Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Крстителот напиша:
НАВИСТИНА СЕ РОДИ !
Од каде мислењето дека не’ лажат? Ајде просветли не’
Слепиот светлина не гледа..

Платоновата пештера де..

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Офчар, мене пример, ништо лошо не ми направила религијата. Бегате од религија ко ѓавол од крст ебаго. Нема да ти испере мозок или да ти наштети. Тоа ти е, едноставно кажано животен стил. (на некој начин) Ми фали нешо оти сум Христијанин?

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
Toreador напиша:
Ми фали нешо оти сум Христијанин?
Самодоверба, индивидуалност.. храброст..

И покрај тоа што делумно се вклучени во изворната содржина на верувањето..

Ај треба да идам, ама и онака планирав да пишам на блого малце поопширно на ваа тема..

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Locutus of Borg напиша:
Види, ја би ти удрил шлаканица. Да те освестам. Да се тргнеш од сектата во која си забегал. Не си у право. За ништо. Ко прво, види што следиш и во што, слепо веруваш.
Можеби таа шлаканица би ме предизвикала да истражувам уште повеќе да видам дали сум во право или не. Можеби уште повеќе би ја зајакнала Мојата Вера. Бидејќи е добронамерна од твоја страна, би ја примил со благодарност.

1. Православната Црква НЕ БИЛА, НЕ Е И НЕМА ДА БИДЕ СЕКТА.
2. Во што не сум во право? Дај аргументи
3. Видов што следам и што почитувам. Гласот на Совеста вели дека сум во право. НИКОМУ НИШТО НЕ НАМЕТНУВАМ НА ФОРУМОВ. САМО СИ ГО КАЖУВАМ МИСЛЕЊЕТО.
4. Слепо верувам? Објасни ми што е невистинито во Христовата Вера?

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Locutus of Borg напиша:
Види, ја би ти удрил шлаканица. Да те освестам. Да се тргнеш од сектата во која си забегал. Не си у право. За ништо. Ко прво, види што следиш и во што, слепо веруваш.
А ко демек Сатанистите, Окултистите, Паганите & френдс се ок?

Ве молам рокери, просветлете ме. Зошто сите металичишта се сметат себеси за атеисти а имињата им се "Demons from Hell" "666" "blablabla" како може да плука на секоја религија а да ужива во тие ствари? Не можам да го исконтам тоа. Немојте да ме резберете грешка, поштуем метал, слушам и ја, ама не плукам на се живо и диво и Исус е тешка глуперда а "Ѓаволот ми е секс партнер..."

Крстителот напиша:
Можеби таа шлаканица би ме предизвикала да истражувам уште повеќе да видам дали сум во право или не. Можеби уште повеќе би ја зајакнала Мојата Вера. Бидејќи е добронамерна од твоја страна, би ја примил со благодарност.

2. Во што не сум во право? Дај аргументи
3. Видов што следам и што почитувам. Гласот на Совеста вели дека сум во право. НИКОМУ НИШТО НЕ НАМЕТНУВАМ НА ФОРУМОВ. САМО СИ ГО КАЖУВАМ МИСЛЕЊЕТО.
4. Слепо верувам? Објасни ми што е невистинито во Христовата Вера?
Корекција. Религија пред да биде признаена/канонизирана/уатевер таа првин постои како секта. И хриситјанствоот првин е било секта кога се појавило пред 2000+ години.

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Тореадор
Корекција. Религија пред да биде признаена/канонизирана/уатевер таа првин постои како секта. И хриситјанствоот првин е било секта кога се појавило пред 2000+ години.

тој друго подразбра под секта

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
Крстителот напиша:
Тореадор

тој друго подразбра под секта
Ооо крстителу вернику нека ти бидат простени и тебе гревовите почитувај ги божјите закони :cuc:

Locutus of Borg

Trekkie
Член од
5 август 2005
Мислења
301
Поени од реакции
4
Toreador, никогаш не сум мешал музика и религија. Не ме ставај во ист кош со таквите "металци", те молам.

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
CopyOfDeath напиша:
Ооо крстителу вернику нека ти бидат простени и тебе гревовите
и јас сакам и се молам за тоа
CopyOfDeath напиша:
почитувај ги божјите закони :cuc:
се трудам

Locutus of Borg

Trekkie
Член од
5 август 2005
Мислења
301
Поени од реакции
4
И да, христијанството е секта. Најголема во светот.

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Locutus of Borg напиша:
И да, христијанството е секта. Најголема во светот.
And theres nothing you can do about it. :devil3: So shut up and bow to the power of God you demon whore! :devil3:

Се зезам. Можеби, да...но како што реков, ништо лошо не ми направила сектава, барем сега за сега. Напротив само добри работи ми се случија. А ако ми скурчи ќе одам кај Виканците. :je:

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
Крстителот напиша:

4. Објасни ми што е невистинито во Христовата Вера?
1. Мене убивање на животни и принесување како жртви ми изгледа како секта.
Во стариот завет има таков запис, односно ако си згрешил, да принесеш жртва јагне!!! Јас НЕ САКАМ ДА УБИВАМ. Јагне е за мене ЖИВО СУШТЕСТВО! Никогаш не би го убил. Пре би убил човек!

4. Објасни ти прво што е вистинито, И КАКО ТОА ЌЕ ГО ПОТВРДИШ, што ќе кажеш дека е вистинито.. I thought so...

Ги земав овие две точки, како најинтересни за толкување.
И ова е секако само мое мислење.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Крстителот напиша:
Се додека е режирана од ЛУЃЕ чиишто принципи (ЧОВЕЧКИ) се на прво место и ги засенуваат БОЖЈИТЕ принципи - православната христијанска секта ќе си остане секта па ако сакаш и од таквото апни си. Во меѓувреме оди прочитај си Тимотеј, Коринтјаните и ред други посланија и преданија во новиот завет по чијашто дефиниција секоја црковна организација е секта и ништо повеќе. Не го измислив јас - во библијата е црно на бело напишано. :wink:

moTaro

Буљаш
Член од
17 ноември 2005
Мислења
1.476
Поени од реакции
11
и да ставам точка на ова прашање што се однесува до мене.

Љубовта е мојата вера и религија, и ништо друго!

Почисто од тоа чувство не верувам дека некое живо суштество ќе може да доживее. И што е најбитно важи за сите, не мора да е интелегентно суштество за да ја почувствува!

Романтичар

Се хранам масно и навивам гласно!
Член од
10 јануари 2006
Мислења
125
Поени од реакции
0
Најголема пречка за напредокот на цивилизацијата и причина за повеќето крвопролевања низ историјата на човештвото.

Kajgana Shop

На врв Bottom