Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Пријателе, тебе нешто те ЧЕША штом насекаде си се распишал, ДЕ ДЕКА НЕ ВЕРУВАШ, ДЕ ВО НЕШТО ...
Сакаш Нов Завет?
Jas kazav veruvam vo nesto..ne rekov nikogas deka e toa Gospod ubavo si kazav veruvam vo se sto e dokazano za se sto ima dokazi i fakti deka postoi
Jas stariot zavet ne ti go znam a nov uste pomalku taka da.. :smir:

Rock Girl

Liber, libertas!
Член од
11 август 2007
Мислења
500
Поени од реакции
28
Многу работи што не ги знаеме се тука, не треба да се бара научен доказ за се. Неможе некој ко слеп за стап да се фати за тоа дека Господ не постои, едноставно неможе да биде толку сигурен. Ајде нека ми објаснат со факти и јасни докази дека нема некоја сила што не води сите? Неможе, никој неможе да го направи тоа. Затоа живеј и остави да живеат и онака неможеш никого да го разубедиш од тоа што го мисли и во тоа што верува.

Член од
20 мај 2008
Мислења
130
Поени од реакции
54
Не верувам, иако се сложувам со тоа дека луѓето имаат тенденција да се обидуваат да бидат подобри личности кога веруваат во нешто надприродно, which is a good thing. Good work church!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
GOSPOD E TVOJOT GOSPODAR,TOJ E TVOJOT STVORITEL,TOJ E SEMOKEN,VELIKODUSEN.................COVEK BEZ RELIGIJA E COVEK BEZ DUSA................I JAS GERARD DA VERUVAM VO GOSPOD..................BIDEJKI VO MN SITUACII MI POMOGNAL...........

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
KAKOV COVEK SI TI??????/PS/NE GLUPIRAJ SE SA TIJEM "JEBACU TE "OVO ONO
А КАКОВ ЧОВЕК СИ ТИ?

ПС. Не се глупирај ТИ да мислиш дека имаш право на некој да му го контролираш било кој аспект од животот или од верувањата. Ова се однесува до твојот коментар на неговиот потпис

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
mislam deka aministratorite treba da prevzemat nesto vo vrska so naparite i navredite vrz Crkvata!

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
А КАКОВ ЧОВЕК СИ ТИ?

ПС. Не се глупирај ТИ да мислиш дека имаш право на некој да му го контролираш било кој аспект од животот или од верувањата. Ова се однесува до твојот коментар на неговиот потпис
MOLIM????/JA SAMO MU JA KAZUVAM GRESKATA......I VOOPSTO NE MU SE MESAM VO ZIVOTOT,NEKA SI PRAVI SO SAKA.......AMA NEKA NE GO NAVREDUVA NI GOSPODA OTI FALA BOGU POSTOI NEKOJ SO GO SAKA..................

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
mislam deka aministratorite treba da prevzemat nesto vo vrska so naparite i navredite vrz Crkvata!
I JA VOOPSTO NE JA NAVREDUVAM CRKVATA...........VO NIKOJ SLUCAJ.....JA JA POCITUVAM.....BAS ZATOA I PISUVAM ZA DA IM DOKAZAM DEKA BOG POSTOI A ONI NEK PRAAT SO SAKKAAT........PS/TE SAKAM BOZE

Член од
5 јуни 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Epa aj da ti objasnam ! :) Sum go videl li Gospod ??? NE .. pa kako mozam da veruvam vo nesto sto ne sum go videl .. Sum go slusnal li ??? NE .. kako mozam da veruvam vo nesto sto ni sum go videl ni sum go slusnal ... Mi napravil li nesto vo moja korist ??? Nekoj ke mi kaze ti dal zivot .. Barem na mene ne mi napravil nisto vo moja korist .. a da ne bile majka mi i tatko mi nema koj da mi dade zivot ! .. Drug ke mi rece .. "Ti da ne si satanist be ??" Ne sum satanist ! ne veruvam ni vo satana ! Biblijata nekoj ako ja procital .. moze slobodno da kaze deka voopsto ne razmiluval toj sto ja pisuval .. ima fakti deka e cista laga .. Tolku od mene !!!!!
ti veruvas li vo vozduhot????a go gledas li............???a molekulite cesticite???/koga tolku nesta mozat da bidat nevidlivi,zosto Gospod ne bi mozel..........???????

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.152
Поени од реакции
5.988
GOSPOD E TVOJOT GOSPODAR,TOJ E TVOJOT STVORITEL,TOJ E SEMOKEN,VELIKODUSEN.................COVEK BEZ RELIGIJA E COVEK BEZ DUSA................I JAS GERARD DA VERUVAM VO GOSPOD..................BIDEJKI VO MN SITUACII MI POMOGNAL...........
Ако е Господ наш господар, што сме ние? Робови?

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
I JA VOOPSTO NE JA NAVREDUVAM CRKVATA...........VO NIKOJ SLUCAJ.....JA JA POCITUVAM.....BAS ZATOA I PISUVAM ZA DA IM DOKAZAM DEKA BOG POSTOI A ONI NEK PRAAT SO SAKKAAT........PS/TE SAKAM BOZE
PROSTETA ALI TOA VOOPSTO NE SE ODNESUVASE NA VAS, TOA E NAMENETO ZA NEVERNICITE.POZ.

Kajgana Shop

На врв Bottom