Teloto oksidira i go snemuva vo zemjataКако го разбираш проблемот со смртта?

Toa e toa

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Teloto oksidira i go snemuva vo zemjataКако го разбираш проблемот со смртта?
Teloto oksidira i go snemuva vo zemjata
Toa e toa[/quote
Как го доживува човекот умирањето, како природно, нормално...?
Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!
Ете и јас ќе кажам, по 100-ти пат:
Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.
Хептаграм IX верува......кој тоа верува
Po mene imaat komplek na sledenje....i hepta i ipsi....
Кој тоа верува?
Хептаграм IX![]()
Провоцирање и исмевање да научиш што значат и да правиш разлика, за да не одиш сам против себе...Po mene imaat komplek na sledenje....i hepta i ipsi....
Prvo tie provociraat kade stignat so nivnata slobodna volja , a potoa koga ke naletaat na nekoj koj se ismejuva na nivnite gluposti i bogovi, si ja potvitkuvat opashkata ......
Колку е фино што дојдовме до стадиум сите да веруваат во она по кое што им копнее душата, а не по нешто што некој друг го диктира како вистина!
Одлично!
Ете и јас ќе кажам, по 100-ти пат:
Верувам во еден таен и неискажлив ГОСПОД; И во една Ѕвезда во заедницата на Ѕвезди, од чиј оган сме создадени и во кој ќе се вратиме. И во еден Татко на Животот, Тајна над Тајните, во неговото име ХАОС, единствениот намесник од Сонцето на Земјата; И во еден Воздух, хранител на сè што дише.
И верувам во една Земја, Мајката на сите нас, И во една Утроба, во која се зачнати сите луѓе и во која ќе се упокојат. Тајна над Тајните, во нејзиното име БАБАЛОН.
И верувам во Змијата и Лавот, Тајна над Тајните, во неговото име БАФОМЕТ.
И верувам во една Гностичка Католичка Црква на Светлината, Животот, Љубовта и Слободата, чијшто збор на законот е ТЕЛЕМА.
И верувам во заедницата на Светци.
И како што храната и пијалокот дневно се менуваат во нас во духовна супстанца, верувам во чудото на Мисата.
И признавам едно Крштавање со Мудрост со помош на кое го постигнуваме Чудото на Инкарнацијата.
И го признавам својот Живот за еден, индивидуален и вечен, кој бил, е и ќе биде.
Кој тоа верува?
Исто така Хептаграм IX го напиша следното..Хептаграм IX верува...
Многу е важно тој што ќе произнесе за своето верување,најнапред да расчисти со себе дали постои или не постои.Знаеш дека Хептаграм не постои како личност
за да не одиш сам против себе...
.
Neznam zoshto mi replicirash.....nemav citirano ni eden tvoj komentar na temava!Провоцирање и исмевање да научиш што значат и да правиш разлика, за да не одиш сам против себе...
Пак досадуваш и одиш офтопик како во темата телема... размисли малку пред да напишеш нешто.
Моето верување е тоа погоре, види колку е фино. Слобода бре чоек секој да верува во што сака, од камен, дрво па на даље
Во убаво време живееме.
Што ми речееее...