- Член од
- 26 јануари 2009
- Мислења
- 7.626
- Поени од реакции
- 6.432
Верувам. Господ постои, го имам осетено тоа на своја кожа.
Неможе никој да ме убеди во спротивното.
На кој дел од кожата конкретно го осети?Верувам. Господ постои, го имам осетено тоа на своја кожа.
Најверојанто било слузокожа.На кој дел од кожата конкретно го осети?
Да не е оној дел кој муслиманите го отстрануваат ?Верувам. Господ постои, го имам осетено тоа на своја кожа.
Што ако Господ реши да те разубеди? Чисто од забава онака?Цврсто сум убеден дека постои Господ, и нема сила на светов што ќе ме разубеди во спротивното.
Нема. Не функционира Тој така.Што ако Господ реши да те разубеди? Чисто од забава онака?
Од каде знаеш?Нема. Не функционира Тој така.
Arno im kaza...ako razbiraat dosta im e.Зошто сега не верувам,а пред десетина години верував?Бидејќи тоа е двоен паралелен живот во кој реалните можности и достигнувања кои секојдневно ги извршуваме самите секојдневно,се засенети со ветувања,надежи,благослови кои сам човек не може да си ги направи и удоволи,туку само чекајќи сила одозгоре,која реално никогаш и не се остварува,а поради тоа доаѓа и разочарување.Некои веруваат заради стравот од смрт и болести,но разумно ли е само заради тоа да се приклонуваме кон некоја виша сила,и која без разлика на нашите стравови крајот е ист за сите.Друг со верата сака животот да му е поорганизиран,бидејќи сам незнае да си го организира,и особено кога му се случува нешто неубаво,утеха ќе си даде дека Господ така сакал,без да свати дека животот не може да оди само во нагорна линија,тој си има и свои падови,по законот на релативноста.