EmilijaS
Cat lady
- Член од
- 21 јануари 2016
- Мислења
- 627
- Поени од реакции
- 2.485
Моите зеленчуци точно знам кој ги произведва. Ама се согласувам дека сум против детска експлоатација. Веган се залага и за луѓе. Целосно. И продукти кои се маркирани веган, никое живо суштество не страда за да се произведи. Живо суштество е и човекот. Затоа и постојат детски права и заштита на деца зошто децата ни се иднината и мора да вложиме во нив максимално. И ти одговарам иако, ни ова не е релевантно на темата.Дали ти знаеш колку деца се експлоатираат за да ги произведат твоите зеленчуци и овошја?
Ете Битолчанка си, тркни до Ресен кога ќе биде берба на јаболка да видиш дали сите што берат се полнолетни, или пак тука по селата да видиш дали сите што ги произведуваат пиперките се возрасни.
Цело време ме цитираш и збораш за нешто трето и напаѓаш со прашања без контекст дур, барем јас, се перцепирам, како смирена.
Те молам, дали ме перцепираш како да те напаѓам? И те молам воздржи се од коментари за мојот начин на живот и мојот зеленчук зошто ... Сериозно не знајш како и каде живеам. А, дури и со кој. Ама ете, не за то, не е валиден аргумент во дискусија. Особено ако е базирано на претпоставка.
За другите, читате и коментирате во тема веганизам. Ваљда не очекувате да се збора како јадење месо е океј. Ама барем од мене, во било кој друг аспект каде не збораме за исхрана, нема да сетите осуда зошто крај краева секој се носи со своето иако можи идеалната иднина да ни е различна.