Bodhidharma
- Член од
- 17 септември 2011
- Мислења
- 10.783
- Поени од реакции
- 15.399
Да...инаку тука најверојатно имаме терминолошки несогласувања изгледа.Сакањето непроменлива?
Да...инаку тука најверојатно имаме терминолошки несогласувања изгледа.Сакањето непроменлива?
Е Ѓурѓо, Ѓурѓо..... “умен“ тој на мајка.Партита финита...бона ноте
Шут...Еве пак ќе ти потврдам.....јас не верувам, Јас ЗНАМ дека Бог постои.
АвтоголЛуѓето се преправаат дека знаат нешто за Бога, за идниот живот, на универзумот, потеклото на човекот, еволуцијата, но, во реалноста, не знаат ништо, дури ни за себе.
Е секој пат кога некој зборува за нешто што не знае, а се прави дека знае ..лаже.
- Gurdjieff
Еве ти пример дека не е непроменлива.Да...инаку тука најверојатно имаме терминолошки несогласувања изгледа.
Се мешаат термините....под сакам мислам на имам воља а тоа е непроменливо. Не зависи од потребите на тело-ум-от.Еве ти пример дека не е непроменлива.
Како мал мразев боранија,не ја сакав,а сега јадам цела шерпа.
![]()
Aман бе,до толку ли?Која у твојов случај може да биде кобна.
Energy flows where attention goes.Aман бе,до толку ли?
Виничанец, ти пак нешто така, лево десно... Месечината ти е во 13 куќа изгледа во хороскопот... или жена ти не ти дава да имате секс!
Дојди утре кај Цујо во Ѓорче 5ка да ти пишам на рачето.Profesorot : dali postoi gospod?
Ucenikot : Da
Profesorot : dali go gledash?
Ucenikot : Ne!
Profesorot : pa ako ne go gledash ,togash toj ne postoi. ahaha
Ucenikot :profesore dali ti imash mozok?
Profesorot : pa da sigurno imam
Ucenikot :mozhe da go vidish?
Profesorot : pa mmmmmm , ne
Ucenikot : toa znaci deka ti profesore nemash mozok
Ucenicite :
Profesorot :![]()
Ама ќе морам да те одбијам бидејќи не ми е филм да се тегавам со тебе натаму-наваму...
.
Погледни го горниот пост на Хептаграм XI и ќе ти биде јасно како на културен начин мелезот бега од јавна дебата...Хепта искрено мислам дека нема да си ја подвитка опашката.
Почекај нека види што си пишал па матирај.
![]()
Браво
Абе брат..мислам дека е јасно.Gurdjieff не е лошо да органзираш интерно кладење на твоиве дуели со Атеист и Хептаграм XI
Или напрај некоја анкета, па ќе видиме шо мислат останатите за конкретната дискусија и противниците во тие дуели.
Вака не бива, си самопрогласуваш победа, ти си кадија, ти си судија, ти си све![]()
Абе брат ти врска си немаш од религија, уште ни до кец не си стигнал. Атеизмот никаква врска нема со биологија. А дека имаш 16 се гледа од понашањаве.Абе брат..мислам дека е јасно.
јас не бегам од дебати...тие бегаат.
А ќе ти кажам и зашто.
Знаат дека ќе ги ставам во магарешката клупа да седат.
Па не се тие на форумот од вчера, знаат со кого си имаат работа.Со други зборови...ми се плашат брат.
Некој будала да дојде на форумот и да ми каже дека комуницира со Бог, а да го видам дека не разбира што збори, јас ќе го рендам до сабајле.
А тие немаат муда зошто не ја знаат Вистината,и нема со што да ме победат.
Хепта не знае што е битие кај човекот, нити како и на кој начин се јакне вољата кај истиот, пропагира јога, е не го разбира Патанјали......на негови аргументи ќе го рендам...
Атеист е тенка работа...само инает кај него...исто како DBack.....можеби и нешто знаат, ама од биологија и од гуглање...од религија поим си немаат.
Овој последниот те праша дали имам 16г.......интелигенција брат....
аххахахааа ова ми дојде као епизода од К-15..извини Ѓурџи, јас си се изнасмеавАбе брат..мислам дека е јасно.
јас не бегам од дебати...тие бегаат.
А ќе ти кажам и зашто.
Знаат дека ќе ги ставам во магарешката клупа да седат.
Па не се тие на форумот од вчера, знаат со кого си имаат работа.Со други зборови...ми се плашат брат.
Некој будала да дојде на форумот и да ми каже дека комуницира со Бог, а да го видам дека не разбира што збори, јас ќе го рендам до сабајле.
А тие немаат муда зошто не ја знаат Вистината,и нема со што да ме победат.
Хепта не знае што е битие кај човекот, нити како и на кој начин се јакне вољата кај истиот, пропагира јога, е не го разбира Патанјали......на негови аргументи ќе го рендам...
Атеист е тенка работа...само инает кај него...исто како DBack.....можеби и нешто знаат, ама од биологија и од гуглање...од религија поим си немаат.
Овој последниот те праша дали имам 16г.......интелигенција брат....