Одењето во црква не го сметам како мерка за вербата кај еден човек. Треба да одам секој ден да докажувам на светот дека верувам во Господ? Доволно ми е тоа што го чувствувам во себе и одењето таму кога можам, сакам и имам потреба.мислам дека веруваме али не го показуваме тоа.кога последен пат сте биле у црква?
па како инаку би го славеле бога ако веруваме?Одењето во црква не го сметам како мерка за вербата кај еден човек. Треба да одам секој ден да докажувам на светот дека верувам во Господ? Доволно ми е тоа што го чувствувам во себе и одењето таму кога можам, сакам и имам потреба.
Христијанството во своите оригинални форми воопшто и не поддржува храмови како градби. То ест цркви.па како инаку би го славеле бога ако веруваме?
според мене мислам со молитви а црквите се такви места
а и немора секојдневно барем еднаш во неделата да се оди на литургија.
а како што мислам од помладата генерација повеќе опседната со љубов,секс и такви работи.
може би грешам незнам оправиме..
кој спомна жртви???доволно да веруваш во него,ако воопшто веруваш како го правиш тоа??Христијанството во своите оригинални форми воопшто и не поддржува храмови како градби. То ест цркви.
Нема потреба да го славиме Бога, тој не е претседател на општинската задруга на љубители на вино. Тој е Бог. Не треба да му принесеш жртва за да го славиш. Доволно е да веруваш во него, и да му се доверуваш во себе.
akko veruvas vo Gospod za tebe sekoe mesto bi ti bilo kako hram!!Gostod ne bara da odis vo crkva!!mozes da se pomolis kade sakas!!jas vo crkva odam 2-3 pati godisno ama sepak toa sto ne sum vo crkva ne me sprecuva da se pomolam i da pobaram pomos od Nego!:smir:па како инаку би го славеле бога ако веруваме?
според мене мислам со молитви а црквите се такви места
а и немора секојдневно барем еднаш во неделата да се оди на литургија.
а како што мислам од помладата генерација повеќе опседната со љубов,секс и такви работи.
може би грешам незнам оправиме..
Дај ми еден опиплив доказ за тоа, и јас ќе те славам тебе како свети Џез Жика, и ќе те прогласам за патрон мојата WC школка.Faktot deka Bog se objavil vo istorijata na covekot i deka pred 2000 godini dosol na zemjata i umrel pa potoa voskresnal, e nepobiten i ima mnogu dokazi za toa.
So drugi zborovi bi ti rekol 21 vek e i da ne veruvas deka Bog go sozdal svetot, posle tolku fakti... sto da ti kazam.