Верувам во...

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Buda e interesen, koga skril kamce vo ednata raka go prasal ucenikot ,, Vo koja raka veruvas deka e kamceto?,, ovoj rekol vo desnata e ne bilo vo desnata nego u levata poentata na Buda e veruvanjeto nema smisla, uvidot i znaenjeto se bitni spored nego.
.
Мајката на малечкиот Готама не знаела и немала точен увид дали тој еден ден ќе порасне и ќе постане “здрав“ човек, но сепак верувала, се надевала и љубела!

Сваќаш ли сега зошто сознанието - по својата релевантност - е позди верата, надежта и љубовта? .

.

Nego drugo, eden rekol Ona od sto zavisime moze da se narece Bog ili Sudbina, primer fakt zavisime od lokalni moknici rabotodavci ne znam sto sve ne epa nad site niv e Bog posto ne se ovie bogovi nego nad niv ima povisok princip od koi zavisat site.

.

Денот доаѓа (дај БОЖЕ да не биде низ неиздржливи болки) кога на сите моќници од овој свет ќе им се отворат очите за Царството на Мудроста (Милоста) БОЖЈА, Која е надпартиска, наднационална, надконфесионална, надегоистичка, ... и во Која е крајната Вистина!

Но барајте го најнапред Царството Божје и Неговата правдина, а се’ друго ќе ви биде придадено!

(Ев.Матеј 6:33)

.

.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
.
Мајката на малечкиот Готама не знаела и немала точен увид дали тој еден ден ќе порасне и ќе постане “здрав“ човек, но сепак верувала, се надевала и љубела!

Сваќаш ли сега зошто сознанието - по својата релевантност - е позди верата, надежта и љубовта? .

.

.

Денот доаѓа (дај БОЖЕ да не биде низ неиздржливи болки) кога на сите моќници од овој свет ќе им се отворат очите за Царството на Мудроста (Милоста) БОЖЈА, Која е надпартиска, наднационална, надконфесионална, надегоистичка, ... и во Која е крајната Вистина!

Но барајте го најнапред Царството Божје и Неговата правдина, а се’ друго ќе ви биде придадено!

(Ев.Матеј 6:33)

.

.
Ti si nekoj nov prorok samo si zemal mal narod koj nema da te proslavi.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Што ми речееее...
Добаааар.... а јас мислам ок муабет правиме и се иде како што треба... а ти?
Зошто тресеш како лист?
Не се плаши од тоа што треба го да јадеш.

НО ти ништо не си разбрал јас што зборувам... Ти премногу си врзан за твојот аватар алф овде на форумот изгледа, па така ми судиш и мене што постои што не, кој верува кој не...
Никој не е крив за тоа што си го напишал.Самиот се закопа,а со тоа и твоето верување.
Нуит во гробот се превртува сега.:(

Но,еве јас верувам во тебе дека ќе најдеш сили повторно да се родиш и од пепелта ќе се издигнеш.
Но,немој премногу да одиш високо и немој да бидеш премногу ниско.
Бидејќи...
Бог меѓу луѓето никогаш нема да биде признаен за човек,исто како што човек меѓу богови нема да биде Бог.;)

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.
Ti si nekoj nov prorok samo si zemal mal narod koj nema da te proslavi.
.
Христос е крајот на националната, конфесионалната,​
расната, класната, ... и секоја друга поделба“ (Колос. 3:11)
Новоиот Завет е заснован врз Срцето на вечната и универзална Мудрост БОЖЈА, Чија што надприрода е чиста Љубов (тоа е Христос во нас), а не врз нови пророци и нивните народи. (Еп.Евреи 8:8...)

Крајно верем е светот да се разбуди за Совршената Вистина во Христа, ако не сака сопствените чеда да доживеaт една катастрофа која ќе биде дури поголема од првата и втората светска војна заедно. (Ев.Матеј 24)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Ајдее... пак закани кој што ќе јади... Ајде да го изедиме и оди таму бркај работа.
Заврши со Ипсисимус и твоите проповеди и сега мене ќе ме спасуваш за да бидам ни на топло ни на ладно, ниту на ветер ниту многу на зафет, ниту добро печен ниту пак жив... Абе ајде :)
Реков оди пали темјан на син ти во кој веруваш и моли му се да не стане телемит во иднина. Тоа ти е паметна молитва за тебе.
Ајде, бркај работа по светот, не ми досадувај со твоите размисли...

Да знаеше што е Нуит ќе знаеше и дека зборуваш глупости. Но тебе ти е целта да зборуваш глупости и да одиш по мене да ме „просветлуваш“... Гледај си таму во нозете каде газиш остави другите да одат каде им е волја... Аман :) Ништо не разбираш од она што го зборувам и само едно та исто ми зборуваш...
Добро велам јас, лудост!

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Реков оди пали темјан на син ти во кој веруваш и моли му се да не стане телемит во иднина. Тоа ти е паметна молитва за тебе.
Токму тоа го правам
јас верувам во тебе
Сине мој,:) немој да одиш по стапките
на оние кој се мислат себеси за апостоли -ловци на луѓе.

Зошто Сине мој, тие само мислат да ја задоволат својата суета и со мртви риби да ја наполнат кошницата.
Освен смрдеа ништо друго нема да добијат од својот плен,таква и душата ќе им стане.

Немој Сине мој вака да ловиш риба

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Паметно го учиш! Аферим...
Нека прави што му е волја и тоа нека биде целиот закон! :love:

И уште еднаш:
Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Паметно го учиш! Аферим...
Нека прави што му е волја и тоа нека биде целиот закон! :love:
Сине Мој,
Ќе правиш што ти е по воља откако ќе ти го отстапам местото и ќе седнеш на престолот.
Додека не пораснеш и ја добиеш за жена онаа која што тебе те роди,преку која све е создадено и на небото и на земјата.

А само една и единствена е горе на небото и доле на земјата,
од која секој човек излегол и откако излегол во нејзина средина се движи и диши,таа е насекаде околу тебе и во тебе.

Сине Мој,
Твојата мајка и таа имаат исто тело,но за да не блудничиш со мајката и згрешиш,треба да ја придобиеш својата жена чиста и невина како сега да излегла од утробата на земјата.
Ниедни усни до нејзе не допреле,ниту еден човек со очи ја видел,ниту било какво правило и закон во неа се запишани.
Ти си тој кој што во неа прв ќе запишеш-зачнеш закон.

Сине Мој,тоа е ВОДАТА:)

Законот ќе произлезе од тебе,а сите што ќе произлезат од законот ќе бидат твој деца.;)

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Браво! Брависимо... :vozbud: Иако некои делови како невиност, чистина не ми одат едно со реалноста... и малку старо-еонски, но секој со верата нели.
Но, му се допаѓа на Хептаграмот твојата вера која ја полагаш во синот. Браво... следува синот да видиме што ќе направи во иднина, што тој ќе верува...
И нели го учиш да не оди по луѓе-апостоли кои се ловци на луѓе, а ти си бил скриен ловец во домот на својот син? ;)

П.С. Кога веќе го споменуваш синот, еве за учењето на децата и моето мислење дека одиш против слободата на синот зборувајќи за твојата вера како точна: Едукација на децата. Барем јас вака ги „учам“ ако може да се нарече дека ги учам, иако тие сами учат за светот, надвор и внатре.

П.П.С. Совет: да ја видиш „Илјада и една Ноќ“ и други сказни кои ја даваат тајната на Синот и Таткото (Кралот) како се заменуваат преку Ќерката(водата за која ти зборуваш). Кралот паѓа секогаш заради Синот, затоа избриши го она „откако јас ќе ти отстапам место за слободна волја“. Исто и Еквиноскот на Боговите се случува по волја на Тој што доаѓа, а не по волја на оној што го држи престолот. Малку христијански ми ти е концептот и старо-еонски, но ќе се смени и тоа полека. И да, расчисти со тоа дека: Ти ќе паднеш само што ќе посака синот да те замени. Ти немаш моќ над него, почни да го учиш тоа за себе. ;)

alf

Член од
28 јануари 2010
Мислења
1.595
Поени од реакции
1.138
Сине Мој,
Престолот е исто што и школско столче.:)
Сине ти седиш десно ,поточно седиш на десното колено од Оној кој седи на престолот.За да го замениш на престолот треба да се симнеш на земјата.
Тука почнува све,бидејќи земјата на која биле нозете на Оној на кого си седел во скут за тебе не постои и низ истата ќе пропаднеш.
Ќе тонеш толку длабоко додека не стигнеш до утробата на земјата,а како што пропаѓаш така ја губиш мислата за своето постоење.
Таму ќе ја најдеш таа што предходно ти ја спомнав,губејќи ја мислата за своето постоење ти се соединуваш и постанувате едно со таа што ќе ја најдеш доле.

Заедно ќе растете излегувајќи на површина Вие(ти) заземаш облик на сето тоа што ве опругжува,но свој одраз во огледалото никогаш нема да видиш.
Немаш чуства, емоции,немаш облик.
Немаш мирис,боја и вкус.(вода)

За да се осознаш себеси создаваш одразот во огледалото, илузија на себе(син) за да креаторот се осознае преку креацијата ,а со тоа и креацијата го осознае своето постоење.
Законот доѓа со самото создавање на синот,неизбежен процес помеѓу креатор и креацијата.

Така да Сине Мој,
Севе додека постои закон по кој се раководиш,Ти Сине седиш во скутот на својот креатор.
А со тој Закон-стап ќе те тепа додека не го скрши од тебе стапот(да го снема Законот) и слезеш од скут и се симнеш доле и направиш темели за своите нозе и да ти го остапи местото креаторот на кое седи и го ослободиш од проклетството ;)

И нели го учиш да не оди по луѓе-апостоли кои се ловци на луѓе, а ти си бил скриен ловец во домот на својот син? ;)
Зошто Сине ме бараш меѓу мртвите?
Нели ти кажав дека:
Бог меѓу луѓето никогаш нема да биде признаен за човек,исто како што човек меѓу богови нема да биде Бог.;)

Те љуби Тато:love:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.203
Поени од реакции
12.195
Бог меѓу луѓето никогаш нема да биде признаен за човек,исто како што човек меѓу богови нема да биде Бог.
Сепак не се сложувам и сосема друго го учам синот, но секој со верата, реков.
Ќе се степаат кога ќе пораснат нашите синови... Нека победи подобриот. :)
Се гледаме ;)

П.С. Муабетот изгуби смисла...
Ајде, ти биди последен и да завршиме... (y)

Член од
20 август 2011
Мислења
43
Поени од реакции
9
СИМБОЛ НА ВЕРАТА
Верувам во Семоќниот Отец,
Создателот на небото и Земјата;
и во Исус Христос,
Неговиот единствен Син и наш Спасител,
Кој беше зачнат од Светиот Дух,
роден преку Дева Марија,
осуден од Понтиј Пилат,
Распнат, усмртен и погребан.
На третиот ден воскресна од мртвите,
се вознесе на небото и
седи оддесно на Бог, Семоќниот Отец,
од каде што ќе дојде да им суди
на живите и на умрените.
Верувам во Светиот Дух;
во Света, сеопшта Црква;
во заемно општење меѓу светиите;
во опростување на гревовите;
во воскресение на телото и
во вечен живот. Амин.

liberij

ТЕРИРЕМ
Член од
3 април 2012
Мислења
2.037
Поени од реакции
1.018
Да, за мене Бог е самото Постоење, а природата или суштината на Постоењето е Субјективна. Под Субјективност, кажав дека подразбирам когнитивност, свест и перцепција. Индивидуалноста она што го препознаваме како "Јас" е Самосвесноста или Личноста.

Сума сумарум, основата темелот е Постоењето (Бог или Апсолутот), т.е Свеста (не онаа индивидуална, туку космисчка - Апсолутна Свест). Од тој темел произлегува се останато - материјалниот свет, дуалноста, просторот, времето...итн.
Кога зборуваш за Постоењето како космисчка - Апсолутна Свест, ми асоцира на разбирање, претстава за Бог како Природен Закон?! Дали се мисли на тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom