Ветеринарно катче

S

Stefi070

Гостин
imam edno prasanje. najdov 2 kucenca na ulica i gi zedov v dvor i se, se prilagodija , jadat , pijat se e ok , ama zaprimetiv deka ednoto kucence nekako se tresi ko da mu studi a bas e toplo vremeto i neznaev od so go zedov v skut go drzev i prestana ama ko go pustiv pak taka praese, inace se mali mozit po 2 nedeli i ne izgledat bolni. mozi nekoj da mi kazi od so mozi da treperit taka kucenceto?

Денес земав едно мало куче скитник , околу 1-2 месеца од улица. Сега проблем е што има многу крлежи. Му ставив прашок Нео Питриод ама ми изгледа како да не помага? Некои идеи? Имајте во предвид дека кучето е многу младо а и едното око му е повредено и мислам дека гледа со едно. Жално...

jas mislam najdobro i da go odnesis uste utre na veterinar i toj ke ti kazi najubo so da mu prajs

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
ми треба препорака за добар ветеринар во скопје, без разлика колку чини преглед и во кој дел на ск е (освен ептен по селата да не е). можда ако има некој специјализиран за следново - имам пудлица стара 11 години, повеќе од 2 недели има крварење од хемороиди и никако не може да сопре, не е нешто ептен интензивно, ама пак го има. прима секој ден или преку еден ден инекции против внатрешно крварење и витамин к. го носевме во легони, ама сега се на одмор, го однесовме во зоовет, таму ни кажаа дека бил добар, му се повлекувало, ама крварењево никако да престане. веќе е стар за било каква операција, па ми треба некој искусен ветеринар што ќе знае што треба да се прави.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Имав шарпланинец ама ми го отруја(некои клошари) и сега земав полу далматинец -женка.веќе наполни 4ри месеци и постојано кога се пика во некого(мене итнт) сака да го гризи-рака,нога,облека,кесе итнт(иако и имам купено разни коски и играчки).Прво мислев дека и растат забите но сега незнам што и е? Предходното куче не беше такво воопшта иако ги зедов на иста возраст-2 месеци.

ако има некој некоја препорака нека пишува.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Имав шарпланинец ама ми го отруја(некои клошари) и сега земав полу далматинец -женка.веќе наполни 4ри месеци и постојано кога се пика во некого(мене итнт) сака да го гризи-рака,нога,облека,кесе итнт(иако и имам купено разни коски и играчки).Прво мислев дека и растат забите но сега незнам што и е? Предходното куче не беше такво воопшта иако ги зедов на иста возраст-2 месеци.

ако има некој некоја препорака нека пишува.
Знај не е единствено. Моево има 2 месеци и лом ме прави:)
Ке си гриза уште долго.
Ке му се мењаат забите, ке се игра така....гледај да го одучиш иако знам дека е тешко. Моето карај го тепај го пак гриза се и сешто:)

А знае некој нео питроид на колку време се става ако кучето има буви?

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
kucencevo denes cetiri pati izvrsi izved ama me zaplasi toa sto izmetot mu bese samo kako nekoj vid na ligi od sto moze da mu bide toa i sto ako prodolzi dali ke treba da mu dadam nesto
fala odnapred

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
kucencevo denes cetiri pati izvrsi izved ama me zaplasi toa sto izmetot mu bese samo kako nekoj vid na ligi od sto moze da mu bide toa i sto ako prodolzi dali ke treba da mu dadam nesto
fala odnapred
Апче за глисти ќе си земеш според килажата на кучето.Глисти се тоа ништо страшно ако на време се реагира со апче.

Член од
2 јули 2009
Мислења
134
Поени од реакции
1
сигурно се глисти или пак некако треба да се осигурам дека прв пат денес му се деси такво неШто? а апчиња кај да набавам ????

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
сигурно се глисти или пак некако треба да се осигурам дека прв пат денес му се деси такво неШто? а апчиња кај да набавам ????
Па имаш низ ветеринарните аптеки а може и во некој пет шоп има.Глисти се друго неможе да биде.Според килажата на кучето ќе земеш апче и можеш у јадење да го ставиш ама најдобро ти е у грло да му го пикнеш.

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
На секои 2 месеци се дава апче за глисти, по 40 денари се мислам.:)
Моето е старо 2 месеци и на половина му го давав.
Едната половина па за 5 дена другата.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Папагалот постојано се чеша :tapp: од решетките, со клунот, каде и да начека постојано се чеша :S што да му правам?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Абе на мојот куче нешто не му е арно.Цел ден леже и неможе да се исере газот цел му беше со гомна дур не го измив.Се несака ни да мрдне.Ништо не јаде?

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Абе на мојот куче нешто не му е арно.Цел ден леже и неможе да се исере газот цел му беше со гомна дур не го измив.Се несака ни да мрдне.Ништо не јаде?
Трк во ветеринарна амбуланта:smir:

И ја да прашам за папагалот мој
Значи е препредив, неможам да го галам ич но има проблем, ноктите му се големки и се заглавува со нив низ решетките па се влече ко лудо:)

Како да му ги засечам?

Kajgana Shop

На врв Bottom