CopyOfDeath
Die Die My Darling!!!
- Член од
- 30 ноември 2005
- Мислења
- 4.186
- Поени од реакции
- 48
многу лесно доказот дека непостои е во тоа што неможете да докажете дека постоиНаташа напиша:А како ти ке ми докажеш дека не постои?
многу лесно доказот дека непостои е во тоа што неможете да докажете дека постоиНаташа напиша:А како ти ке ми докажеш дека не постои?
Мора да се има прецизен превод на библија за ваков муабет....на мак нема за жал.trilobite напиша:Велиш 7 ден не е завршен и продолжува као до ден денешен...
Пази ,според Евреите 4:3-4 стихот повторува дека Бог си отпочинал(минато време) во 7 ден.Исто така,само оние што верувале во Христос ќе влезат во таа почивка(одмор) покажувајќи уствари дека тоа е духовен одмор кој се споредува со Божјиот одмор по неделата на создавањето.
Па нормално бидејки никој уште не бил роден тогаш... требало прво да се роди(идно време) па да влезе во починката "ЌЕ" (идно време).trilobite напиша:(во спротивно,секој би бил"во" тој одмор).
Подобро да сум скудоумец отколку да верувам во празно...барем мојот ум е полн со верба.А вашиот?Garfield напиша:Така де Копи, што арчиш ум бесполезно со скудоумци?
Цитатов беше од Евреите 4:3-4 Кико,,и влече паралела со првата седмица од создавањето.Ај прочитај ја последната реченица пак.Kiko напиша:
Па нормално бидејки никој уште не бил роден тогаш... требало прво да се роди(идно време) па да влезе во починката "ЌЕ" (идно време).
НАшиот ум не верува во празно туку вашиот, несакам никого да навредам вие верувате во нешто шо неможеш да докажеш дека постои уствари верувате во празно....Наташа напиша:Подобро да сум скудоумец отколку да верувам во празно...барем мојот ум е полн со верба.А вашиот?
Ама си противречна тука...значи сакаш објекти во кои се манипулира и кои се средство за манипулација?Lady Satori напиша:Црквата исто , постои за да манипулира , иако црквите како објекти , многу си ги сакам , имаат некоја енергија.
Ама се заплетка и тука...Lady Satori напиша:Верувам во Исус , дека бил пророк и имал визија , али не верувам дека Господ му бил татко и дека после тоа воскреснал.Човекот бил идеалист!
Е сега голем верник сум на реинкарнација и во тоа дека има некоја сила што не движи , али ако на Земјата и дале име Бог , тогаш ...
CopyOfDeath напиша:НАшиот ум не верува во празно туку вашиот, несакам никого да навредам вие верувате во нешто шо неможеш да докажеш дека постои уствари верувате во празно....
Јас верувам во нешто што постои Што можам да го допрам да го видам Да го почуствувам...ВО Себе...
Верувај во себе и ке ти се отворат скоро сите загатки на светот...
Црквата сигурно не ја добила таа енергија онака, од бафтаана.Lady Satori напиша:Цитат:
Прво , поената беше дека црквата како објект има енергија , а не личностите кои управуваат со неа , така да објектот не може да биде манипулатор , али човекот кој го води може.
Тишина има и во парк, на Водно, ама не е исто, нели?Lady Satori напиша:Јас не ги сакам луѓето што ја создале , туку таму едноставно има тишина.
Уат д фак? Политичка синтеза? Објасни ми го поимов, упростено.Lady Satori напиша:Второ , Исус бил пророк како Мухамед , политичка синтеза ништо друго.
Дај те молам одгатни ни некоја загатка за светот на нас неверниците(во себе) штом ти,верникот(во себе) веќе си ја одгатнал.CopyOfDeath напиша:Верувај во себе и ке ти се отворат скоро сите загатки на светот...