Ветеринарно катче

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
Оди на ветеринар да ја види колкава е штетата но за тоа сигурно ке ти наплати,ако не сакаш да одиш на ветеринар тогаш ако гулабот има некоја отворена рана стави му антибиотски прашок,спреј што имаш дома,ако му е скршена ништо не можеш да направиш.Но има уште еден проблем дивите гулаби како и секое возрасно диво животно тешко се привикнува во затворена просторија така да очекувај да имаш и проблеми околу хранењето т.е.да одбива храна,со што може да изгладне и да угине за жал.Се надевам дека ова последново ке го преброди и нема да штрајкува со глад ;)

L

Lu

Гостин
Не тролам. А ако мене не ми е гајле за кучето не знам на кој ќе му биди
Ако навистина толку многу се грижиш за кучето, тогаш однеси го на ветеринар, а не да чекаш дома да ти дојде ветеринатор ... чекајќи може да се искомплицира ситуацијата.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
57
Ако навистина толку многу се грижиш за кучето, тогаш однеси го на ветеринар, а не да чекаш дома да ти дојде ветеринатор ... чекајќи може да се искомплицира ситуацијата.
Не ми беше целта да го осудам Росемберг ни најмалку не мислев на тоа,по што знам како стоајт работите со ветеринава и дека голем дел од лугето чекаат ветеринар да им дојде дома,што според мене тоа не е и баш најисправно така се работи занает а на ветеринарна медицина,мегутоа сакав да кажам дека терба лугето да се одвикнуваат од таа навика,заради претходно наведените причини кои ги спомнав.Ок е ако се повика др.ветеринар да дојде дома да направи терапија на веке поставена дијагноза,но да се постави точна дијагноза во дом на сопственик мислам дека тоа е само чиста срека,да се погоди нешто случајно од повекето сомнежи кој докторот ке ги утврди со клиничкиот преглед.Затоа сметам дека Росемберг не е ништо виновен што така и постапил туку во прашање е само лоша навика која се задржала од некогаш,но времињата се менуваат медицината напредува и ние мораме да се прилагодиме на тоа ако сакаме да имаме напредок во оваа област а со тоа и поквалитетна услуга како здрави миленичиња кои во никој случај не смеат да претставуваат опасност по здравјето на сопственикот. (y)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.812
Поени од реакции
12.198
Не е толку едноставно.
Инаку дојде ветеринарот и среди. Кучето сега е како порано. Барем така ми изгледа.
--- надополнето: 1 јули 2012 во 01:55 ---
Не ми беше целта да го осудам Росемберг ни најмалку не мислев на тоа,по што знам како стоајт работите со ветеринава и дека голем дел од лугето чекаат ветеринар да им дојде дома,што според мене тоа не е и баш најисправно така се работи занает а на ветеринарна медицина,мегутоа сакав да кажам дека терба лугето да се одвикнуваат од таа навика,заради претходно наведените причини кои ги спомнав.Ок е ако се повика др.ветеринар да дојде дома да направи терапија на веке поставена дијагноза,но да се постави точна дијагноза во дом на сопственик мислам дека тоа е само чиста срека,да се погоди нешто случајно од повекето сомнежи кој докторот ке ги утврди со клиничкиот преглед.Затоа сметам дека Росемберг не е ништо виновен што така и постапил туку во прашање е само лоша навика која се задржала од некогаш,но времињата се менуваат медицината напредува и ние мораме да се прилагодиме на тоа ако сакаме да имаме напредок во оваа област а со тоа и поквалитетна услуга како здрави миленичиња кои во никој случај не смеат да претставуваат опасност по здравјето на сопственикот. (y)
Верувај да бев во состојба ќе го однесев ама како што кажав не е толку едноставно. Многу фактори влијаат тука

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
имам сериозен проблем со моето куче..
вака имав сибирски самојад(женка) која што забремени и поради компликации во породувањето под итно ја однесов на ветеринар.. во меѓувреме ми го дадоа моето куче хаска (женка 6 месеци) кое го купив предходно ама ја оставив да преседи 6 месеци со мајката пред да ја приберам дома... Кога ја донесов хаската под итно и направив куќичка посебна и на другиот дел од дворот... кучето беше супер, го измијав го средив го вакцинирав се тоа беше навреме.... додека самојадот беше на ветеринар, хаската беше ок играше скокаше јадеше трчаше... по 4 дена откако ја зедов хаската ми го вратија самојадот од ветеринар... првиот ден заедно со двете кучиња беше во ред заедно јадеа све ок... во вториот ден (вчера) хаската го загуби апетитот, а денес и целосно се изгуби... кучево едноставно се повлече во себе, цело време стое на 4 нозе и ништо неправи само го гледа самојадот, пробувам да ја разиграм хаската ама ништо не реагира дури ни на галење... едноставно само стое во место и го гледа самојадот

прашање: дали хаската е во депресија поради новата околина?
прашање: дали се хаските и самојадите територијални кучиња, па тоа да е причината..
прашање: дали причината е тоа што двете се женки?

ве молам за одговор оти ако и утре е ваква планирам да ја однесам на ветеринар..

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Кајмакчалан
Не би требало да е поради тоа што е женка,по мојте искуства(и на пријателите) женси кучиња мноооогу ретко се закачаат.
Ако едното куче е агресивно кон другото,можно е да е подисплашено од другото,ама за најсигурно,однеси ја на ветеринар,тој ќе ти каже повеќе :)
Поздрав.

Член од
22 декември 2011
Мислења
1.291
Поени од реакции
1.285
имам сериозен проблем со моето куче..
вака имав сибирски самојад(женка) која што забремени и поради компликации во породувањето под итно ја однесов на ветеринар.. во меѓувреме ми го дадоа моето куче хаска (женка 6 месеци) кое го купив предходно ама ја оставив да преседи 6 месеци со мајката пред да ја приберам дома... Кога ја донесов хаската под итно и направив куќичка посебна и на другиот дел од дворот... кучето беше супер, го измијав го средив го вакцинирав се тоа беше навреме.... додека самојадот беше на ветеринар, хаската беше ок играше скокаше јадеше трчаше... по 4 дена откако ја зедов хаската ми го вратија самојадот од ветеринар... првиот ден заедно со двете кучиња беше во ред заедно јадеа све ок... во вториот ден (вчера) хаската го загуби апетитот, а денес и целосно се изгуби... кучево едноставно се повлече во себе, цело време стое на 4 нозе и ништо неправи само го гледа самојадот, пробувам да ја разиграм хаската ама ништо не реагира дури ни на галење... едноставно само стое во место и го гледа самојадот

прашање: дали хаската е во депресија поради новата околина?
прашање: дали се хаските и самојадите територијални кучиња, па тоа да е причината..
прашање: дали причината е тоа што двете се женки?

ве молам за одговор оти ако и утре е ваква планирам да ја однесам на ветеринар..
Логично е дека ќе изгледа депресивно. Не е ништо страшно. Секоја промена на територија кај кучињата резултира со збунетост. Уште поголема збунетост, ако на тоа место претходно имало туѓи мириси, уште повеќе ако има и друго куче.

Можно е да ти се зарчкаат, но хасчето сеуште ти е малечко, така да самоједкава уште не ја гледа како закана. Иначе, верувај, женки- да можат да се искинат до смрт, тоа ќе го напраат, многу полоша е тепачка со женки одколку со мажјаци. Мажјаците повеќе покажуваат сила, снага, заби, рикање, ржење, но премногу малку каснувања. Кај женските тоа е обратно. Но, ако цело време го минуваат заедно, и кога една е во период а друга не е, ќе си ги делиш, али не цело време да бидат одделени, ќе си ги шеташ заедно, тоа е премногу битна ствар за две кучиња повторно да се здушат. Едноставно одделувај ги кога нема да бидеш тука.
Иначе сибирскиве кучиња се чопорски настроени. Нивното дружење ќе зависи од тебе и од тоа колку ти ќе се поставиш алфа во ситуацијата. Ако си алфа, нема да имаш проблем, ако не си- е тоа е веќе проблем. Они две ќе се борат за тронот. Имај го тоа во предвид.

А за проблемов, оставија да ја истражи околината. Не ја форсирај за ништо. Расположението со тек на време ќе си се врати. Ако не јаде, ни тоа не треба да те загрижува, сибирските раси знаат во знак на протест да ја оставаат храната. Но мораш да внимаваш дали пие вода. Само тоа ти е битно. Ако пие вода, се е во ред со неа.
Се надевам дека помогнав.

Член од
2 јули 2012
Мислења
7
Поени од реакции
1
ZDRAVO IMAM EDNO PRASANJE, ZABELEZAV MALA FLEKA NA JAZIKOT KAJ MOETO KUCE, IMA 4 GODINI, DALI E NESTO OPASNO ??? HELP :-(

S

Shaman

Гостин
Најубаво e да ја сликаш ако може некако, па да ја видиме.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Не е ништо опасно.

L

.Lost Angel.

Гостин
Види да не имало орален секс:pos:

Инаку не е ништо страшно, но сепак како што кажаа погоре најубаво стави слика и да видиме што е, па за сигурно да си знаеш (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom