Велес

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
jas na lisica procitav pa vikam nekoja sveza informacija da ne ima

Утрово околу 1 часот и 15 минути на улицата „Петре Прличко", во Велес се случи тепачка во која едно лице е полесно повредено. Причина за тепачката во која учествувале четири лица е девојка. Дваесет и три годишниот Р.Д. од една страна и дваесет и едно годишниот А.Ј. , деветнаесет годишниот К. С. и дваесет и едно годишниот С.А. од друга страна, сите од Велес.
Р.Д лут оти го напуштила девојката и почнала да се забавува со С.А. го предизвикал инцидентот. Во физичката пресметка тој употебил нож, со кој наместо на новиот дечко на својата сакана, му нанел две повреди во раката и ногата на А.Ј.
Тепачката можела да биде фатална доколку во критичниот момент по улицата не поминало возилото на СВР Велес. Полицајците веднаш интервенирале. Ја прекинале тепачката, повредениот А.Ј бил пренесен во хируршкото одделение на велешката болница каде што по укажаната лекарска помош е пуштен на домашно лекување, а другите учесници ги привела во станицата.
Според портпаролот на СВР Велес, Анита Стојковска по обавениот разговор Р.Д. признал дека поради љубомора затоа што го напуштила девојката неколку дена по ред барал погоден момент да го нападне новото момче на неговата поранешна девојка. Откако дознал каде ќе одат, со нож во рацете, се задскрил во темниот дел на улицата и кога девојката со незините тројца пријатели се приближила, ги нападнал. Во тепачката Р.Д. сакал да го нападне С.А. меѓутоа, наместо него тој го повредил А.Ј. со два убода во пределот на левата рака и на десната нога.
По расветлување на оваа тепачка , СВР Велес против предизвикувачот на тепачката Р.Д. поднесе кривична пријава до Основното јавно обвинителство за сторено кривично дело загрозување на животот со опасно орудие при тепачка или напад.
Против сите четворица учесници во тепачката велешката полиција до Основниот суд им поднеси прекршочни пријави.
Да се тепаш за девојка брееее.Нема друга,само таа е изгледа.

B

Black Guard

Гостин
E Си ебале мамето малоумнни идиојти кои ќе се тепаат и сечат за една смрдушка -во велес,уствари педери се бе требало ферската(без ножеви)

B

Black Guard

Гостин
Недела,Велес,тишина-како припјат....во велес секој ден е недела само туку ќе сретнеш по некој дух и некоја дроља, и ќе те натераат да "лечиш" дрољи од бело прање па по растворот од сода бикарбона се смени PH вредноста на крај гелот па кондомот и....него другаров(хех) им рекол дека сум наводно компетентен за "тие" работи и дека ќе им помогнам а ја не сум евреа(за кондомот) па помогнав туку џабееее и тоа НЕ МИ помага,ме тера да се чудам малку....околу етичките и морални принципи...абе Велес е Фантазија.

A

AnFem

Гостин
Недела,Велес,тишина-како припјат....во велес секој ден е недела само туку ќе сретнеш по некој дух и некоја дроља, и ќе те натераат да "лечиш" дрољи од бело прање па по растворот од сода бикарбона се смени PH вредноста на крај гелот па кондомот и....него другаров(хех) им рекол дека сум наводно компетентен за "тие" работи и дека ќе им помогнам а ја не сум евреа(за кондомот) па помогнав туку џабееее и тоа НЕ МИ помага,ме тера да се чудам малку....околу етичките и морални принципи...абе Велес е Фантазија.
Користи црево од животиња. Природно си е природно!

М

Мартин`

Гостин
Што е работава со џукеливе низ градов бе, ќе фанам една воздушна навечер сите ќе ги снема :mad:

М

Мартин`

Гостин
Зошто ти сметаат? Те нападнаа?
Пред мои очи нападнаа 10тина годишно дете и откако пробав да ги избркам и мене ме нападнаа, среќа носев потежок ранец па ги средив ко што треба. Знам дека е зимо и гладни се ама нека се чукнат во глава малце овие во општина да ги соберат скитнициве и нека ги хранат ..

A

AnFem

Гостин
На тие од општине очигледно не им чуе... Граѓаните сами треба, ако ништо друго, да им го фрлаат остатокот од храна. Ако не сакаат да им шетаат гладни кучиња по улица...

Нормално е да нападне, инстинкт е.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ајдее, благодарност до Valkyrie за старите монети,има уште некој по дома стари пари било книжни било монети што не му требаат?

М

Мартин`

Гостин
http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=11735

Каква топилница бе цц уште муабет се прави за вакви работи, недај боже да им текне да ја рестартираат има хаос да стане ..

Ајдее, благодарност до Valkyrie за старите монети,има уште некој по дома стари пари било книжни било монети што не му требаат?
Ако ги најдам ќе ти ги дадам и јас имам едно 30-тина којзнае кај ми се ставени (ако не се и фрлени) викендов ќе ги побарам ..

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
http://telma.com.mk/index.php?task=content&cat=1&rub=6&item=11735

Каква топилница бе цц уште муабет се прави за вакви работи, недај боже да им текне да ја рестартираат има хаос да стане ..
Да бе да....ти демек од планина си се симнал,и ко да незнаеш каква амебовидна маса живее у градов.

Ко прво имаш некој бунт недела дена...колку да се искористи заинтересираноста на медиумите за покривање на настанот...и после тоа...веќе од другата недела пред фабриката ќе има еден тон,кои ќе чекаат ред за вработување...и ај чао,пријатно. :)

А за ова што го напишав глава оставам,дека така ќе биде....оти јас знам еден тон луѓе што се пишаа болвари само и само за да домкнат кола од болварија(а немаат вода во очите,немаат пари ни за регистрирање)...а камо ли па да зборуваме за свест и достоинство,кога се во прашање работни места.о

M

Moon Child

Гостин
Што е работава со џукеливе низ градов бе, ќе фанам една воздушна навечер сите ќе ги снема :mad:
Незнам шо е не само навечер туку и насабајле значи секогаш каснам за на работа поради нив!!! :mad: Наму кај касарната се собрале цело гето и трчаат по паркингот, неможе да се помине, кружам поради нив и каснам па трчам после :mad:

A

AnFem

Гостин
Незнам шо е не само навечер туку и насабајле значи секогаш каснам за на работа поради нив!!! :mad: Наму кај касарната се собрале цело гето и трчаат по паркингот, неможе да се помине, кружам поради нив и каснам па трчам после :mad:
Совет: носи храна со себе!

Мене неколку пати ќе ме растргаа и пак ги хранев... е после не само што не ме задеваа, туку и ме бранеа :)

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
Совет: носи храна со себе!

Мене неколку пати ќе ме растргаа и пак ги хранев... е после не само што не ме задеваа, туку и ме бранеа :)
леле советов носи храна и до работа ќе идат потебе даим фрлиш уште :)))

Kajgana Shop

На врв Bottom