Ветеринарно катче

D

DartWader

Гостин
Абе на мојот куче нешто не му е арно.Цел ден леже и неможе да се исере газот цел му беше со гомна дур не го измив.Се несака ни да мрдне.Ништо не јаде?

Mожеби си му дал да јаде многу зачинета храна

сигурно се глисти или пак некако треба да се осигурам дека прв пат денес му се деси такво неШто? а апчиња кај да набавам ????
Ке бараш Varpanyl така нешто се викаат таблетите. Се даваат 5 дена по 2 на ден наутро и навечер.Против глисти и тении се.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Mожеби си му дал да јаде многу зачинета храна
Му давам кучешка храна (не ја јаде многу оти е пребирливо) а не може да земе ништо зачинето оти го чувам надвор а нема пристап до кујната.

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Мачоров мој неќи да се мие:44:,
Дали е тоа дека уште малечко или ми изиграва некоја кабадаја?
...преѓе беше ептен валкано и го стаив во полна сапунета када и си се шлапкаше ќефој беше:tapp:
И патем добро ли е да му се дава Џуниор храна за мачиња дури е мало, дан стане пребирливо сетнем?

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Мачоров мој неќи да се мие:44:,
Дали е тоа дека уште малечко или ми изиграва некоја кабадаја?
...преѓе беше ептен валкано и го стаив во полна сапунета када и си се шлапкаше ќефој беше:tapp:
И патем добро ли е да му се дава Џуниор храна за мачиња дури е мало, дан стане пребирливо сетнем?
Кој мачор сака да се мие? Ама пробувај учи го уште од мало, за врат најдобро да го држиш и туширај :)

За храната...додека е мало е препорачливо да му се дава јуниор, ги има потребните витамини кои му требаат на мало и разиграно топче :))) И поситна е сувата храна, помека, а менито во доза е како паштета...тоа дека малецки заби имаат :) Душички :)

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Кој мачор сака да се мие? Ама пробувај учи го уште од мало, за врат најдобро да го држиш и туширај :)
не ме разбра, тоа сака да се капи, не се плаши ич од вода, се шлапка, брка меурчиња си игра во нејзе, за чудо... ама не се мие тоа самото, не се лиже од коа ќе се најади или коа ќе се изнаигра во двор низ земјата, целиот се прај јок... никаков, некапен:44:

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
не ме разбра, тоа сака да се капи, не се плаши ич од вода, се шлапка, брка меурчиња си игра во нејзе, за чудо... ама не се мие тоа самото, не се лиже од коа ќе се најади или коа ќе се изнаигра во двор низ земјата, целиот се прај јок... никаков, некапен:44:
Мрза е тогаш :pos: А и обично мачорите се помрзливи од мачките. Ништо чудно за машки пол :))))

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
па имам проблеми со кученцево мое тогаш му дадов апчиња против глисти ок беше ама па ми прави проблеми што и да јаде веднаш го исфрла денес 7 пати изврши голема нужда:pipi:

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
па имам проблеми со кученцево мое тогаш му дадов апчиња против глисти ок беше ама па ми прави проблеми што и да јаде веднаш го исфрла денес 7 пати изврши голема нужда:pipi:
Е ако де, нека кака шо има врска. Добро го храниш, се движи и нормално дека ќе си има потреби да исфрли "ствари" :)
Таков метаболизам има, јади сери :) Јес да ќе се изнафрлаш пари на јадење ама тоа е тоа. Иначе незнам дали знаеш, дур е мало се дава по четвртина апче за глисти на секои три месеци, а одкако ќе порасне (после 7,8 месеци) едно апче на шест месеци

Z

Zona Pelucida

Гостин
Докторе пустина,пред две недели го однесов прасенцето на ветеринар,ми кажаа да одбегнувам овошје и зеленчук,меѓутоа повторно се чешаше,и вчера го однесов,му ставија Doxycycline и ми рече да му ставам од водата кај што пие капки од enrofloxacin и башка да го мачкам со кантарион на местото што му е окелавено(на вратот).Ама друга работа е што повторно се чеша,поретко,ама пак.Исто така читав дека Doxycycline е за бактерии,а мислам дека прасето има габи,бидејќи на вратот има ко на сликата подоле.Имаш некој совет дијагноза?

Attachments

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Kaj може да најдам некаде Чао-Чао или самојад хаска??ај некој ако знае што како нека пише:wink:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
85
Поени од реакции
3
Докторе пустина,пред две недели го однесов прасенцето на ветеринар,ми кажаа да одбегнувам овошје и зеленчук,меѓутоа повторно се чешаше,и вчера го однесов,му ставија Doxycycline и ми рече да му ставам од водата кај што пие капки од enrofloxacin и башка да го мачкам со кантарион на местото што му е окелавено(на вратот).Ама друга работа е што повторно се чеша,поретко,ама пак.Исто така читав дека Doxycycline е за бактерии,а мислам дека прасето има габи,бидејќи на вратот има ко на сликата подоле.Имаш некој совет дијагноза?

па докторке не знам каде си го однела прасенцето, ама јас би пробал со едни шампони шо ги има против габички , искомбинирано со крем ( не маст) и тоа или екалин или канестен. Доколку ме слушаш пробај прво со екалин ( од хумана аптека) два пати на ден - наутро и навечер. и така најмалку 5 дена , дури и ако му поминат симптомите. не оди повеќе од 7, направи пауза, па ако има рецидив повтори, а ако не помине , после со канестен пробај. тешко е вака да се даде дијагноза преку монитор ама шо да праиме . обавезно смени му ја постелката , а таму каде што го чуваш исчисти и дезинфицирај па враќај го назад ( i varova voda e dobar dezinfektant za gabi a i virusi)
засега толку.
поздрав
p.s: заборавив да те пофалам, си почнала ко докторка да размислуваш, ама не згрешиле шо дле и антибиотик, пошто многу често на лезиите од габите се накалемуваат бактерии , па има потреба од лечење или превенција на секундарни инфекции

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Kaj може да најдам некаде Чао-Чао или самојад хаска??ај некој ако знае што како нека пише:wink:
хахахаха се пресмеаааав :pos2::pos2::pos2:
Прво нема чао чао раса, него тоа е Чау-Чау :)

Второ самојед е една раса, а хаска е друга раса. Исто е што и двете раси се со потекло од Сибир.
Еве самојед а еве хаска.

Со педигре сите кучиња ќе ги најдеш од 300 евра нагоре. Под 200 ти се без педигре од кои самојадите најмногу ги има (можеби ако познаваш некој ќе ти даде и поклон, али речиси сите ги продаваат), и хаските станаа чести кај нас, ама затоа чау чау се најретки и најтешко мислам дека е да најдеш, посебно поевтино. Ако грешам за ова нека ме поправи некој.

Инаки другар сака да земе хаска и бара на поклон не може да најде никако. Пред некој ден имало во оглас поклонувам хаска и се јавил. Прво бил погрешен бројот, а второ на човекот му се јавиле 300 луѓе тој ден. Па сеа види ти колку е "лесно" расно куче на поклон да добиеш :)

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Па да го ебам многу сакате расно куче за без пари.Ако си мераклија собери пари купи едно квалитетно!А и да го земеш за без пари кога ќе го чуваш и тоа како ќе ти идат пари за сите потребни работи до врска со него,ако сакаш да го чуваш како што треба!Јас ја земав мојава за без пари а до сеа за 7 месеци ми отидоа мн мн пари за неа,за јадење витамини и 300 други работи!Ама затоа кучката ми е мис универзум:smir:

Z

Zona Pelucida

Гостин
па докторке не знам каде си го однела прасенцето, ама јас би пробал со едни шампони шо ги има против габички , искомбинирано со крем ( не маст) и тоа или екалин или канестен. Доколку ме слушаш пробај прво со екалин ( од хумана аптека) два пати на ден - наутро и навечер. и така најмалку 5 дена , дури и ако му поминат симптомите. не оди повеќе од 7, направи пауза, па ако има рецидив повтори, а ако не помине , после со канестен пробај. тешко е вака да се даде дијагноза преку монитор ама шо да праиме . обавезно смени му ја постелката , а таму каде што го чуваш исчисти и дезинфицирај па враќај го назад ( i varova voda e dobar dezinfektant za gabi a i virusi)
засега толку.
поздрав
p.s: заборавив да те пофалам, си почнала ко докторка да размислуваш, ама не згрешиле шо дле и антибиотик, пошто многу често на лезиите од габите се накалемуваат бактерии , па има потреба од лечење или превенција на секундарни инфекции
Фала докторе!Ај ќе го видам до четврток ако не,ќе бараме друго чаре.

Kajgana Shop

На врв Bottom