во една книга имам читано ама има премногу за пишување...да ја најдам книгата и ќе пишам наскоро
Истово нешто го слушав од романецот што објаснуваше кога бев во замокот на Дракула во Бран. Инаку доста интересна личност е Дракула, и можам да речам дека местата што ги посетив беа фасцинантни.Дракула или Влад III бил Романски принц и вистинска личност, живеел во 15-от век и владеел со Влашко (една од трите Романски провинции), бил многу суров познат е и под името Влад Набивачот затоа што ги набивал на колци сите оние кои не му се подавале и неговите најголеми непријатели - Турците. А тоа дека бил вампир, нема врска (барем јас мислам така), народот си смислувал секакви приказни како резултат на неговата суровост.
Повеќе за Влад после, пошо сеа немам време:wink:
Епа ги имам сликите постирано веќе на темаваИмаш нешто сликано некоја слика да видиме ?? Да видиме и ние нешто фасцинантно..
Ниту една од сликите не е монтажа, тоа е вистинскиот замок Бран, што се наоѓа до истоименото село. Ух и на куќите во селото на врвот на керамидите имаше крстови, језивоТаа сликата во замокот на Дракула ми личи на монтажа...