Вести, настани и гласини поврзани со игри

Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Star Wars: The Old Republic од Ноември целосно бесплатна.

Официјално играта стана фијаско, но добри вести за оние на коишто им се допадна играта но не до толку за да плаќаат 700 денари месечно за неа.

Ќе се сменат работите од Ноември, барем ќе биде најдобрата бесплатна MMO игра на пазарот.

Искрено мило ми е за неуспехот нејзин, само со 1/10-тина од буџетот наменет за TOR ќе беше доволен за KotOR 3 или нова трилогија и ќе беше далеку поуспешна игра.

Чим EA/Bioware не успеа да создаде профитабилен MMO не гледам дека некад Blizzard ќе биде симнат од тронот.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Star Wars: The Old Republic од Ноември целосно бесплатна.

Официјално играта стана фијаско, но добри вести за оние на коишто им се допадна играта но не до толку за да плаќаат 700 денари месечно за неа.

Ќе се сменат работите од Ноември, барем ќе биде најдобрата бесплатна MMO игра на пазарот.

Искрено мило ми е за неуспехот нејзин, само со 1/10-тина од буџетот наменет за TOR ќе беше доволен за KotOR 3 или нова трилогија и ќе беше далеку поуспешна игра.

Чим EA/Bioware не успеа да создаде профитабилен MMO не гледам дека некад Blizzard ќе биде симнат од тронот.
Се сеќавам коа се расправав по форуми со SWTOR fanboys дека ќе иде f2p до летово максимум викав ја ...они нее нема шанса никад нема да иде ....а сеа ги бришат постовите . Иначе стварно е тажно како фирми како EA/Bioware се одлучија да одат по генеричкиот пат и да направат WoW во нов универзум ..... место да инвестираат во нешто иновативно и да го однесат самиот mmo жанр напред. Овие се тие фирми којшто треба да воведат иновативност бидејќи они го имаат големиот кеш...а вака ништо не праиме....

А иначе ќе биде далеку од целосно бесплатна ... ќе биде бесплатна само до 50ти левел ... и ќе бидат заклучени повеќето end game ствари...ќе биде со микротрансакци...практично као азијска pay 2 win игра.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
А иначе ќе биде далеку од целосно бесплатна ... ќе биде бесплатна само до 50ти левел ... и ќе бидат заклучени повеќето end game ствари...ќе биде со микротрансакци...практично као азијска pay 2 win игра.
Тие што ќе сакаат да ја играат како singleplayer игра (KotOR 3) нема да имаат скоро никакви ограничувања.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Mafia 3 'in development for next-gen consoles,' claims report
Sequel said to be due for release next year

Mafia 3 is in development for Xbox 720 (codename Durango) and PlayStation 4.

не знам дали да се радувам што се праи мафиа 3 или да плачам што не е спомнат PC

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.280
Поени од реакции
5.534
Mafia 3 'in development for next-gen consoles,' claims report
Sequel said to be due for release next year

Mafia 3 is in development for Xbox 720 (codename Durango) and PlayStation 4.

не знам дали да се радувам што се праи мафиа 3 или да плачам што не е спомнат PC
Нон стоп не запоставуваат...дискриминација тоа е :/

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Нема потреба од паника, ќе го спомнат и ПЦ

Ама во 2014, со release date 2015:icon_lol:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Две нови (големи) работи од Valve вечерва:
  1. Co-op за Team Fortress 2 - двата тимови, кои според приказната се приватните армии на браќата Redmond и Blutarch Mann, ќе се борат заедно против новиот тим, роботите на Gray Mann, третиот брат. На кратко - horde mode за TF2.
  2. Неколку подобрувања за Steam Community кои ќе ги претстават во наредните неколку денови. Денес покажаа Game Hubs, т.е. посебни страни за секоја игра каде ќе бидат сместени сите информации, слики, видеа, вести итн. Подетално на оваа страница каде ќе бидат прикажани и следните подобрувања.
In other news, пред една недела дечките од австралиското издание на GameInformer најавија дека го поместуваат датумот на излегување на списанието за еден ден до 14.08 (денес) поради тоа што содржи информации/најава за некоја идна голема игра која издавачот сакал да ја најави во исто време во целиот свет. Многу шпекулации, а ич податоци, па ќе почекаме неколку саати за да видиме дали еднаш ќе биде оправдан hype-от.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Две нови (големи) работи од Valve вечерва:
  1. Co-op за Team Fortress 2 - двата тимови, кои според приказната се приватните армии на браќата Redmond и Blutarch Mann, ќе се борат заедно против новиот тим, роботите на Gray Mann, третиот брат. На кратко - horde mode за TF2.
  2. Неколку подобрувања за Steam Community кои ќе ги претстават во наредните неколку денови. Денес покажаа Game Hubs, т.е. посебни страни за секоја игра каде ќе бидат сместени сите информации, слики, видеа, вести итн. Подетално на оваа страница каде ќе бидат прикажани и следните подобрувања.
In other news, пред една недела дечките од австралиското издание на GameInformer најавија дека го поместуваат датумот на излегување на списанието за еден ден до 14.08 (денес) поради тоа што содржи информации/најава за некоја идна голема игра која издавачот сакал да ја најави во исто време во целиот свет. Многу шпекулации, а ич податоци, па ќе почекаме неколку саати за да видиме дали еднаш ќе биде оправдан hype-от.

Еp3? :vozbud:

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Иииии, едно големо ништо.. наводно имало некои подобрувања во multiplayer-от на Black Ops 2. Јеј..

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Па не сум најсигурен дека оваа тема е најприлагодна за ова но слободно префрлете негде...
Од Revolution Software (компанијата позади Broken Sword) почна кикстартер за нова Broken Sword - The Serpent's Curse.
http://www.kickstarter.com/projects/165500047/broken-sword-the-serpents-curse-adventure
Веќе работат на неа, има нешо ко трејлерче на линков погоре и повеќе информации.
За 2 дена скоро пола од тоа што треба е собрано, топ :)

Kajgana Shop

На врв Bottom