Креационизам наспроти еволуционизам

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не сум знаел дека требе некого да разбудам...поготово такви како тебе кои цел живот се заспани....

брат, да не ме помеша со Исус....немам јас таква мисија...
Со мене Бог директно комуницира, нема потреба од мисионери...ајде сега сите атеисти улав ќе ме направат...:pos:
Пак ќе те пратам кај Баба Ванѓа и 4 099 г да прочиташ што рекла..нешто слабо те служи меморијата..
Ѓурџи дали веруваш во ставовите на црквата за религијата?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не сум знаел дека требе некого да разбудам...поготово такви како тебе кои цел живот се заспани....

Со мене Бог директно комуницира, нема потреба од мисионери...ајде сега сите атеисти улав ќе ме направат...:pos:
Пак ќе те пратам кај Баба Ванѓа и 4 099 г да прочиташ што рекла..нешто слабо те служи меморијата..
И Баба Ванѓа ли е у игра?

А Нострадамус што вели?

Гурџи веруј нема никој потреба да те прави улав, покрај тебе самиот.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Добро вечер и на тебе....брат Доналтчо...;)

Границата меѓу тие што ја знаат Вистината и Улавиот е тенка, требе да знаеш да правиш разлика...

Гледаш, мојата религија е поврзана со еволуцијата, не ја раздвојувам од истата. Тоа за вас е шпанско село.
Затоа не ви се чудам кога не ме разбирате, не е моја кривица што сте ограничени во тој поглед.А не се ни трудам многу да ви објаснувам , бидејки за да дојдеш до правата вистина требе сам да се потрудиш, јас можам да ти дадам само некоја насока...

Кога велам дека Бог е До, првата и последната нота од музичката скала, сите други ноти се еволутивни, ама за да ме разбереш, требе да го знаеш законот за 7 и за 3 кои владеат во универзумот и кај човекот. Останува на човекот само да осознае како функционира еволуцијата, ама за да го направи тоа требе да почне од првата нота..До
Колку е точно ова... само кој да разбере бе Гурџи кој...? Џабе трошиш време бе...џабе

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Брат, абе читај, можеби ќе разбереш....обично не давам лични ставови јавно, затоа не очекувај одговор овде.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Leo бе една година не сфати дека луѓето кои се на спротивната страна од твоето размислување, не се заради тоа што не ја разбираат еволуцијата, туку да укажат дека можеби има и некоја друга опција да се земе в предвид.

Ти, ако добро те паметам од муабетите, ништо појќе не знаеш од то што си научил од учебникот за осмо одделение.

Тоа го знае и мојот шестогдишен син.

Зарем мислиш дека тие што напишале нешто друго е затоа што бегале од часови по биологија?
Има алтернативни и маргинални теории за се во природните науки. Некои се крајно забегани. Замисли деца да учат некои алтернативни теории за се. Неможе да се договорат ни колку димензии има во просторот со 100% концезус. Каде што има сериозно дебати и научниците се поделни доста тесно се учат и 2 теории ама каде што 99+% мислат една работа се учи само таа. Кога децата ќе станат експерти со докторати од содветната биолошка дисциплина тогаш може да дискутираат која теорија е подобра и да може да си изградат свој став до тогаш се учи само доминантата теорија. Смешно е да им се сервираат на деца по неколку теории за се.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Кога велам дека Бог е До, првата и последната нота од музичката скала, сите други ноти се еволутивни, ама за да ме разбереш, требе да го знаеш законот за 7 и за 3 кои владеат во универзумот и кај човекот. Останува на човекот само да осознае како функционира еволуцијата, ама за да го направи тоа требе да почне од првата нота..До
Абе заспан еден, кога ќе научиш дека ниту прва ниту последна нота е До? Уште древните шамани го знаеле тоа. Оди почни да учиш, не туку тролај по темиве.

П:С. Ја јавна ли змијата? Или и натаму спиеш?

Не очекувај од него одговор, не дека не сака да каже, туку оти појма нема.

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816

Атестите не те направиле улав.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Луѓето се преправаат дека знаат нешто за Бога, за идниот живот, на универзумот, потеклото на човекот, еволуцијата, но, во реалноста, не знаат ништо, дури ни за себе.
Е секој пат кога некој зборува за нешто што не знае, а се прави дека знае ..лаже.
- Gurdjieff

M

Muranyi

Гостин
Луѓето се преправаат дека знаат нешто за Бога, за идниот живот, на универзумот, потеклото на човекот, еволуцијата, но, во реалноста, не знаат ништо, дури ни за себе.
Е секој пат кога некој зборува за нешто што не знае, а се прави дека знае ..лаже.
- Gurdjieff
Брат,овој на тебе мислел.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„Ми велит: „пејџ нот фаунд„„

„Му требит „ристарт„.

Охридска „хаику„ поезија...

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Leo бе една година не сфати дека луѓето кои се на спротивната страна од твоето размислување, не се заради тоа што не ја разбираат еволуцијата, туку да укажат дека можеби има и некоја друга опција да се земе в предвид.

Ти, ако добро те паметам од муабетите, ништо појќе не знаеш од то што си научил од учебникот за осмо одделение.

Тоа го знае и мојот шестогдишен син.

Зарем мислиш дека тие што напишале нешто друго е затоа што бегале од часови по биологија?
Како да сфатам човек кој илјада пати повторува ентрописки процеси во еволуцијата и Втор закон за термодинамик, а поим нема што зборува? Сфаќам јас, сфаќам дека греши и дека не сака или не може да ја увиди грешката?

Другата опција постоела илјадници години, но со напредокот на науката и техниката се покажала погрешна. Твојот шестогдишен син има среќа што се родил во време во кое му е достапно ова знаење. Не дозволувај некој како Мики почне да го труе со глупости, и тука не мислам на Библијата, туку на неговите „толкувања“ или креационизмот.

Тие што напишале нешто друго зависи дали ги зеле во предвид претходните научни достигнувања во предвид и дали вршеле наука или апологетика.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ајде Лео подразмисли малку што зборуваш.
1. Недна наука досега не докажала непостоење на бог (а па сосем друго прашање што се подразбира под бог).
2. Науката ни таа првата опција сеуште не ја знае. Со биг бенгот лови сеуштте во матно а со абиогенезата уште повеќе. Дури ни еволуцијата не и е целосно објаснета.

Пак ќе повторам она што милион пати го имам повторено. Атезмот нема никаква врска ни со еволуција ни со наука. Од таму не се разбирате со Доналд (т.е. ти не го разбираш што ти вели)

Kajgana Shop

На врв Bottom