Епа Ацид потполно те поддрзувам!Последна надез им е да се молат на господ!У последен случај!Срамота!Acid напиша:Во денешно време, повеќето луѓе ни на крај памет не помислуваат на Господ, се додека не "загусти" и не се најдат во навистина лоша ситуација. Тогаш почнуваат да се молат, да фантазираат, да се надеваат...
Не би сакал да звучам како неверник, ама за повеќето луѓе Господ едноставно претставува само последна надеж, ништо повеќе.
На добро место си ја отворил темава, затоа што вербата во Господ, Исус, Алах... претставува култура. 10-те Божји заповеди прават граница помеѓу моралното и неморалното. Со нивното создавање, човекот од див и "пештерски" станува прав човек.
Жал ми е за тебе, искрено.Profa напиша:Osnovuvac i vladetel na univerziumot,ete toa e gospod za mene.Upravuvac na mojot a i na vasite zivoti.
Veruvam vo nego i te kako,i to imam dobri pricini da veruvam.
Буда е само човек! Ако некој решил да се поклонува на човек и да обожува човек, тогаш...Toreador напиша:Ако сум добро информиран, будизмот доаѓа од буда. Верува во реинкарнација, буда е божество, мислам оти има и други богови, но се на се е центрирано на тоа како индивидуата влијае на светот.
Аргументирај!Mesaja напиша:Господ не постои....
Ја не те жалам за твоето верување у господ, тоа си е твоја работа, туку како можеш да мислиш дека некој(Господ) го контролира твојот живот?Profa напиша:Vidi ja ne te zalam za toa so ti ne veruvas ili imas razlicni mislenja od moite,zasto pa ti da me zalis.Zali nekogo so nema leb da jade ili so boleduva od nesto za koe sto nema lek a ne mene!
Ili sea moze ke kazes pa verbata tvoja u gospod e bolest za koja nema lek?
I nema...
Буда(Сидарта) е човек кој го достигнал просветлувањето, името Буда го добил откако го постигнал тоа, меѓутоа постојат и други како него.Крстителот напиша:Буда е само човек! Ако некој решил да се поклонува на човек и да обожува човек, тогаш...
Би сакал да чујам и други мислења
Нека Силата биде со тебе!Garfield напиша:Џедај сум. Нема господ! Ја има Силата!
Кој Бог го повикуваат Будистите?MSV(support) напиша:Буда(Сидарта) е човек кој го достигнал просветлувањето, името Буда го добил откако го постигнал тоа, меѓутоа постојат и други како него.
Не се повикуваат на Бог,туку на човек,кој го достигнал просветлувањето,и со тоа станува Буда.Не гарантирам сто посто за ова ама изгледа е така.Крстителот напиша:Кој Бог го повикуваат Будистите?