Слепиот светлина не гледа..Крстителот напиша:НАВИСТИНА СЕ РОДИ !
Од каде мислењето дека не’ лажат? Ајде просветли не’
Платоновата пештера де..
Слепиот светлина не гледа..Крстителот напиша:НАВИСТИНА СЕ РОДИ !
Од каде мислењето дека не’ лажат? Ајде просветли не’
Самодоверба, индивидуалност.. храброст..Toreador напиша:Ми фали нешо оти сум Христијанин?
Можеби таа шлаканица би ме предизвикала да истражувам уште повеќе да видам дали сум во право или не. Можеби уште повеќе би ја зајакнала Мојата Вера. Бидејќи е добронамерна од твоја страна, би ја примил со благодарност.Locutus of Borg напиша:Види, ја би ти удрил шлаканица. Да те освестам. Да се тргнеш од сектата во која си забегал. Не си у право. За ништо. Ко прво, види што следиш и во што, слепо веруваш.
А ко демек Сатанистите, Окултистите, Паганите & френдс се ок?Locutus of Borg напиша:Види, ја би ти удрил шлаканица. Да те освестам. Да се тргнеш од сектата во која си забегал. Не си у право. За ништо. Ко прво, види што следиш и во што, слепо веруваш.
Корекција. Религија пред да биде признаена/канонизирана/уатевер таа првин постои како секта. И хриситјанствоот првин е било секта кога се појавило пред 2000+ години.Крстителот напиша:Можеби таа шлаканица би ме предизвикала да истражувам уште повеќе да видам дали сум во право или не. Можеби уште повеќе би ја зајакнала Мојата Вера. Бидејќи е добронамерна од твоја страна, би ја примил со благодарност.
1. Православната Црква НЕ БИЛА, НЕ Е И НЕМА ДА БИДЕ СЕКТА.
2. Во што не сум во право? Дај аргументи
3. Видов што следам и што почитувам. Гласот на Совеста вели дека сум во право. НИКОМУ НИШТО НЕ НАМЕТНУВАМ НА ФОРУМОВ. САМО СИ ГО КАЖУВАМ МИСЛЕЊЕТО.
4. Слепо верувам? Објасни ми што е невистинито во Христовата Вера?
Ооо крстителу вернику нека ти бидат простени и тебе гревовите почитувај ги божјите закониКрстителот напиша:Тореадор
Корекција. Религија пред да биде признаена/канонизирана/уатевер таа првин постои како секта. И хриситјанствоот првин е било секта кога се појавило пред 2000+ години.
тој друго подразбра под секта
и јас сакам и се молам за тоаCopyOfDeath напиша:Ооо крстителу вернику нека ти бидат простени и тебе гревовите
се трудамCopyOfDeath напиша:почитувај ги божјите закони
And theres nothing you can do about it. :devil3: So shut up and bow to the power of God you demon whore! :devil3:Locutus of Borg напиша:И да, христијанството е секта. Најголема во светот.
1. Мене убивање на животни и принесување како жртви ми изгледа како секта.Крстителот напиша:1. Православната Црква НЕ БИЛА, НЕ Е И НЕМА ДА БИДЕ СЕКТА.
4. Објасни ми што е невистинито во Христовата Вера?
Се додека е режирана од ЛУЃЕ чиишто принципи (ЧОВЕЧКИ) се на прво место и ги засенуваат БОЖЈИТЕ принципи - православната христијанска секта ќе си остане секта па ако сакаш и од таквото апни си. Во меѓувреме оди прочитај си Тимотеј, Коринтјаните и ред други посланија и преданија во новиот завет по чијашто дефиниција секоја црковна организација е секта и ништо повеќе. Не го измислив јас - во библијата е црно на бело напишано. :wink:Крстителот напиша:1. Православната Црква НЕ БИЛА, НЕ Е И НЕМА ДА БИДЕ СЕКТА.