Вести, настани и гласини поврзани со игри

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Одбројува до моментот на излегување, 14ти Септември.

On September 14th you will see the first release of Black Mesa! This will include our re-envisioning of Half-Life all the way up to Lambda Core. We believe this is a great way to provide a complete-feeling 8-10 hour experience with a solid ending, make our fans happy and help us make the best overall game possible.

We are still working hard on Xen and BMDM, but instead of making you wait we are giving you Black Mesa as soon as it's ready! We're doing our best to help bring the immense vision of this project into reality, and we are very excited for what the future brings!
Убаво им текна.. :)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Конечно ја направија. Back to Black Mesa.
За момент помислив на продолжение на Episode 2, али брзо се вратив во реалноста.
Ама и вака е добро, не се бунам за никаков производ кој во себе го вклучува Gordon Freeman.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
18 септ - Baldur's Gate Enhanced Edition + Borderlands 2
20 септ - Torchlight 2

White people problems.

Fr0ST

Hail The King!
Член од
15 јуни 2012
Мислења
60
Поени од реакции
92
Конечно ја дочекавме Black Mesa прва е на листата за играње...

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
Грците уапсиле двајца вработени во Bohemia Interactive за шпиунажа, а тие велат дека само собирале материјал за Arma III.

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Не им е прв пат вакви тизери да пуштаат, стварно значи немаат совест овие од valve. :(
Edit - :гик:

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
The Walking Dead Episode 4 release date announced! :vozbud:

Ако планирате да ја играте на PS3, можете да ја заиграте за неколку часа. а игралите на X360 и PC ќе треба да почекаме уште еден ден.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Chris Roberts, авторот на Wing Commander, Freelancer и Privateer, денес ја прикажа неговата нова игра - Star Citizen. Конечно, уште една игра поврзана со вселената, на задоволство на сите фанови на таквите игри. Open-world space sim со SP приказна и со поддршка за модови и приватни (MP) сервери.

На GameSpot има видео од целата презентација, а еве го trailer-от:

Член од
7 април 2012
Мислења
1.130
Поени од реакции
1.510
CD Projekt Red ги издадоа првите детали за нивниот cyberpunk проект, насловен Cyberpunk 2077.

Заинтересиран сум во ова чудото. Од тоа што го читам, по малку ме потсетува на Deus Ex. Се надевам дека ќе е добра.

Kajgana Shop

На врв Bottom