Абе овие горниве ги најде во убав став, убави наместени
а според тебе овие неубавите види како се испревртени
а искрено мене ми се скоро исти, важно е како ти ке го чуваш,
И еден совет
Не ги мачи кучињата по тие глупи натпревари, не се замарај со титули, дали некој имал поиздолжена фаца, опашка пократка, ушите помали, и со храните да им даваш најскапи и стрикно тоа што е напишано во тие "книги за шампиони", остај го кучето нека ужива во животот, нека не биде твој роб туку најдобро пријателче што ке си го чуваш и сакаш па и најшугаво да е
Е како да не убаво биле наместени се гледа разликата али кој сака да ја воочи ќе ја воочи веднаш а на кој не му одговара да ја воочи ќе вика дека исти се.
Добро ако не веруваш на сликите дојди со мене и во живо увери се,имам 2 другарки што чуваат Лабрадор ретривер.
Првата другарка не е многу економски јака за да издвои поголема сума на пари и затоа купи обично Лабрадорче за 50 евра.
Другата другарка е иста како мене, знае да цени квалитет и не ги жали парите за навистина квалитетно и убаво куче и си купи Лабрадор ретривер од најдобрата одгледувачница на Лабрадор ретривери во Македонија - Play Fool Team и си го купи за 450 евра.
Е сега дојди ти на лице место и види ги двата Лабрадори еден до друг и сама воочи ја разликата ако не веруваш на сликите.
А во врска со советот,не ми требаат мене совети за тоа што да правам со моето куче,мое си е и ако сакам ќе го носам на секоја изложба.
Како прво моето куче е навикнато да оди по изожби и а за него тоа не претставува мачење и тоа не се глупи натпревари како што ги нарекуваш.
За храна нормално истото ќе го кажам,мое право си е со што го хранам моето куче и нормално дека му ја купувам најскапата и најквалитетна храна (Еукануба и Ројал Канин) нормално дека нема да го хранам со ефтиното ѓубре како Фрискис,Чапи,Дарлинг и сл.
И не се раководам по никакви книги за шампиони не ми требаат мене никакви книги бидејќи се знам за кучињата.
Кучето мое си ужива и не е мој роб туку е мое пријателче.
Незнам што толку лошо гледате во изложбите и титулите,мислите ние што ги носиме кучињата по изложби на нив гледаме како неживи предмети?
Е грешите!
Сите ние што ги носиме кучињата по изложби тоа го правиме за да ги усовршуваме и да добиваме што поквалитетни и потипични примероци на расите со што помалку наследни болести.
А место да кажете благодарам за нашиот вложен труд вие плукате по нас демек сме ги ценеле само титулите и педигрето а не самото куче.