ВИ се има ли случено?

Дали Сте свесни дека сонувате за време на сонот?

  • Да

    Гласови: 257 72,2%
  • Не

    Гласови: 99 27,8%

  • Вкупно гласачи
    356
Член од
13 декември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Son vo koj znaes deka sonuvas i mozes da konroliras sto se slucuva se vika luciden son. Ima vezbi koi pomagaat vo stvaranje lucidni sonovi. mnogu prakticna rabota... posebno ako se mali sansite deka ke ja upoznaes angelina joli u zivo.. :)
 

rowling

Desperate Cranberrie
Член од
31 март 2007
Мислења
290
Поени од реакции
8
Да... повеќе пати, но само еднаш беше ептен впечатливо и за паметење. Сонувам како се давам во некоја вода, и сега скоро свесен сум дека е сон, ама истовремено, плукам плунка и само се будам на скрос ии се насеќам целата фаца мокра... од давење... уф... гадно беше :vozbud:
 
Член од
31 март 2008
Мислења
2.553
Поени од реакции
1.813
гласав не, бидејќи додекА СПИЈАМ НАВЕЧЕР не сум баш свесен

преку ден е подруго
 
Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Јас таа состојба на свесен сон ја искористив за да патувам. :) Еднаш во Њујорк, а наредниот пат во Париз. Ем сум свесна дека е сон, ем се чувствувам како да сум таму. Интересно чувство.
 

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Ми се има случено тоа, порано многу често. Многу е интересно, всушност ТИ си режисер на својот сопствен филм - сонот. Сам си ги правиш сцените и сонуваш тоа што ќе посакаш :)
 
Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
ednas sonuvav nesto mnogu uzasno i vo sonot mi tekniva deka ne moze toa da se sluci vo realnosta i sakav da se razbudam .pocnav vo sonot da se stipam po teloto za da se razbudam i odvaj uspeav mislev ke crknam nemozev da se razbudam a svesna bev deka sonuvam cudno bese sepak
 

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Свесниот сон ми е пропратна појава од 80% од целото мое "преспивање" бувално секој звук од позадина си создава своја посебна сцена во сонот. Ккао што реков ова ми е повеќе од редовна појава, ретки се оние денови кога сум целосно наспан и по повеќе од 10 часа "спиење".
 

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.552
Поени од реакции
1.606
Еднаш во еден сон јас бев во група на луѓе кои требало да ги егзекутираат на тој начин што ќе ги успијат со гас или не знам што. Како и да е, во тие моменти знаев дека си велам „Морам да ги отворам очите! Морам да ги отворам очите!...“ и физички се напрегнав да ги отворам и ги отворив до толку што се разбудив.

Значи, не знам дали сум бил свесен дека тоа е сон, ама дефинитивно свеста ми била вклучена во сонот.
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Можеби темава ке биде преспоена со Сон но не сум сигурен.
се што сакам да прашам е дали ви се има случено кога сонувате да ја постигнете рамнотежата и да станете свесни дека ова е сон дека сонувате и почнувате сами да си правете интересни работи кои во стварност посакувате да можете да ги направете...

пред некое време мене ми се случи ваква работа кога сонував почнав да размислувам во сонот и едноставно станав свесен дека е сон и пробав да летрам да ги менувам сцените околу мене беше прекрасно чуството...Барам од вас форумџии да ми кажете дали и некој друг му се има ова случено....
Дефинитивно ми се има случено и тоа е неверојатно чувство.Едноставно кога станав свесна за тоа се опуштив максимално и правев се што ми лежеше на душа и преубаво ми беше чувтсвото.Би сакала почесто да ми се случува ова :)
 
D

Daftie

Гостин
Станува збор за луцидно сонување и насловот на темата треба да се смени.

Мене ми се има случено да сфатам дека сонувам, но одма се будам.

Пред месец-два почнав да пробувам сама да предизвикам луцидни сништа, но не е толку лесно. Треба голема(читај: редовна) посветеност во секојдневието. Ако редовно се прашуваш себе дали сонуваш, ќе почнеш да се прашуваш и во сонот, па кога ќе сфатиш дека сонуваш, можеш да правиш било што - ете луциден сон :)

Немам стигнато далеку, како што реков, кога сфаќам дека е сон одма се будам, но имам читано дека со време и посветеност овој стадиум оди по нагорна линија.
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
ми се има случено два пати и стварно ова ме збуна... буквално сонував во самиот сон и бев свесна дека е сон и како да се разбудив од него, а уствари сон во сон некако беше неможам ни јас да си објаснам:toe:
 

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Ми се има случено...во некои кошмари свесен сум дека е сон ,сакам да се разбудам а не можам...
 

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Да почесто и тоа во некој кошмари и барам негде да се фрлим или утепам во сонот бидејќи на тој начин ќе се разбудим :pos: , инаку во убавите сонови мн ретко ми се случова тоа можда бидејќи премногу уживам во нив :pipi:
 
Член од
25 октомври 2008
Мислења
31
Поени од реакции
1
Da mi se slucuva cesto koga sonuvam. Nisto strasno - go prenasocuvam kako sto ke mi tekne :toe:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom