Велес

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Форумот на Спринт беше синоним за досадата на младите велешани во 2005/06. Тогаш имавме пакети од по 500 мега и се уклучувавме на нет....повремено. Ја ни торенти не спуштав.
Сите кога ќе снемаа пакет идеа на форум. Кога некој од редовните(Лилка, сестра и, Филипчо) го немаше подолго време, па наеднаш у една вечер идеше и пишуваше 5264 постови, сите пуздер ги праевме дека само у лошо не играат. :)

Се што беше sprint-related, беше на мрежа, на локално ниво. Тогаш си имавме форум на Спринт, FTP за филмови и музика, Miranda и PSI за муабет. "Чисто велешки" продукти за велешани. Во таа пуританска зона, искрено, ми беше десет пати подобро, баце, отколку сега, кога се "модернизиравме". Наместо сега да се мачам и да читам за конспирациите на Џорџ Сорос Први - Великоалченик, ќе си праќав експериментален метал со дракчо на миранда и ќе си праев муабет за мадам Bathory. :)
Тогаш го имав форумиштето на спринт и неколку сајтови со кои соработував, мирандата за кршење прсти и праќање музика и FTP за инстант download.
The good days, the simple days.
Тоа е баце....а јас искрено не памтам ама ни еден user од тој форум...само знам дека имаше еден fiasco(си живеев едно време со него),а сега го глеам на други IT форумчиња(го бива детето).....и ти што спаѓаш у сајбер фосилите...другите исчезнаа од мојава меморија.

А баш ќе ми биде ќејф онака да напраиме едно кафе ја и ти,и да расчепкаме дел од тие ретро муабети,да баталиме к**ови врагови муабети,произлезени од утилитаристичкиот смет.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.779
Поени од реакции
8.235
Тоа е баце....а јас искрено не памтам ама ни еден user од тој форум...само знам дека имаше еден fiasco(си живеев едно време со него),а сега го глеам на други IT форумчиња(го бива детето).....и ти што спаѓаш у сајбер фосилите...другите исчезнаа од мојава меморија.

А баш ќе ми биде ќејф онака да напраиме едно кафе ја и ти,и да расчепкаме дел од тие ретро муабети,да баталиме к**ови врагови муабети,произлезени од утилитаристичкиот смет.
Ова "ретро муабет" како надоврзување на тоа за фосилите? :)
Спринт пред да го откупат овие бугари или шоидасе беше шитот. А јас имам многу јака меморија и ги памтам сите фаци.

Инаку офтопик сме чекај само да пишам нешто на темава...

"Велес закон многу јаки ау Борец Снупи пропадна тунел мафија франкфурт скршени мршени топилница сакаат да ја отворат никако аце коцевски беше подобар многу трава има во градов не треба црква во центар театарот нема да го биде уште долго од кај да си купам маичка на Антич од Орбис ли?"

Е, значи кај застанавме?
А да...мене пеер ми фалат дел од тие луѓе, на здраво само останавме. Ти малку подоцна влезе у шемата, ама па си дел од првоборците на велешката interwebz револуција. У име елитизму, i grant you a coffee.
For further dealings, go to profile page. Да не морам пак да бидам он-топик. :D

B

Black Guard

Гостин
Грешно ме сфативте не се палам на нив, секој во денешно време може таму да отиде. Поентата ми беше дека има уште заинтересирани и одат таму :)Иначе од Велес сум :D
Секој нормален здрав и СПОСОБЕН Човек може на запад да си најде било каква пристојна работа а со тоа и пристојна плата и се разбира ако не е малоумен и заштеди нешто ќе биде ОК,а што се однесува до заинтересираниве....или се малоумни или неспособни или и двете.
--- надополнето: Sep 22, 2011 9:43 AM ---
Ова "ретро муабет" како надоврзување на тоа за фосилите? :)
Спринт пред да го откупат овие бугари или шоидасе беше шитот. А јас имам многу јака меморија и ги памтам сите фаци.

Инаку офтопик сме чекај само да пишам нешто на темава...

"Велес закон многу јаки ау Борец Снупи пропадна тунел мафија франкфурт скршени мршени топилница сакаат да ја отворат никако аце коцевски беше подобар многу трава има во градов не треба црква во центар театарот нема да го биде уште долго од кај да си купам маичка на Антич од Орбис ли?"
:vozbud::vozbud::pos:

Член од
15 јули 2011
Мислења
156
Поени од реакции
201
Не паничете не беше земјотрес...комшиката Нада падна во потокот (тука и цунами има) само не е дојдено до вас...:ROFLMAO:

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.479
Поени од реакции
6.849
Шо си го кревате толку рејтингот вие од потокот бе, ко у лас вегас да живеете! xD

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.212
Поени од реакции
30.413
сега ќе има нова тема за муабет, покрај трачевите шо фрчат.

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Ја само шо станав од спиење така нерасонет коа почна нешто да се тресе ! почнав шамари да си маам си викав абе сонуам ! :D

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
И така фино лепо јас на гроздобер, ни земјотрес сетив ни ништо :)

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Имате ли вода бре? три пати се испотив три пати се суши на мене ,неможе човек да се истушира,од 12 часот нема вода..

М

Мартин`

Гостин
Имате ли вода бре? три пати се испотив три пати се суши на мене ,неможе човек да се истушира,од 12 часот нема вода..
Кај нема вода за кој дел кажуваш ? тука се си е таман имаме цел ден вода како и обично ..

Kajgana Shop

На врв Bottom