- Член од
- 6 април 2009
- Мислења
- 6.147
- Поени од реакции
- 2.988
Кога ќе се спушти некој темплејт од интернет, како после тој темплејт да го поставам во Front Page ? :smir:
jovanovski, јас го направив тоа но сепак не функционира, дај објасни малку подетално. АКО САКАШ! :smir: на која локација поконкретно треба да се копира емблед кодот, дали тоа може да биде во нов Layer или треба да се направи нешто посебно на хтмл страната на која сакам да го ставам видеото. ПОЗДРАВкопирај го емблед хтмл од видеото и стави го на страната :smir:
Исто такво нека има и контакт копче и нека има на пример за форум нека има нешто за контакт еве на пример нека има посмо!!!
Можеш да ја наравиш во што сакаш ... што и да имаш инсталирано (Word, Paint,...), испечати ја на обична хартија и однеси ја во принт шоп каде ќе ти ја пластифицираат (и испечатат ако немаш принтер)Здраво Најпрвин ве молам ако сум на погрешно место да ми ја преместите темата и ве молам да ме известите .
Како може да си направам сопствена легитимавција со моја слика јас се да измислам што како треба дали има некое програмче за тоа или некојз ае како да се прават и каде можам да ја направам како картичка со таа пластична проѕирна фолија што е Ве молам д ами помогнете и ви благодарам
Да не мислиш за „justify“ ?kako da napravam textot da bide "justice" formatiran vo kletka na tabela?! !??!?!? koj e tagot za justice formatiranje? nikade nemozam da najdam takov tag za html -.-
<div align="justify"> Текстот </div>
Треба да подесиш да ја енкодира со Unicode/UTF-8Може да му помогнете на еден rookie кој ја сквернави уметноста на кодирање, по пат на програми за мрзливци во кои и баба ми може да си направи страна?
Го користам Web Page Maker 3.1 зa да направам едно мало сајтче со пет основни страни. Досега, англиската верзија ми оди супер, арно ама кирилицата цело време ми ја прикажува во хиероглифи (Íå ñå ÷èòà íèøòî!!!), освен на пар фонтови како што е Default, ама само во полето за текст. Кога ќе го затворам прозорчето за пишување текст, полето кај што треба да стои текстот се враќа пак на хиероглифи...
F1?
Те сфаќам јас и отпојќе. Реков дека сум rookie во веб дизајн, а не дека прв пат седнувам на компјутер.Треба да подесиш да ја енкодира со Unicode/UTF-8
и кириличниот фонт пишувај го со Ариал, ТимесЊуРоман .... односно користи Алт-Шифт за да смениш кирилица, не користи некој си фонт кој ретко кој го има ... ако ме сваќаш ..
а кога ќе ја отвориш во Browser било кој ... пробај на Browserot одбери Encoding-UTF-8/Unicode .... пак се хиреоглифи?Те сфаќам јас и отпојќе. Реков дека сум rookie во веб дизајн, а не дека прв пат седнувам на компјутер.
Значи да ги скратиме можните одговори:
Алт+шифт, односно, UTF не функционира. Се појавуваат хиероглифи.
Тоа и ми беше побудата да почнам со вртење на фонтови, да не упали некој..Не упали.
Генерално, не можам да забележам на програмава некаде за подесување на фонт/јазик итн.
Гуглав, не најдов. Затоа и прашувам искусителни луѓе ко вас во дизајнирање.
Или да се помирам со фактот дека програмава што ја користам е хард кор Латино, и не мрзи нас Словените?