Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
не слушајте дали некој верува или не туку сами истражете и речете му на Господ ако навистина постои да ви се објави пе ќе видите дали постои или не
Не слушаме никого.....Истражувавме и го најдовме.
А вие атеистите истражувавте ли дали не постои?

Му рековме да ни се објави ама ни одговори дека има многу атеисти на земјата и дека уште малку ќе остене „скриен“, за некои вечно.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
отсуството на Бог донесува проклетство и тоа не е само на муабет туку е реалност зошто има разводи убиства прељуби и шо уште не? тоа се случува кај лугето шо живеат сами по себе и Бог воопшто не е винновен за тоа оти Тој не е насилен туку оставил на наша воља да го избереме

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Не слушаме никого.....Истражувавме и го најдовме.
А вие атеистите истражувавте ли дали не постои?

Му рековме да ни се објави ама ни одговори дека има многу атеисти на земјата и дека уште малку ќе остене „скриен“, за некои вечно.
Како истражувавте, ако не ти е тешко да ми објасниш.
Кој метод на истражување го користевте?

Исто така ме интересира ако постои зошто врши дискриминација и кое е неговото мислење за диносаурусите?

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
отсуството на Бог донесува проклетство и тоа не е само на муабет туку е реалност зошто има разводи убиства прељуби и шо уште не? тоа се случува кај лугето шо живеат сами по себе и Бог воопшто не е винновен за тоа оти Тој не е насилен туку оставил на наша воља да го избереме

Батка прво мислев да те реметам за се што си напишал али го прочитав по вторпат твојот пост и тоа ја изгуби целта за жал.
Ке ти кажам само еден податок кој е во спротивност со се шти си напишал. Само 0,21% од затворската популација у САД се атеисти. А сега ти размисли кој е виновен за сите тие работи што ги наброја. Атеистите или верниците.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Како истражувавте, ако не ти е тешко да ми објасниш.
Кој метод на истражување го користевте?

Исто така ме интересира ако постои зошто врши дискриминација и кое е неговото мислење за диносаурусите?
Diskrimacijata e covecko delo, ne e od Boga.
Ima razlicni metodi na pronaogjanje na Boga..
.ljubov..monoteistickite religii..
meditacija , joga,...budisticki metod
.lezenje na shajki.....fakirski metod,osoznavanje na Boga preku teloto

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Фантастични методи. А за диносаурусите што вика?

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Батка прво мислев да те реметам за се што си напишал али го прочитав по вторпат твојот пост и тоа ја изгуби целта за жал.
Ке ти кажам само еден податок кој е во спротивност со се шти си напишал. Само 0,21% од затворската популација у САД се атеисти. А сега ти размисли кој е виновен за сите тие работи што ги наброја. Атеистите или верниците.
а ти мислиш секој што се нарекува верник или христијанин дека навистина е тоа? не бе братко нема разлика мегу атеист и човек шо Само верува дека Бог постои или пак извршува некој правила ,да се верува во Бог значи да му го предадеш целиот живот и да не мислиш само на своите себични амбиции туку да дознаеш како Бог сака да гледаш на животот
--- надополнето: 29 ноември 2012 во 00:41 ---
ке ти го нарушам филингот со следново. единствен пат да се најде Бог е преку Исус односно со разбирање на Христовата жртва за тебе и мене

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ја мислам дека Јахве, на пример, ептен дискриминира. Еве само еден графички пример:

1 „Нека не биде примен во Господовото собрание скопениот или кому му е пресечен половиот член.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Ја мислам дека Јахве, на пример, ептен дискриминира. Еве само еден графички пример:
@Gurdjieff , исто и ова го има кое што е бааги зафркнат закон ако ме мене прашуваш:

2 Ни вонбрачно родениот нека не биде примен во Господовото собрание; нека не бидат примани ни неговите во Господовото собрание ни до десеттото колено.

Мислам дека секој треба на назад да си прегледа дали имале вонбрачен предок за да види дали припаѓа во собранието на еврејскиот бог!
Затоа во Откровение си пишува 144 000 луѓе. Имаме премногу вонбрачни луѓе на Земјата... по некоја логика!

И ајде после верувај во овој јудејско-христијански бог дека тој е богот... :eek:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
DBack, Хептаграм XI,

зашто (редовно) се повикувате на старозаветни одредби? Оти така имате појака причина за самооправдување на Вашето неверие?...

Зашто не се позанимавате троа со одредбите од Новиот Завет, кој е се‘уште важечки, за разлика од Стариот, кој е од Христа Бога укинат?

Зашто не се позанимавате со одредбите од Црквата Христова?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
DBack, Хептаграм XI,

зашто (редовно) се повикувате на старозаветни одредби? Оти така имате појака причина за самооправдуавње на Вашето неверие?...

Зашто не се позанимавате троа со одредбите од Новиот Завет, кој е се‘уште важечки, за разлика од Стариот, кој е од Христа Бога укинат?

Зашто не се позанимавате со одредбите од Црквата Христова?
Бидејќи Новиот завет има премногу непризнаени страници од страна на старци, има премногу голема „дупка“ временска од неговото склопување и ми е некако кастриран Богот таму... затоа го избегнувам. Не го сметам за добро писание. Премногу грчки не е на добро. Ја зафркнале работата...
Подобро да се вратите на Тората и да го воскреснете Исус уште еднаш... сам дека ќе дојде, тешко, ама може вие да го воскреснете...

Може така? Хм?

Член од
9 октомври 2009
Мислења
199
Поени од реакции
98
Бидејќи Новиот завет има премногу непризнаени страници од страна на старци, има премногу голема „дупка“ временска од неговото склопување и ми е некако кастриран Богот таму... затоа го избегнувам. Не го сметам за добро писание. Премногу грчки не е на добро. Ја зафркнале работата...
Подобро да се вратите на Тората и да го воскреснете Исус уште еднаш... сам дека ќе дојде, тешко, ама може вие да го воскреснете...
Сакаш да кажиш да чекаме нов месија?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Може така? Хм?
Хммм, да, ај врати се на телемитите...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Хммм, да, ај врати се на телемитите...
Ти ме праша зошто не го спомнувам ти кажав дека го гледам како кастриран Бог... што не кажа дека сакаш да те лажам, ќе ти кажев тоа што сакаш да читнеш и ќе ми ти беше убаво на душата.
И ти не знаеш што сакаш :)

Orthophill, колку што знам вие чекате богот да воскресне не нов пророк да дојде така?
Затоа реков ВИЕ, христијаните, да си го воскресните богот, бидејќи Новиот Завет нема да воскресне никаков бог... види погоре зошто мислам така...

П.С. Кај одам јас, таму е и телемата:pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom