Вести, настани и гласини поврзани со игри

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Во што е оваа “игра“ подобра од Diablo III зашто гледам “играва“ има 9 а Diablo III има 5 оцена? Биди(те) малку барем објективни да му се сневиди.
Абе види Корун, можеби јас сум објективен а ти не си што вака реагираш. Тоа ти е, различни луѓе, демократија, плурализам.
Прочитај, имам сосема важечки аргументи за тие оценки.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Абе види Корун, можеби јас сум објективен а ти не си што вака реагираш. Тоа ти е, различни луѓе, демократија, плурализам.
Прочитај, имам сосема важечки аргументи за тие оценки.
Не викам не за аргументите, ама викам дека си премногу необјективен. Во тие аргументи што ги имаш, сите се само твои, само од твоја гледна точка, само твое размислување и 99% само твоја оцена.

Ти го кажувам ова затоа што, гледајќи по форумов и по сајтот што пишуваш, од прилика знам кои игри за тебе се ИГРИ а кои не и што ТИ бараш во игра...

Да не ме сватиш погрешно дека те напаѓам или некако во негативна конотација. Свати го ова како критика.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Со секој поглед на мапата вие го гледате вашиот напредок. Сето ова е како градењето во Мајнкрафт, само со позната цел, како давање на нов живот во напуштениот подводен Рапчур од Биошок и како откривање на мистериите на Лаборатории апертура кои Портал 2, за жал, со својата линеарност и наметливост не го остави играчот да ги обелодени. Да, играва е тоа што Портал 2 не успеа да го направи. За двојката во Валв се решија да направат поголема, помасивна и со надеж подобра игра од првата и тоа сакаа да го направат понудувајќи му ја на играчот пеколната и подземна позадина и историја на Лаборатории апертура. И како го направија тоа? Со тоа што ставија обична линеарна и тунелска приказна пренесена преку обичен мегафон. Портал 2 играчот го влечеше насила од една во друга сложувалка за кои воопшто не се чувствуваше дека се физички поврзани и преку гласноговорникот му викаше еве ти го следниот дел од приказната, еве ти нова информација за Апертура. На крајот тој дизајн го остава играчот со бледо лице кога тој ќе погледне кон лабораториите, чувствувајќи дека самиот не открил ниту една тајна за нив.
Еве едно убаво склопено “објективно“ мислење.

Извор: Рецензија: 1000 збора за 1000 Amps

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Еве едно убаво склопено “објективно“ мислење.

Извор: Рецензија: 1000 збора за 1000 Amps
Мех, бибил го мрази Портал 2.

Нема везе тоа, можеби јас барам такви игри, линиарни и не може еден човек или повеќе такви, да кажуваат за вкусот на повеќето дека е лош кога постојат луѓе кои уживаат во таквиот стил на играње и такво нешто бараат. Искрено, за опции каде што сакам да идам и што сакам да правам, го имам животот а не игрите.
Туѓи идеји да ги гледам/играм - си ги имам игрите и филмовите и тотално не ми смета тоа, зашто сакам да уживам а не да креирам. За креирање...си имам други работи.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Добро бе, вие па сеа за сламка се фативте.

Корун е мејнстрим (срцето на мејнстримот е он), а Бибил си тера niche market на игри. На оној што ќе му се погоди да има ист вкус како Bibil, ќе бидат точни неговите рецензии - пример Diablo 3 со 5ка, а оваа со 9ка.

Јас би му препорачал на bibil да си земе Xbox360, бидејќи на тој Marketplace има многу мали игри кои излегуваат ексклузивно за конзолата.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добро бе, вие па сеа за сламка се фативте.

Корун е мејнстрим (срцето на мејнстримот е он), а Бибил си тера niche market на игри. На оној што ќе му се погоди да има ист вкус како Bibil, ќе бидат точни неговите рецензии - пример Diablo 3 со 5ка, а оваа со 9ка.

Јас би му препорачал на bibil да си земе Xbox360, бидејќи на тој Marketplace има многу мали игри кои излегуваат ексклузивно за конзолата.
Не сум мејнстрим, I'm just being real

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Абе добри дечки сте вие, шегувајте се малку, многу сте намуртени.

Kajgana Shop

На врв Bottom