Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Епа не сум од тие кокичиња... Уште од мала редовно си одам во црква и си верувам ... Иначе знам дека се нереални, пошто многу добро имам размислувано и сфатив дека не ми се случувале така случајно тие работи баш кога сум се помолила и сум побарала помош...
И јас верувам ама...тогаш ја прочитав Библијата и...:(

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
зш така :( ОМГ , че појдиш на планина и на седмио ден че ти излези едно змииче , и че почни да те искушува а ти ич негоебаај имај верба во бога :)
нечестливиот влегол во него

Член од
28 мај 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
3.963
нечестливиот влегол во него
да во змиичето шарено :) зборо ми е секаде е влезен во нас да праи зулум и да не искушува , ете и тие верници шчо пишуваат и вонив е зш напразно го спомнуваат името божјо:)

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
да во змиичето шарено :) зборо ми е секаде е влезен во нас да праи зулум и да не искушува , ете и тие верници шчо пишуваат и вонив е зш напразно го спомнуваат името божјо:)
Или само ко че му треба нешто

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Браво за тебе што си ја прочитал библијата :)
Па ми ги отвори очите дефинтивно...:) Иронично е што религозна книга ме направи арелигиозен. Прва фаза звучи чудно после си викаш била пишувана од дамна после си викаш ај има симболично значење после си викаш ова нема везе со тоа што се проповеда по црквите после викаш абе самата книга нема везе со реалноста и Бог. Без везе како и да е...

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Па ми ги отвори очите дефинтивно...:) Иронично е што религозна книга ме направи арелигиозен...
Јас па минатото лето запознав еден човек кој бил атеист и читајќи ја книгата на атеистот Докинс „The God Delusion“ станал христијанин. Си реков, леле кога Докинс би дознал за ова, би се изел жив :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јас па минатото лето запознав еден човек кој бил атеист и читајќи ја книгата на атеистот Докинс „The God Delusion“ станал христијанин.
Чорбаџи не крши девета божја заповед инаку ќе ми правиш друштво у адот. :D

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.124
Поени од реакции
9.542
Чорбаџи не крши девета божја заповед инаку ќе ми правиш друштво у адот. :D
Знаеш што ми текна сега?

Ако бог вели „Да немаш други богови освен мене“ нели тоа значи дека има други богови?

Исто така „почитувај ги својот татко и мајка“ ме интересира дали важи за родители како Јозеф Фрицл?

Kajgana Shop

На врв Bottom