Верувате ли во Господ? Дали постои?

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995
Епа не сум од тие кокичиња... Уште од мала редовно си одам во црква и си верувам ... Иначе знам дека се нереални, пошто многу добро имам размислувано и сфатив дека не ми се случувале така случајно тие работи баш кога сум се помолила и сум побарала помош...
И јас верувам ама...тогаш ја прочитав Библијата и...:(

зш така :( ОМГ , че појдиш на планина и на седмио ден че ти излези едно змииче , и че почни да те искушува а ти ич негоебаај имај верба во бога :)

нечестливиот влегол во него

нечестливиот влегол во него

да во змиичето шарено :) зборо ми е секаде е влезен во нас да праи зулум и да не искушува , ете и тие верници шчо пишуваат и вонив е зш напразно го спомнуваат името божјо:)

да во змиичето шарено :) зборо ми е секаде е влезен во нас да праи зулум и да не искушува , ете и тие верници шчо пишуваат и вонив е зш напразно го спомнуваат името божјо:)

Или само ко че му треба нешто

Браво за тебе што си ја прочитал библијата :)
Па ми ги отвори очите дефинтивно...:) Иронично е што религозна книга ме направи арелигиозен. Прва фаза звучи чудно после си викаш била пишувана од дамна после си викаш ај има симболично значење после си викаш ова нема везе со тоа што се проповеда по црквите после викаш абе самата книга нема везе со реалноста и Бог. Без везе како и да е...

Па ми ги отвори очите дефинтивно...:) Иронично е што религозна книга ме направи арелигиозен...

Јас па минатото лето запознав еден човек кој бил атеист и читајќи ја книгата на атеистот Докинс „The God Delusion“ станал христијанин. Си реков, леле кога Докинс би дознал за ова, би се изел жив :)

Јас па минатото лето запознав еден човек кој бил атеист и читајќи ја книгата на атеистот Докинс „The God Delusion“ станал христијанин.
Чорбаџи не крши девета божја заповед инаку ќе ми правиш друштво у адот. :D

Чорбаџи не крши девета божја заповед инаку ќе ми правиш друштво у адот. :D

Знаеш што ми текна сега?

Ако бог вели „Да немаш други богови освен мене“ нели тоа значи дека има други богови?

Исто така „почитувај ги својот татко и мајка“ ме интересира дали важи за родители како Јозеф Фрицл?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom