- Член од
- 22 декември 2011
- Мислења
- 1.291
- Поени од реакции
- 1.285
Не сум вет. али сум читала доста, имам доста кучиња и морам реално да знам колку повеќе можам, што се случува со нив. Ако има изедено тврд предмет, ќе приметиш крварење кога пробува да дефицира. Ако не може да дефицира, ќе приметиш надуеност во абдомен, а може и да ти потпрднува троа повеќе. Ако е обична кеса, кучето лесно ќе ја исфрли низ измет, нема да му праи проблем. Еден мал милион пати сум наоѓала парчиња кеса во измет. Ако е оштар предмет, може да му прави проблем, а тоа можеш да му ја провериш во усна шуплина и на непца дал има крв. Во секој случај, мислам дека станува збор за дехидрација. Вечерва остави му вода. Би требало да се опраи. Ако и утре ги има истите симптоми, ондак вет. не ти бега. Ќе треба инфузија да му стаат.
п.с. премногу мразам муабети- пробав да убијам куче! Проблемите со соседите се решаваат со нив, а не на начин да им го убиеш кучето. Пред се не е човечки.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 22:07 ---
п.с. премногу мразам муабети- пробав да убијам куче! Проблемите со соседите се решаваат со нив, а не на начин да им го убиеш кучето. Пред се не е човечки.
--- надополнето: 26 јуни 2012 во 22:07 ---