Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
друже ти џабе се квалификуваш како толкав христијанин зашто ако ств практикуваш све што кажа најверојатно ќе идеш у пекол. дали си ја прочитал библијата? како можеш да се наречеш христијанин кога воопшто не ни знаеш за што е христијанството? секој што ќе ти тропне на врата треба убаво да биде пречекан а не избркан, гостите треба да ги браниш со живот се додека доброволно не си отидат.
и како така почнуваш да осудуваш на бесење луѓе на плоштад? кој си ти да судиш? ова ти е еден од смртните гревови (ниту еден човек несмее да му суди на друг, безразлика дали е од друга вера) има само еден кој може да суди, тоа е бог.
дај смири се мајку, опушти се, но сикирики :)
Не сум Христијанин..Муслиман сум..Иначе такви гости не ми требаат,што идат по куќи и ги тераат луѓето да не веруваат во ништо..Од мал сум учен да бидам по верата така да ова не го оправдувам јас што не веруваат во ништо..

--- надополнето ---

1. Не верувам во ништо и немам потреба да верувам. Господ постои само како фикција во твојата глава и на сличните на тебе. Инаку не постои.
2. Тебе ако те створил некој пијан комшија на кого името не му го знаеш, па бараш во некаков си господ твој креатор, тоа си е твој проблем
3. Што се однесува до бесење на плоштад ти си првиот што треба да е обесен.
Па нормално дека немаш потреба пошто дома твоите на ништо не те научиле,нит знаеш што е вера нит ништо..Без вера си никој и ништо,јас не те признавам за човек..Мене ме створил некој пијан?а тебе кој те створил?Некој педер?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не сум Христијанин..Муслиман сум..Иначе такви гости не ми требаат,што идат по куќи и ги тераат луѓето да не веруваат во ништо..Од мал сум учен да бидам по верата така да ова не го оправдувам јас што не веруваат во ништо..
Па нормално дека немаш потреба пошто дома твоите на ништо не те научиле,нит знаеш што е вера нит ништо..Без вера си никој и ништо,јас не те признавам за човек..Мене ме створил некој пијан?а тебе кој те створил?Некој педер?

Дека си муслиман беше повеќе од јасно, Ваков верски фанатизам и радикализам само од муслиман и може да потекне. Моите родители ме научиле едно, Да имам почит кон луѓето, без разлика на вера, нација или било каква припадност, ама таа лекција ти не си ја научил. Мислиш дека си верник, Не ти ни близу не си до верник, ти си верски фанатик, а со вакви ставови Човек никогаш нема станеш.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.251
Збунет си малце. Атеистите немаат група :toe:

А за бесењето, како можеш да судиш некој, ако си верник?
Имаат, имаат бааги групи низ светот...еве и во Србија
http://ateisti.com/

или во светот
http://www.atheistalliance.org/
http://www.atheistmedia.com/
има и други, со назнака на нивните сајтови за донација :)

Докинс групација
http://givingaid.richarddawkins.net/
која се натпреварува со саентолозите
http://scienceblogs.com/dispatches/2010/01/scientologys_faith_healing_in.php
за помош на хаиќаните. Има и вакви центри и чудаци
http://www.creation6days.com/index.html

Има свашта по светов, секакви секти, групи, цркви, религии, организации, вери и невери...калабалак од 6-7 миљарди

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Плурализам. Така и треба, нели.
Само да не се бесиме по плоштади.

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15

--- надополнето ---

so toj pamet nigde nema da stignesh, nemoj da mislish deka treba lugjeto da bidat vernici za da imaat kultura i pochit, ateisti veruvaat vo samite sebe a toa im e motiv za da bidat podobri kako lugje da razlikuvaat dobro od zlo, nemora da gi vospitaat roditelite sami si se vospituvaat i uchat ponatamu vo zivotot shto kako treba, ali izglea tebe ne te vospitale tvojte chim se ponashash vaka, treba da imash malce pochit prema lugjeto, da gi prifatish takvi kakvi shto se...

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Дека си муслиман беше повеќе од јасно, Ваков верски фанатизам и радикализам само од муслиман и може да потекне. Моите родители ме научиле едно, Да имам почит кон луѓето, без разлика на вера, нација или било каква припадност, ама таа лекција ти не си ја научил. Мислиш дека си верник, Не ти ни близу не си до верник, ти си верски фанатик, а со вакви ставови Човек никогаш нема станеш.
Ти ги мразиш луѓето бе човек сакаш да бидат како тебе,да не веруваат во ништо,е тек тогаш ќе почнеш да ги почитуваш..за кое почитување збориш јас незнам..Да јас сум верник и се гордеам со тоа..хахаха јас нема човек да станам?па ти кој човек си бре!!Засрами се таму жити се..Ај не ми пишувај веќе жити се..Неможам со неверници да се расправам..

--- надополнето ---

so toj pamet nigde nema da stignesh, nemoj da mislish deka treba lugjeto da bidat vernici za da imaat kultura i pochit, ateisti veruvaat vo samite sebe a toa im e motiv za da bidat podobri kako lugje da razlikuvaat dobro od zlo, nemora da gi vospitaat roditelite sami si se vospituvaat i uchat ponatamu vo zivotot shto kako treba, ali izglea tebe ne te vospitale tvojte chim se ponashash vaka, treba da imash malce pochit prema lugjeto, da gi prifatish takvi kakvi shto se...
Мора секој човек да биде верник!Како може да неверуваш во Господ?у што верува он?у мачка куче?!!Никад нема да имам почит за вакви луѓе никад!Тоа е мое мислење секој си има свое..

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Мора секој човек да биде верник!Како може да неверуваш во Господ?у што верува он?у мачка куче?!!Никад нема да имам почит за вакви луѓе никад!Тоа е мое мислење секој си има свое..
Болдираните реченици ти се контрадикторни.Ќе биде од тебе добар фанатик.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ти ги мразиш луѓето бе човек сакаш да бидат како тебе,да не веруваат во ништо,е тек тогаш ќе почнеш да ги почитуваш..за кое почитување збориш јас незнам..Да јас сум верник и се гордеам со тоа..хахаха јас нема човек да станам?па ти кој човек си бре!!Засрами се таму жити се..Ај не ми пишувај веќе жити се..Неможам со неверници да се расправам..

--- надополнето ---

Ти си полн со омраза се гледа од твоите постови, дури осудуваш и бесиш секој што различен од тебе. Во што веруваш ти не ме засега, како што тебе треба да не те засега за другите.
Јас истото ќе ти го речам, за вакви верски фанатици како тебе никогаш нема да имам почит и за мене ти никојпат нема да бидеш Човек
А што се однесува до срамот, прочитај си го куранот убаво, муслиманството се срами од ваквите ко тебе.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
ај доста офопици ..

@Crespo
Бесења на плоштад, ширење на омраза на форумов НЕ!

олади малце .. патем верници кои повикуваат на Бесења мало морген дека се некакви верници ..
таков верник по дома, тука не.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5
Поени од реакции
1
Не, не верувам! Го подржувам Атеист не само поради тоа што го кажа "Ти си полн со омраза" туку и со неговите верувања. Ги почитувам и христијанците исто така но веќе многу од популацијата ја имаат истата религија (џо ја имаат иако ништо не знаат за неа) и со тоа наместо религијата да ги учи како да се однесуваат и таму некојси работи, тие наспроти ништо не разбираат. Јас по родителите сум христијанин, но за кратко време ја одкажувам таа религија и учам за Wicca(вештерство кажано на македонски). Ова можи изгледа смешно, чудно или незнам какво ама таму ги најдов моите најлогични објаснувања околу животот. Малце заминав офтопик ама сакав да му докажам дека христијанството не е цвеќе за мирисање па сите шо го сакаат! Поздрав!

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
Една многу интересна книга во поглед на ова прашање, би ја препорачал -

The God Delusion

нешто од книгата :

Dawkins writes that The God Delusion contains four "consciousness-raising" messages:

1. Atheists can be happy, balanced, moral, and intellectually fulfilled.
  2. Natural selection and similar scientific theories are superior to a "God hypothesis" —the illusion of intelligent design— in explaining the living world and the cosmos.
  3. Children should not be labelled by their parents' religion. Terms like "Catholic child" or "Muslim child" should make people cringe.
  4. Atheists should be proud, not apologetic, because atheism is evidence of a healthy, independent mind.
- we do not need religion to be good. Instead, our morality has a Darwinian explanation: altruistic genes, selected through the process of evolution, give people natural empathy. He asks, "would you commit murder, rape or robbery if you knew that no God existed?"
- how a young child can be considered developed enough to have such independent views on the cosmos and humanity's place within it.

M

MacedoniaGirl

Гостин
Верувам во Господ, верувам дека постои, Господ ни дава духовна сила, Господ ни помага на сите нас, Господ ни дава сила за борба со препреките во животот...!

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Во 21 век не е возможно да го живееш животот во полн здив а притоа да се придржуваш 100% до филозофијата на било која религија.
Некои од нас додека слепо се придржуваат до некои книги напишани пред којзнае колку века го пропуштаат она што се нарекува живот.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Верувам во Господ, верувам дека постои, Господ ни дава духовна сила, Господ ни помага на сите нас, Господ ни дава сила за борба со препреките во животот...!
Jaс не верувам а сепак имам сила да ги поминувам препреките, ај сеа :)))))

its_ok_im_new

brake lights
Член од
24 август 2010
Мислења
402
Поени од реакции
216
Nikogas ne sum imal vreme za trosenje da se glupiram da razmisluvam dali postoel gospod, dali ne postoel, dali mi pomaga nekoj ili igra ping pong gore. Ne se definiram sebesi kako vernik, agnostik, ateist ili slicno. Jas sum samo covek i mnogu dobro mi odi vaka.

Kajgana Shop

На врв Bottom