Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
MOLIM????/JA SAMO MU JA KAZUVAM GRESKATA......I VOOPSTO NE MU SE MESAM VO ZIVOTOT,NEKA SI PRAVI SO SAKA.......AMA NEKA NE GO NAVREDUVA NI GOSPODA OTI FALA BOGU POSTOI NEKOJ SO GO SAKA..................
Тоа ТИ мислиш дека има он некоја грешка. И ако стои таму, он е свесен за тоа, така да - според него, грешка не постои. А ти овде што си? Патрола правиш?

Кај он го навредил тој твој Бог? Со ова?
Напишано од Nikolic
Дали верувам во Господ?
-Не
Не гледам навреда. Нити тука, нити во неговиот потпис.

mislam deka aministratorite treba da prevzemat nesto vo vrska so naparite i navredite vrz Crkvata!
а што, црквата нешто е некој фактор? Додека некој тебе лично не те увреди, све друго е fair play.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
GOSPOD E TVOJOT GOSPODAR,TOJ E TVOJOT STVORITEL,TOJ E SEMOKEN,VELIKODUSEN.................COVEK BEZ RELIGIJA E COVEK BEZ DUSA................I JAS GERARD DA VERUVAM VO GOSPOD..................BIDEJKI VO MN SITUACII MI POMOGNAL...........
Ај кажи една....

mislam deka aministratorite treba da prevzemat nesto vo vrska so naparite i navredite vrz Crkvata!
Македонија е слободна, демократска држава што значи дека секој има право да каже што сака, па макар да е и против Црквата. Времето кога било забрането да се зборува против Црквата е познато како време на Инквизацијата, а не верувам дека некој сака да се вратиме во тоа време!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Ај кажи една....

Македонија е слободна, демократска држава што значи дека секој има право да каже што сака, па макар да е и против Црквата. Времето кога било забрането да се зборува против Црквата е познато како време на Инквизацијата, а не верувам дека некој сака да се вратиме во тоа време!
Slobodno povelejte kazuvajte i napagajte, a nie (Crkvata), kako sekogas ke se smiruvame pred bezboznicite, toa ni e prirodno na nas , koga sme postojano izlozeni na napad i ismejuvanje od nekoi, odnosno od nikoi .

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Slobodno povelejte kazuvajte i napagajte, a nie (Crkvata), kako sekogas ke se smiruvame pred bezboznicite, toa ni e prirodno na nas , koga sme postojano izlozeni na napad i ismejuvanje od nekoi, odnosno od nikoi .
Доста бе со овие филмови на потчинети и отпадници .. Шо мислиш дека вака ќе го натераш народот да ве сожалува .. тоа ви е целта ?

да се праете маченици ?

Црквата била напаѓана.. Што е црквата .. Збиралиште за педофили ..

И не сте некоја одбрана раса , па да бидете НЕКОИ ..

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Црквата била напаѓана.. Што е црквата .. Збиралиште за педофили ..[/quot
Тажно е тоа што судите за црквата по одредени луѓе што отпаднале и го предале бога.
Да не беше црквата и религијата сега ќе бевте неписмени или уште под турско ропство, освестете се малку побогу и доста тресете зелени.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Црквата била напаѓана.. Што е црквата .. Збиралиште за педофили ..[/quot
Тажно е тоа што судите за црквата по одредени луѓе што отпаднале и го предале бога.
Да не беше црквата и религијата сега ќе бевте неписмени или уште под турско ропство, освестете се малку побогу и доста тресете зелени.
Да не постоеја Црквите и религиите немаше ни да има граници!

Zeng

Thinking inside the box
Член од
9 април 2008
Мислења
1.103
Поени од реакции
31
Да не постоеја Црквите и религиите немаше ни да има граници!
За вистинските верници и не постојат граници.
Но не е битно тоа, треба малку да гледате подалеку од мониторот ако сакате да го видите и почуствувате Бога.

trickster

Remember the name …
Член од
19 август 2007
Мислења
452
Поени од реакции
14
За вистинските верници и не постојат граници.
Но не е битно тоа, треба малку да гледате подалеку од мониторот ако сакате да го видите и почуствувате Бога.
Незнам за какви граници збориш ако правиш муабет за умствени има ите како....
Да погледнеме подалеку од мониторот објасни ми т.е посочи ми во што да гледам во икони(нацртани од човек) во црква (изградена од човек) во библијата (напишана од човек) глобално ово верата (измислена од човек) во тебе (создаден од човек)во плодот на твоите фикции за верувањата во нешто што не постои(создадени од тебе-човек)... кај е господ ајде... хит ми со цитат...

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
I'll hit you...
Незнам за какви граници збориш ако правиш муабет за умствени има ите како....
Да погледнеме подалеку од мониторот објасни ми т.е посочи ми во што да гледам во црква (изградена од човек)
Бог, Кој го создаде светот и си што е во него, како Господар на небото и на земјата, не живее во ракотворни храмови...живее во нас..Или не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух, Кој е во вас, Кого го имате од Бога, па не си припаѓате само на себеси?
во библијата (напишана од човек)
зашто никогаш пророштвото не дошло од човечка волја, туку светите Божји луѓе зборувале носени од Светиот Дух.
глобално ово верата (измислена од човек)
Целото Писмо е од Бога вдахновено и е полезно за поука, за изобличување, за поправање и за воспитување во правдата
во тебе (создаден од човек)во плодот на твоите фикции за верувањата во нешто што не постои(создадени од тебе-човек)... кај е господ ајде... хит ми со цитат...
Бог е насекаде, но ако неможеме да го видиме во нашите срца, неможеме да го видиме никаде..затоа...барајте го Неговото Царство, а тоа ќе ви се придаде!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
I'll hit you...
Бог, Кој го создаде светот и си што е во него, како Господар на небото и на земјата, не живее во ракотворни храмови...живее во нас..Или не знаете дека вашето тело е храм на Светиот Дух, Кој е во вас, Кого го имате од Бога, па не си припаѓате само на себеси?

зашто никогаш пророштвото не дошло од човечка волја, туку светите Божји луѓе зборувале носени од Светиот Дух.

Целото Писмо е од Бога вдахновено и е полезно за поука, за изобличување, за поправање и за воспитување во правдата

Бог е насекаде, но ако неможеме да го видиме во нашите срца, неможеме да го видиме никаде..затоа...барајте го Неговото Царство, а тоа ќе ви се придаде!
Ај те молам објасни ми, како (болдот) се случило? И што правиме со некои пророштва на некои религии постари од Христијанството? И нив ги диктирал Светиот Дух?

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Marcus, религијата има многу лош маркетинг всушност. Очекуваш резултати од начин на работа кој е ист со оној кога на детето му се нуди да јаде спанаќ и тоа под паролата “здраво е за тебе“. Детето нема поим дека е тоа здраво, го мрази, ако со сила му го натураш во уста затоа што е здраво уште повеќе ќе го мрази. Ја осеќаш сличноста со муабетот за религијата нели.

Неверниците имаат проблем со духовноста на својот ум и немаат намера воопшто да се преиспитаат дали евентуално вербата во љубов, желбата за нешто, довербата во пријателот... кои се нешта неописливи од науката се исти со принципот на вербата во Бога.
Верниците пак имаат проблем со одењето подалеку од својот нос, и не можат да разберат дека “еретиците“ немаат сила/капацитет да прифатат или барем размислат за нешто што е поинакво од чисти 2+2.

Да се биде верник е лично право на еден човек, и секој оној кој ќе дојде и ќе проба да те убеди дека треба или не треба да веруваш е само обичен профитер или глупав егоист кој мисли дека знае се` па сака да се пофали со тоа.

На крајот на краиштата, сите сме верници, и едните и другите. И атеистите кои веруваат во силата на своите раце и капацитетот на својот мозок се исти како и верниците, бидејќи што би рекле вие, “Бог е во секој од нас, ние сме Бог“. :helou:

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Ај те молам објасни ми, како (болдот) се случило? И што правиме со некои пророштва на некои религии постари од Христијанството? И нив ги диктирал Светиот Дух?
Пророштвото е глас пренесен од Бога..со порака која треба да се оствари...Сепак не би ги нарекол пророштва записите на некои "постари религии" оти не сум видел нивно исполнување...

Виктор..религискиот маркетинг им го оставам на оние кои се занимаваат со него..Јас настапувам како верник..не со цел да ви покажам дали нешто е здраво за вас..туку да го потврдам она што го живеам...Без некој кој не го почуствувал тоа да ми вели дека фантазирам..оти мојот живот е доволно реален..
Нормално секој има право на сопствен избор..

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
јас верувам во Господ и неможам да ги разберам атеистите и која е целта на нивното постоење.Убаво е да се биде вистински верник зашто тоа ни дава едно чувство на сигурност, но од друга страна религијата не учи на тоа како да живееме добро и да правиме добри нешта,а што да не правиме со цел да го заслужиме своето место во рајот..

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
јас верувам во Господ и неможам да ги разберам атеистите и која е целта на нивното постоење.Убаво е да се биде вистински верник зашто тоа ни дава едно чувство на сигурност, но од друга страна религијата не учи на тоа како да живееме добро и да правиме добри нешта,а што да не правиме со цел да го заслужиме своето место во рајот..
А да не постоеше рајот дали ти сепак би правела добри работи? Луѓето се држени во страв!

Kajgana Shop

На врв Bottom