liberij
ТЕРИРЕМ
- Член од
- 3 април 2012
- Мислења
- 2.037
- Поени од реакции
- 1.018
Обиди се, можеби знам.Како да ти кажам каков е "водопадот" ако ти не знаеш ни што е "река"?
Обиди се, можеби знам.Како да ти кажам каков е "водопадот" ако ти не знаеш ни што е "река"?
Суштината на битието е поврзаноста со се останато, секое битие е "центар"....но тој центар нема "обем", затоа што обемот е секаде но во исто време никаде. Секое битие во својот "обем" ги вклучува сите останати "центри".Обиди се, можеби знам.
ако си мислел тоа океј, но јас добив впечаток дека велиш медитацијата е самонабљудувње и затоа реплицирав.,, smir,,А јас што кажав?
Медитацијата е себенабљудување, но тоа незначи да застенеш пред огледало.ако си мислел тоа океј, но јас добив впечаток дека велиш медитацијата е самонабљудувње и затоа реплицирав.,, smir,,
илузија на себенабљудување . е . Самозпознавањето не се постигнува со техники. ..ОФ топик сме. Па сега види дали ќе го запознеш своето јас или своето себе.Медитацијата е себенабљудување, но тоа незначи да застенеш пред огледало.
Дали со ова се надминува, егото, и се идентификуваме со Целината?Суштината на битието е поврзаноста со се останато, секое битие е "центар"....но тој центар нема "обем", затоа што обемот е секаде но во исто време никаде. Секое битие во својот "обем" ги вклучува сите останати "центри".
Темава гласи: "Верувам во....", така да, безсмислено е да кажуваш што е погрешно а што исправно во нечие убедување или став, посебно ако за тој став или убедување непостои објективен начин да се докаже спротивното.илузија на себенабљудување . е . Самозпознавањето не се постигнува со техники. ..ОФ топик сме. Па сега види дали ќе го запознеш своето јас или своето себе.
Да, "целината" е надвременска и надпросторна, а егото опстојува и ги искусува временските и просторни карактеристики на "целината".Дали со ова се надминува, егото, и се идентификуваме со Целината?
постои, само треба да се разбудиш и тогаш ќе се самоспознаеш. Извини ако те навредив само сакав да ти укаажм што не е свесност.непостои објективен начин да се докаже спротивното..
Ако бе, верувај си, кој ти брани, Господ не постои и крај, без дискусии.Верувам во Господ и крај без дискусии.
Што се случува со егото по смртта?Темава гласи: "Верувам во....", така да, безсмислено е да кажуваш што е погрешно а што исправно во нечие убедување или став, посебно ако за тој став или убедување непостои објективен начин да се докаже спротивното.
Да, "целината" е надвременска и надпросторна, а егото опстојува и ги искусува временските и просторни карактеристики на "целината".