Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    995

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Партита финита...бона ноте
Е Ѓурѓо, Ѓурѓо..... “умен“ тој на мајка.
Еве пак ќе ти потврдам.....јас не верувам, Јас ЗНАМ дека Бог постои.
Шут...
Луѓето се преправаат дека знаат нешто за Бога, за идниот живот, на универзумот, потеклото на човекот, еволуцијата, но, во реалноста, не знаат ништо, дури ни за себе.

Е секој пат кога некој зборува за нешто што не знае, а се прави дека знае ..лаже.

- Gurdjieff
Автогол
Или што би рекле прилепчани.... Сам си го кладе.
Атеист - 1, Ѓурѓа - 0 и тоа после твој автогол

Лека ти ноќ и убаво спиј

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Еве ти пример дека не е непроменлива.
Како мал мразев боранија,не ја сакав,а сега јадам цела шерпа.

:)
Се мешаат термините....под сакам мислам на имам воља а тоа е непроменливо. Не зависи од потребите на тело-ум-от.
А под ум спаѓа и потсвест..да не речам колективна свест и т.н.
Отидов предалеку, целта ми беше да ти укажам на променливата категорија наречена желба. Која у твојов случај може да биде кобна.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.334
Виничанец, ти пак нешто така, лево десно... Месечината ти е во 13 куќа изгледа во хороскопот... или жена ти не ти дава да имате секс!
Реков јас на оваа тема нешто, мааалку наназад...

Соземи се аман... та и на Богот ќе му станеш досаден и ќе те гони во три лепе итн итн...
Немој во иднина да ме предизвикуваш на јавни дебати, ме преплаши :vozbud:
Ама ќе морам да те одбијам бидејќи не ми е филм да се тегавам со тебе натаму-наваму...

Ајде соземи се, возрасен си, та не е форумов се на светот. Богот е се на светот :pos:

Ајде, бркај работа со Богот, напрајте си муабет сами двајца така... фино-лепо...
Остави ме ти мене, ти кажав и премногу...

Член од
11 мај 2012
Мислења
146
Поени од реакции
31
Profesorot : dali postoi gospod?
Ucenikot : Da
Profesorot : dali go gledash?
Ucenikot : Ne!
Profesorot : pa ako ne go gledash ,togash toj ne postoi. ahaha
Ucenikot :profesore dali ti imash mozok?
Profesorot : pa da sigurno imam
Ucenikot :mozhe da go vidish?
Profesorot : pa mmmmmm , ne
Ucenikot : toa znaci deka ti profesore nemash mozok
Ucenicite : :pos::icon_lol::vozbud::ROFLMAO::LOL:(y)
Profesorot : :facepalm:

W

Werther

Гостин
Profesorot : dali postoi gospod?
Ucenikot : Da
Profesorot : dali go gledash?
Ucenikot : Ne!
Profesorot : pa ako ne go gledash ,togash toj ne postoi. ahaha
Ucenikot :profesore dali ti imash mozok?
Profesorot : pa da sigurno imam
Ucenikot :mozhe da go vidish?
Profesorot : pa mmmmmm , ne
Ucenikot : toa znaci deka ti profesore nemash mozok
Ucenicite : :pos::icon_lol::vozbud::ROFLMAO::LOL:(y)
Profesorot : :facepalm:
Дојди утре кај Цујо во Ѓорче 5ка да ти пишам на рачето.

:)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ама ќе морам да те одбијам бидејќи не ми е филм да се тегавам со тебе натаму-наваму...

.
Хепта искрено мислам дека нема да си ја подвитка опашката.
Почекај нека види што си пишал па матирај.

;)
Погледни го горниот пост на Хептаграм XI и ќе ти биде јасно како на културен начин мелезот бега од јавна дебата...
Ништо од твојот мајстор.....:pos:
Шах,
Мат....

Религија 1
Секта 0

Вкупен резултат.....
Религија 2
Секти + Атеизам 0

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Gurdjieff не е лошо да органзираш интерно кладење на твоиве дуели со Атеист и Хептаграм XI :cool:

Или напрај некоја анкета, па ќе видиме шо мислат останатите за конкретната дискусија и противниците во тие дуели.

Вака не бива, си самопрогласуваш победа, ти си кадија, ти си судија, ти си све:P

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gurdjieff не е лошо да органзираш интерно кладење на твоиве дуели со Атеист и Хептаграм XI :cool:

Или напрај некоја анкета, па ќе видиме шо мислат останатите за конкретната дискусија и противниците во тие дуели.

Вака не бива, си самопрогласуваш победа, ти си кадија, ти си судија, ти си све:P
Абе брат..мислам дека е јасно.
јас не бегам од дебати...тие бегаат.
А ќе ти кажам и зашто.
Знаат дека ќе ги ставам во магарешката клупа да седат.
Па не се тие на форумот од вчера, знаат со кого си имаат работа.Со други зборови...ми се плашат брат.
Некој будала да дојде на форумот и да ми каже дека комуницира со Бог, а да го видам дека не разбира што збори, јас ќе го рендам до сабајле.
А тие немаат муда зошто не ја знаат Вистината,и нема со што да ме победат.
Хепта не знае што е битие кај човекот, нити како и на кој начин се јакне вољата кај истиот, пропагира јога, е не го разбира Патанјали......на негови аргументи ќе го рендам...
Атеист е тенка работа...само инает кај него...исто како DBack.....можеби и нешто знаат, ама од биологија и од гуглање...од религија поим си немаат.
Овој последниот те праша дали имам 16г....:facepalm:...интелигенција брат....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А ќе ти кажам и зашто.
Па не се тие на форумот од вчера, знаат со кого си имаат работа.Со други зборови...ми се плашат брат.
Некој будала да дојде на форумот и да ми каже дека комуницира со Бог, а да го видам дека не разбира што збори, јас ќе го рендам до сабајле.
Хепта не знае што е битие кај човекот, нити како и на кој начин се јакне вољата кај истиот, пропагира јога, е не го разбира Патанјали......на негови аргументи ќе го рендам...
Атеист е тенка работа...само инает кај него...исто како DBack.....можеби и нешто знаат, ама од биологија и од гуглање...од религија поим си немаат.
Абе брат ти врска си немаш од религија, уште ни до кец не си стигнал. Атеизмот никаква врска нема со биологија. А дека имаш 16 се гледа од понашањаве.
Никаква дебата нема со тебе. Ти си тој кој бегаш нон стоп од прашањата. И од вистината си многу далеку.

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
А ќе ти кажам и зашто.
аххахахааа ова ми дојде као епизода од К-15..извини Ѓурџи, јас си се изнасмеав :D

Kajgana Shop

На врв Bottom