Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
T

Tetro

Гостин
Па кажи Ислам а не мухамедински..Глупо се изразуваш..Ја си го чувам за себе али претераа веќе..И по куќи одат овие атеистиве и прашуваат дали сакаш да се зачлениш во нивната група..Верата не ти е потребна?па што ти е потребно бе другар?без вера си никој и ништо..Али океј терај си..

--- надополнето ---

Ја може нема да ги бесам али има луѓе што ќе ги бесат..
Збунет си малце. Атеистите немаат група :toe:

А за бесењето, како можеш да судиш некој, ако си верник?

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Збунет си малце. Атеистите немаат група :toe:

А за бесењето, како можеш да судиш некој, ако си верник?
Не сум иц збунет,имам комшија дете од 17 години,со тасната у рака и трча по куќи..со сигурност ти го кажувам ова..Башка он несмее да дојде кај мене пошто знае како ќе биде избркан..Други луѓе дојдоа истото дали би сакале,и тн и тн..

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Veke vo samoto prasanje veruvate li vo Gospod se kazuva deka ne postoi bidejki togas toj bi bil predmet na znaenje a ne na veruvanje. Bog opsto e apstrakcija isto kako poimot religija opsto. A poedinecno predstavite za bog variraat od religija do religija sto pak zavisi od vremeto kulturata kade taa predstava za bog se pojavila.

T

Tetro

Гостин
Не сум иц збунет,имам комшија дете од 17 години,со тасната у рака и трча по куќи..со сигурност ти го кажувам ова..Башка он несмее да дојде кај мене пошто знае како ќе биде избркан..Други луѓе дојдоа истото дали би сакале,и тн и тн..
Абе тие што идат по куќи и носат флаери за ово-оно, тие не се Атеисти, тие се од секта некоја. Е сега, тие не се секташи, него се rookies, аплицираат за да влезат во таа секта. Нема потреба да се плашиш од нив сега, него треба да се плашиш од нив доколку влезат во сектата. :wink:
Затоа, ако некој ти иде дома со флаерчиња, и со зборови, дали знаете колку сте грешни? Речи му само: се најде некој паметен да ме праша, :) Знам колку сум грешен, ама ти си сигурно многу по-грешен од мене, затоа мама ми вика да не се дружам со вакви ко тебе :smir:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Абе тие што идат по куќи и носат флаери за ово-оно, тие не се Атеисти, тие се од секта некоја. Е сега, тие не се секташи, него се rookies, аплицираат за да влезат во таа секта. Нема потреба да се плашиш од нив сега, него треба да се плашиш од нив доколку влезат во сектата. :wink:
Затоа, ако некој ти иде дома со флаерчиња, и со зборови, дали знаете колку сте грешни? Речи му само: се најде некој паметен да ме праша, :) Знам колку сум грешен, ама ти си сигурно многу по-грешен од мене, затоа мама ми вика да не се дружам со вакви ко тебе :smir:

Чекај, чекај, зошто секташите се по-грешни од другите? Христијанството на потечок бил еврејска секта, например.

T

Tetro

Гостин
Чекај, чекај, зошто секташите се по-грешни од другите? Христијанството на потечок бил еврејска секта, например.
Ова погоре се однесува за тие кои заведуваат малолетници и ги експлоатираат да ја шират "добрата" вест. Е баш тие се најлошите, што експлоатираат малолетници, за да се богатат од нивната пот.
Или појасно, прашај се како религиите ги обединуваат луѓето?

Спојлер да ставам или да чекам да одговориш?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Според твојата логика, христијанството експлоатира малолетници уште од раѓање, затоа што им ја наметнува религијата.
Поповите се богатат од твојата пот, сите тоа го знаат, ама тоа е од бога, добро е.Gimme a brеак.
Сите свештени лица во денешно време ти се само продолжение на шаманите, то ест, живеат од потта и глупоста на другите.Е така религиите ги обединуваат луѓето, со јарем!

T

Tetro

Гостин
Според твојата логика, христијанството експлоатира малолетници уште од раѓање, затоа што им ја наметнува религијата.
Тоа, а оние кои ги праќаат децата да тропаат по врати се од други секти.
Поповите се богатат од твојата пот,
Од мојата не :nenene:
Барем не директно :)

Сите свештени лица во денешно време ти се само продолжение на шаманите,
Тука малце си ми нејасен :nesum:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Сакам да кажам дека модерните свештени лица(попови, оџи, имами, шо ти ја знам), се продолжение на анимистичката шаманска каста.То ест, свештеничката каста која постоела уште од праисторија, само трансформирана со тек на време.
Погоди која каста живее најлагодно уште од почетокот на светот и на векот. (hint:look above) :)

T

Tetro

Гостин
Абе тоа е точно дека секоја новосоздадена религија се пофтара со некоја која била претходно актуелна, само пристапот е на друг начин. :) Да не речам, со мали измени.
А тоа со прашањето за кастата, hint-от не ти работи. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
Јас не сум нешто многу голем верник, верувам во некоја виша сила (господ) но не верувам во цркви ниту светци, но дефинитивно развивањето на по свесната религија има голем удел во развивање на нашата свест и технолошки напредок, пример за тоа е Америка, замислете како било таму пред Колумбо да ја открие, луѓето таму користеле само камен и дрво како орудија за градење и алатки а ние веќе сме имале пушки, пиштоли, целосно метални ножеви и мечеви (сценатио: отишле таму египјаниве со огромни бродови, метални армори и пушки а овие ги гаѓале со стрели или го играле танцот на доздот за да заврне и да им рѓосаат пушките и арморите xD). Сега одма ќе помислите: ама маите напраиле календар, граделе, ок можеби свесно почнале да се развиваат но немале некој поголем технолошки напредок, али истите работи на предтоа познатиот свет (Европа, Азија, Африка) се правеле векови или милениуми пред да се направат таму и цел напредок започнал со првата религија Будизмот кој бил воспоставен од една од најстарите зивилизации Кина а потоа почнал уште поголем напредок кога Христијанството почнало да се шири низ другите континенти, додека тогаш непознатата земја (Америка) сеуште верувале во духот на јагуарот или бафалото или што и да е, фактички тоа било заборавената земја бидејки биле многубожци. :)

Член од
23 август 2010
Мислења
137
Поени од реакции
15
друже ти џабе се квалификуваш како толкав христијанин зашто ако ств практикуваш све што кажа најверојатно ќе идеш у пекол. дали си ја прочитал библијата? како можеш да се наречеш христијанин кога воопшто не ни знаеш за што е христијанството? секој што ќе ти тропне на врата треба убаво да биде пречекан а не избркан, гостите треба да ги браниш со живот се додека доброволно не си отидат.
и како така почнуваш да осудуваш на бесење луѓе на плоштад? кој си ти да судиш? ова ти е еден од смртните гревови (ниту еден човек несмее да му суди на друг, безразлика дали е од друга вера) има само еден кој може да суди, тоа е бог.
дај смири се мајку, опушти се, но сикирики :)

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ја верувам у Господ за разлика од тебе што неверуваш во ништо!Т.е ајде кажи си у што веруваш?И дали вопшто постои за тебе Господ..Кој ве створи вас јас незнам стварно сите треба да бидете обесени на плоштад!
1. Не верувам во ништо и немам потреба да верувам. Господ постои само како фикција во твојата глава и на сличните на тебе. Инаку не постои.
2. Тебе ако те створил некој пијан комшија на кого името не му го знаеш, па бараш во некаков си господ твој креатор, тоа си е твој проблем
3. Што се однесува до бесење на плоштад ти си првиот што треба да е обесен.

Kajgana Shop

На врв Bottom