Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.626
Поени од реакции
6.432
Верувам. Господ постои, го имам осетено тоа на своја кожа.

Неможе никој да ме убеди во спротивното.

^_^• Албина •^_^

Чекорам по пат во правец кој води... НИКАДЕ!!!
Член од
23 мај 2012
Мислења
21
Поени од реакции
7
Постои секако, јас го имам видено :confused:

Член од
9 мај 2013
Мислења
331
Поени од реакции
222
Цврсто сум убеден дека постои Господ, и нема сила на светов што ќе ме разубеди во спротивното.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Зошто сега не верувам,а пред десетина години верував?Бидејќи тоа е двоен паралелен живот во кој реалните можности и достигнувања кои секојдневно ги извршуваме самите секојдневно,се засенети со ветувања,надежи,благослови кои сам човек не може да си ги направи и удоволи,туку само чекајќи сила одозгоре,која реално никогаш и не се остварува,а поради тоа доаѓа и разочарување.Некои веруваат заради стравот од смрт и болести,но разумно ли е само заради тоа да се приклонуваме кон некоја виша сила,и која без разлика на нашите стравови крајот е ист за сите.Друг со верата сака животот да му е поорганизиран,бидејќи сам незнае да си го организира,и особено кога му се случува нешто неубаво,утеха ќе си даде дека Господ така сакал,без да свати дека животот не може да оди само во нагорна линија,тој си има и свои падови,по законот на релативноста.

Член од
22 јуни 2013
Мислења
169
Поени од реакции
70
Зошто сега не верувам,а пред десетина години верував?Бидејќи тоа е двоен паралелен живот во кој реалните можности и достигнувања кои секојдневно ги извршуваме самите секојдневно,се засенети со ветувања,надежи,благослови кои сам човек не може да си ги направи и удоволи,туку само чекајќи сила одозгоре,која реално никогаш и не се остварува,а поради тоа доаѓа и разочарување.Некои веруваат заради стравот од смрт и болести,но разумно ли е само заради тоа да се приклонуваме кон некоја виша сила,и која без разлика на нашите стравови крајот е ист за сите.Друг со верата сака животот да му е поорганизиран,бидејќи сам незнае да си го организира,и особено кога му се случува нешто неубаво,утеха ќе си даде дека Господ така сакал,без да свати дека животот не може да оди само во нагорна линија,тој си има и свои падови,по законот на релативноста.
Arno im kaza...ako razbiraat dosta im e.

Член од
29 март 2013
Мислења
266
Поени од реакции
238
Се прашувам зошто секогаш се бара дефиниција за Бог?

Kajgana Shop

На врв Bottom