Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
мислам дека веруваме али не го показуваме тоа.кога последен пат сте биле у црква?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
мислам дека веруваме али не го показуваме тоа.кога последен пат сте биле у црква?
Одењето во црква не го сметам како мерка за вербата кај еден човек. Треба да одам секој ден да докажувам на светот дека верувам во Господ? Доволно ми е тоа што го чувствувам во себе и одењето таму кога можам, сакам и имам потреба.

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Одењето во црква не го сметам како мерка за вербата кај еден човек. Треба да одам секој ден да докажувам на светот дека верувам во Господ? Доволно ми е тоа што го чувствувам во себе и одењето таму кога можам, сакам и имам потреба.
па како инаку би го славеле бога ако веруваме?
според мене мислам со молитви а црквите се такви места :)
а и немора секојдневно барем еднаш во неделата да се оди на литургија.
а како што мислам од помладата генерација повеќе опседната со љубов,секс и такви работи.
може би грешам незнам оправиме..

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
а како што мислам од помладата генерација повеќе опседната со љубов,секс и такви работи.
Христијанството во своите оригинални форми воопшто и не поддржува храмови како градби. То ест цркви.
Нема потреба да го славиме Бога, тој не е претседател на општинската задруга на љубители на вино. Тој е Бог. Не треба да му принесеш жртва за да го славиш. Доволно е да веруваш во него, и да му се доверуваш во себе.

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Religija=Mit => Gospod e proizvod na religjata => Gospod=Mit.... ajde vi se moalm u 21 vek se prashuvame dali gospod postoi...... Da postoeshe gospod svetot ke beshe mnogu poinakvo mesto za ziveenje nego sto e sega! Religijata e zloupotrebena za da se vovede red i pokornost na sirokite masi od strana na grupa od poedinci koi profitiraat od toa (ne samo finansiski) i ne samo vo minatoto tuku toa seushte se sluchuva (globano) i ne samo so hristijanskata religija..... Glej te go Zeitgeist, pochetokot na dokumentarniot film e vrlo zanimliv. Vsushnost celiot film e dosta dobar, ke im gi podotvori ochite na "vernicite".

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
Христијанството во своите оригинални форми воопшто и не поддржува храмови како градби. То ест цркви.
Нема потреба да го славиме Бога, тој не е претседател на општинската задруга на љубители на вино. Тој е Бог. Не треба да му принесеш жртва за да го славиш. Доволно е да веруваш во него, и да му се доверуваш во себе.
кој спомна жртви???доволно да веруваш во него,ако воопшто веруваш како го правиш тоа??
ок знам дека да се биде добар нормално да не правиш грешки али како што гледам дека сите прават грешки и дури ги повторуваат,плус тоа се нема почит кон постарите.

Д

Демијан

Гостин
akko veruvas vo Gospod za tebe sekoe mesto bi ti bilo kako hram!!Gostod ne bara da odis vo crkva!!mozes da se pomolis kade sakas!!jas vo crkva odam 2-3 pati godisno ama sepak toa sto ne sum vo crkva ne me sprecuva da se pomolam i da pobaram pomos od Nego!:smir:

Clarkii

Hold me,Thrill me,Kiss me,Kill me
Член од
13 август 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Верувам во Господ Бог како мој единствен Бог,а во црква одам од Велигден на Велигден причина за ова е затоа што не сум задоволен од работите како се поставени во нашата црква ама за ова во некоја друга тема.

Член од
8 декември 2007
Мислења
254
Поени од реакции
9
Da! Da,verurvam znaci postojam-rekol nekoj. Svetot e tolku sovrseno stvoren i se vo nego i okolu nego. Samo pomislsta na edno oko,negovata dejnost i sostav do sovrsensrvo. Svetot sozdaden so kislorod,i se sto e potrebno za celiot zivotinski svet pa i covekot.Sonce i mesecina i celata vselena.Pa Nekoj postavil i ozon za nasa zastita od zracenjata na sonceto.
Znaci se e sozdadeno do najmala sitnica za da se odviva zivotniot ciklus sovrseno-Znaci potreben e sovrsen um sto vo nikoj slucaj ne e slucajnost ili tvorba na prirodata(Nema razum za takvo nesto). Za mene, ke se povtoram uste ednas; DA Veruvam i ne se stramam ako nekoj me narece zaostanat ili nedovolno educiran. Moj zaklucok uste ednas da potenciram deka so svetot rakovodi sovrsen Razum koj go rakovodi i jas ne sum tolku sovrsen da go popravam. No, toa e druga tema za razgovor.

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Верувам во Господ , во натприродна сила ... Како што рекол еден социолог... Вербата во Господ е она што ги прави воздрасните да се однесуваат и чувствуваат како деца.

Член од
12 септември 2007
Мислења
20
Поени од реакции
0
do Obi_van
Ako gi pobies faktite deka Isus ne bil na zemjata i ne voskresnal, ke ti veruvam. Najlesno e da kazes deka si u 21 vek i deka ne veruvas vo Gospod. Pogledni gi sozdanijata i sovrsenstvoto na celoto sozdanie, pa zaprasaj se kako toa nastanalo od eksplozija ili od nesto drugo. Naucnicite denes velat deka polesno e da veruvas deka Bog go sozdal svetot otkolku da veruvas deka e so eksplozija po nekoja slucajnost.
Faktot deka Bog se objavil vo istorijata na covekot i deka pred 2000 godini dosol na zemjata i umrel pa potoa voskresnal, e nepobiten i ima mnogu dokazi za toa.
So drugi zborovi bi ti rekol 21 vek e i da ne veruvas deka Bog go sozdal svetot, posle tolku fakti... sto da ti kazam.

Член од
12 септември 2007
Мислења
20
Поени од реакции
0
Jas veruvam vo Gospod, toa mozevte da go potvrdite od predhodniot post.
Veruvam deka e dostapen i za nas deneska kako sto bil dostapen za site sveti od istorijata i za site junaci od Biblijata. Veruvam deka toa e nestoto sto Bog go saka da go ima so sekoj covek. Eden prijatelski odnos vo koj ke komunicirame so nego postojano (preku molitva i citanje Biblija).
A za toa kako veruvame, toa e malku delikatna rabota bidejki i gjavolot veruva deka Gospod postoi, no nema nikakva komunikacija so nego duri i sprotivno, raboti protiv nego. Ako poentata e samo da se veruva deka nesto postoi, togas ne gledam nekoja si razlika megju covekot i gjavolot. Za da se veruva vo gospod i da se dojde do spasenieto koe Isus go vetuva, mislam deka treba da vidime sto bara toj od covekot.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Faktot deka Bog se objavil vo istorijata na covekot i deka pred 2000 godini dosol na zemjata i umrel pa potoa voskresnal, e nepobiten i ima mnogu dokazi za toa.
So drugi zborovi bi ti rekol 21 vek e i da ne veruvas deka Bog go sozdal svetot, posle tolku fakti... sto da ti kazam.
Дај ми еден опиплив доказ за тоа, и јас ќе те славам тебе како свети Џез Жика, и ќе те прогласам за патрон мојата WC школка.

Немаш поим ни во што веруваш ни што сакаш од Бог... те приучиле на нешто, ама не те научиле, па сега трагаш по вистината сам во себе. Штета што кога ќе ја најдеш надвор од себе, ќе ја прифатиш како ерес, а ќе биде она што навистина е важно, но и за тебе истовремено непотребно...

Kajgana Shop

На врв Bottom