Мајло
B I S
- Член од
- 22 јуни 2009
- Мислења
- 1.594
- Поени од реакции
- 940
Како да го натерам кучево да јаде само чиста кучешка храна?Пробав со многу храни и ги јаде на почетокот чисти ама после некако изгледа и здосадуваат.Пред некое време и земав HILLS како што знам најдобра храна за кучиња,на почетокот ја јадеше чиста,а сеа ја одбива.Алтернатива ми е да и ја мешам со леб(оној црниот пошто тој највеќе го сака),па и ставам варено пилешко ориз малце морков и пченка.
Ама сеа на мајка ми и заврши одморот и се врати на работа,а јас незнам да и спремам,така да ако има некое решение да ми кажете како да ја натерам само да јаде кучешка.
И уште едно прашање,тие кучешките колачиња што се продаваат дали е добро да и давам такви ама по повеќе на ден ги јаде,никогаш не ги одбива.Дневно јаде околу 10 такви.
И да уште едно прашање.Да ми ја кажете најдобрата можна храна за физички активно куче, пошто сеа планирам некои потешки тренинзи да има.
Ама сеа на мајка ми и заврши одморот и се врати на работа,а јас незнам да и спремам,така да ако има некое решение да ми кажете како да ја натерам само да јаде кучешка.
И уште едно прашање,тие кучешките колачиња што се продаваат дали е добро да и давам такви ама по повеќе на ден ги јаде,никогаш не ги одбива.Дневно јаде околу 10 такви.
И да уште едно прашање.Да ми ја кажете најдобрата можна храна за физички активно куче, пошто сеа планирам некои потешки тренинзи да има.