пријатели на светот.Луѓе на кои можам и во 5 саат сабајле расплакана да им се јавам и одма се спремни да ми помогнат,а се разбира истото би го направила и јас за нив.

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Хехе... ееее.....Вистинско пријателство.....постои ли:raz: ......баш се прашувам:raz: .... Јас искрено незнам да ви одговорам.
Мислев дека постои. И дека е најубаво то нешто. Хехе епа се зезнав.
До пред 1 година имав 2 другарки за кои мислев дека ми се најдобри. Заедно бевме од мали од 4 години. И што се случи цело време да ти се прават другарки, а уствари зад грб се и сешто ти зборат. Гадно си се изгорев ама не ми е гајле веќе. Помина. Едноставно престанавме да комуницираме одеднаш. Еден ден заедно идевме накај школо. другиот не се познававме(ни здраво не викавме) без причина. Како и да е сега имам само другарки.
Да, може постои вистинско пријателство, ама многу е ретко и бесценето. Во денешно секој на секој му љубомори што е најголема пречка за да постои тоа пријателство.:helou:

Сепак никогаш не е касно..............:smir:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
209
Поени од реакции
1
sekako deka postoi,no sekoe prijatelstvo moze da zavrsi od razni pricini

Devil-King

Пациентот од Бардовци
Член од
3 февруари 2007
Мислења
1.009
Поени од реакции
67
Абе сите викат дека другарство нема сеа...а се жалат дека немат другари и сл јас не мозжам да ги разберам луѓево а и никој нема мојов пост да го разбере....:)

Kajgana Shop

На врв Bottom