Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
Абе темава е дали постои Господ или дали веруваме?Или трето убедете ги луѓето што не веруваат да веруваат?Секој има сопствено право да верува или да не.Јас лично верувам до некоја разумна граница(значи не сум забегана по тоа),но не верувам во црква,а поготово не во попови.
Извинете што ви се вмешав во муабетот.Продолжете да се убедувате.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Да да јас верувам дека постои!!!! И никој не може да ме разубеди во тоа да ви е јасно!!!!!!!!!!!!!!!!

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
леле стварно!!!. како не ти е срам? :nenene:

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Не постои и никој не може да ме разубеди! А тие што мислите дека постои, мислете си, сами си се лажете! Немате ни докази дека постои...верувајте дека постои, верувајте во Господ...мене ми е смешно тоа :) Исто е ко да веруваш дека постојат духови (има и такви што веруваат). Сето тоа е смешно. Само верувате и ништо друго. Има и тема која што вика: Ако постои Господ, зошто допушта да се дешаваат лоши работи? Одговорот е: Не постои, затоа :)

Постоењето на Господ е заблуда во вашите умови..Господ никој го нема видено (нормално, никој и нема да го види), бидејќи не постои Господ! Криво ми е што тоа е голема заблуда...од мали нозе така и се учи :( никој од вас не ни размислил поубаво и подолго дали Господ постои и каде докази за тоа? Само имате во умот дека има Господ и толку. Никој не се ни осмелува да помисли дека не постои (добро има некои што мислат дека не постои, респект за нив :)).

Знам дека за 90% од вас, не сум во право и кажувам глупости..ама ок, тоа е ваше право така да мислите. Секој има право на свое мислење, нели?
Што ,,направи‘‘ добро Господ, одма сите: Фала Боже, ова, она...а кога ,,прави‘‘ лошо, тогаш сите: Зошто ли, зошто Боже?
А да бидеме реални лошите работи се присутни во многу поголем број.

Добро, сепак со 100% не може да се тврди дали постои или не постои, ама со некои 80% може. Не сум ни јас сигурен дека 100% не постои..ама сепак сум доволно сигурен.

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
Веруваш во Господ а за ништо не си му благодарен. :D
Некој нов вид на верници или сакаше да подудлаш :pos:
http://forum.kajgana.com/showthread.php?t=19153&page=6
ХАХАХА Абе го немам убаво прочитано прашањето мислев дека е Наброј 5 нешта за кои не си му благодарен на Господ :smir:

:pos2::pos2:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Jas veruvam deka postoel Isus hristos no ne i deka toj gi pravel site onie nesta i iscelitelski dejnosti kako so e kazano vo biblijata!! Veruvam deka bil golem covek so golem avtoritet i mok i deka uspeal da go prisoedini narodot!!
A drugite raboti za toa deka toj ima nekoi golemi sposobnosti vladee so nadprirodni sili go odreduva tekot na coveckiot zivot toa se samo prikazni koi hristijanstvoto gi izmislilo so cel da mozi da gi smiri etnickite i religioznite razliki i da gi pridobie lugeto!!
Kako mozite da mislite deka covek se rodil za da bidi upravuvan po nekoj si modul- sudbina i ako zgresi bi odel vo pekolot ili ako ne vo rajot.
Covekot ima pravo na izbor i od sekogas go imal i ja gradi svojata sudbina donesuva svoi odluki go odbira patot vo zivotot.
aj :salut:

Член од
21 јануари 2008
Мислења
27
Поени од реакции
0
Gospod postoel i ke postoi ako ne telesno barem duhovno a koj neke da veruva vo nego nikoj ne go tera zaso i vo toa vreme koa toj ziveel nekoj ne go prifakale!!!

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Да не се лажеме, никаде не е докажано постоењето на некој Бог! Тоа ако човек живеел на планетава, и можеби исцелувал луѓе, не го прави Бог. Вие денес немаше ни да знаете за Исус, копук од Назарет, да не беше царот Константин I Велики, и неговите реформи! Тој не го озаконил христијанството затоа што било "The Real Thing", туку затоа што содржело во себе елементи од сите претходни религии во кои верувале жителите на Римската Империја (робови или не), и со тоа се надевал дека 50 различни нации кои живееле во Империјата ќе успее да ги покори духовно со митот за Бог, и ќе престанат обичните луѓе да се бунтуваат, а тој ќе си владее мирно до крајот на животот. И навистина му успеало, барем за 100 години, да ја подзачува и така кревката држава.

Член од
30 јануари 2008
Мислења
18
Поени од реакции
0
Да не се лажеме, никаде не е докажано постоењето на некој Бог! Тоа ако човек живеел на планетава, и можеби исцелувал луѓе, не го прави Бог. Вие денес немаше ни да знаете за Исус, копук од Назарет, да не беше царот Константин I Велики, и неговите реформи! Тој не го озаконил христијанството затоа што било "The Real Thing", туку затоа што содржело во себе елементи од сите претходни религии во кои верувале жителите на Римската Империја (робови или не), и со тоа се надевал дека 50 различни нации кои живееле во Империјата ќе успее да ги покори духовно со митот за Бог, и ќе престанат обичните луѓе да се бунтуваат, а тој ќе си владее мирно до крајот на животот. И навистина му успеало, барем за 100 години, да ја подзачува и така кревката држава.
Se soglasuvam.Edinstvenata cel bila da se kontrolira golema masa lugje i nishto povekje. Ako,ti uspeesh da go naterash narodot da se plashi od neshto,da ima strav od kazna,a vo sushtina ti si kreatorot na toj strav,togash taa masa lugje stanuvaat tvoi podanici.Tolku.:nesvest:

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
Veruvam deka postoi nesto no deka e toa bas Gospod neznam

Член од
13 април 2008
Мислења
429
Поени од реакции
7
A od kade si siguren deka e Gospod?Si go videl nekogas..?Jas ne veruvam vo riligija no..veruvam vo nesto sto e dokazno a vo nesto sto pojma nemam dali postoi ne veruvam

Kajgana Shop

На врв Bottom