Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ок, само не глуми лудило ти, иако знам дека имаш проблем.....ама не те трпи секој, треба да ти е јасно.

Во денешно време ни Бог не го трпат сите, па камоли мене.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во право си.Ама и ти немаш,а и да имаш,сигурно е погрешна.И да,науката нема врска со религијата ама преку науката ние го спознаваме божјото дело.Ќе се согласиш?
не бе брат...грешка си...јас точно знам што е Бог!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Ептен си наметнав ситуација... сега што ли ќе правам јас со оваа ситуација. (y) Читај што пишувам и мисли. Не само да ми вратиш на пишаното.
Добро е што си љубопитен, но треба да почнеш да се прашуваш, а не другите да ги прашуваш трчајќи натаму наваму. Инаку, лошо и се пишува на твојата крв ако планираш да ја продолжиш :)

Нема потреба да знаеш од каде јас знам и како знам. Добронамерен совет ти дадов да намалиш со некои веб страни и да почнеш да истражуваш вистински.

А ако ова некој го смета за играчка, да се плукнам на таква крв која прашува глупости!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ептен си наметнав ситуација... сега што ли ќе правам јас со оваа ситуација. (y) Читај што пишувам и мисли. Не само да ми вратиш на пишаното.
Добро е што си љубопитен, но треба да почнеш да се прашуваш, а не другите да ги прашуваш трчајќи натаму наваму. Инаку, лошо и се пишува на твојата крв ако планираш да ја продолжиш :)

Нема потреба да знаеш од каде јас знам и како знам. Добронамерен совет ти дадов да намалиш со некои веб страни и да почнеш да истражуваш вистински.

А ако ова некој го смета за играчка, да се плукнам на таква крв која прашува глупости!
Па нели се знаеме? :)
Oд таму треба да следи заклучок дека не си играме играчки.
Не те разбрав за продолжувањето на крвта.

П.С. Ако не сакаш не одговарај.....твое право, ама ти се вмеша во дискусијата сам. :D

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па нормално дека ќе се вмешам, да ви дадам патоказ за многуте патишта... :) А не да ве учам на мојот пат!
Телемит сум, не заборавај :)
Ме лажеш, не си телемит.....може глумиш дека си телемит.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.200
Ме лажеш, не си телемит.....може глумиш дека си телемит.
Можеби... тогаш сигурно ме бидува совршено за глумец, а може и работам во МНТ.
Ќе дојдеш некогаш на Гностичка миса(ако ти дозволам) и ќе видиш Хептаграм што е... Мора да ги студираш работите, за да бидеш сигурен...

Затоа и реков да истражуваш за работите, а не да прифаќаш за вистина се што ќе ми ти се допадне во умот па и на душичката.
Да намалиш со квази-знаења и само да нафрлаш глупости по темите...

Тежок е тој пат, но многу добри плодови се собираат така... Богот што ти го нарекуваш како што го нарекуваш, пробај да го ословуваш со אֲדֹנָי (y)

П.С. 65 е секако повеќе од 26 :)

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А ти ако ти се расипе куќата ќе седиш дома и нема да ја поправиш.Ќе чекаш божја волја да ја направи и нема никогаш да се случи.Човекот има шанса да направи голем исчекор со генетски модифицирање на гените.Може да направи да поднесе голема радијација,може да направи да хибернира и други супер мен способности што сега човекот ги нема а му се потребни за да отиде на било која друга планета.За Марс се потребни 9 месеци и ако испратат луѓе таму од што ќе се хранат,треба да растат ГМО растенија што прават фотосинтеза од УВ светлина и издржувањето 9 месеци сигурно ќе има голем напор кон коскениот систем и мускулатурат која ќе се намалува заради нулта гравитација.Тука нема дискусија ние целиме да се подобриме било дали е генетско модифицирање на одредени гени или сакаш сеуште да живееме како што библијата рекла со земјоделие и со стока која ако науката не ја подобрила верувај дека ни јас ни ти немаше да живееме заради фактот што науката напредува а религијата догматизира да човекот не се променува и седи на земјата затоа што ако нема луѓе што веруваат во тој систем нема пари и профит.
А-ха..
Значи, треба да чепкаме во генот, за да можиме да ојме на одмор на Марс...
„Идемо на Марс!„-Ѓогани.

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
na svetov ima samo edna vistina a toa e deka na site luge na svetov bez razlika dali e musliman, evrein, hristian, pravoslaven i dr. ni odgovaraat isti raboti kako mir bez ubivanje, kradenje, lazenj, ismevanje, zdravje,higiena idr.zmaci vistonata e edna ne moze na edni luge da odgovara ubivanje a na drugi ne.i samo vo islamot kuranot go kazuva praviot pat za site da ne se ubivaat da nema nasilstvo kon drugi iako mozebi si posilen da go branis poslabiot.zakonite vo kuranot pokazuvaat kako da ziveeme mudro( vo mir, higiena, sto e stetno kako na primer alkoholot i dr.) znaci toa se zakoni kako da ziveeme pravilno kako deka zaedno sme posilni. namesto da se ubivame ili da pravime drugi raboti zasto imaat luge sto ziveat mnogu ne higienski.nemirot si go donesuvas samiot sebesi so toa sto ke mu naneses nepravda na drugiot zasto drugiot potoa nema da sede miren ( ke ti vozvrati )

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па нормално дека ќе се вмешам, да ви дадам патоказ за многуте патишта... :) А не да ве учам на мојот пат!
Телемит сум, не заборавај :)
Господ е талемата...после светлината ја создаде талемата....
Ако постои талемата тогаш постои и Господ.
Амин

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Од авион се гледа дека намерно ја пишал талема.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
не слушајте дали некој верува или не туку сами истражете и речете му на Господ ако навистина постои да ви се објави пе ќе видите дали постои или не

Kajgana Shop

На врв Bottom