C R E S
Chelsea Fan!
- Член од
- 30 јуни 2006
- Мислења
- 3.515
- Поени од реакции
- 1.266
Не сум Христијанин..Муслиман сум..Иначе такви гости не ми требаат,што идат по куќи и ги тераат луѓето да не веруваат во ништо..Од мал сум учен да бидам по верата така да ова не го оправдувам јас што не веруваат во ништо..друже ти џабе се квалификуваш како толкав христијанин зашто ако ств практикуваш све што кажа најверојатно ќе идеш у пекол. дали си ја прочитал библијата? како можеш да се наречеш христијанин кога воопшто не ни знаеш за што е христијанството? секој што ќе ти тропне на врата треба убаво да биде пречекан а не избркан, гостите треба да ги браниш со живот се додека доброволно не си отидат.
и како така почнуваш да осудуваш на бесење луѓе на плоштад? кој си ти да судиш? ова ти е еден од смртните гревови (ниту еден човек несмее да му суди на друг, безразлика дали е од друга вера) има само еден кој може да суди, тоа е бог.
дај смири се мајку, опушти се, но сикирики
--- надополнето ---
Па нормално дека немаш потреба пошто дома твоите на ништо не те научиле,нит знаеш што е вера нит ништо..Без вера си никој и ништо,јас не те признавам за човек..Мене ме створил некој пијан?а тебе кој те створил?Некој педер?1. Не верувам во ништо и немам потреба да верувам. Господ постои само како фикција во твојата глава и на сличните на тебе. Инаку не постои.
2. Тебе ако те створил некој пијан комшија на кого името не му го знаеш, па бараш во некаков си господ твој креатор, тоа си е твој проблем
3. Што се однесува до бесење на плоштад ти си првиот што треба да е обесен.